Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malamarelica
    24. Listopad 2020. 13:09

Da, rekao je da je diletirana vijuga crijeva (prosirena). Da se nista u trudnoci ne radi jer nema ni probave sad, nego kad se dijete rodi onda se vjerojatno prati stolica, on je rekao probava, i onda po potrebi radi taj zahvat. Ja skoro nista o tome ne mogu naci, a najmanje nekoga tko je imao takav slucaj i zna. Da mi moze dati iskustvo. Sada smo 22.tjedan. 

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

Nova19
    24. Listopad 2020. 14:43

Malamarelica rado bi te savjetovala ali prvi put i čujem za to, možda je neka druga cura već čula za takav slučaj 🤷‍♀️ Beba je još tako malena i vjerujem da će na kraju sve biti u redu... javi svakako kada naiđeš na više informacija...

malamarelica
    24. Listopad 2020. 14:46

A ja se stvarno nadam da ce se netko javiti, uzasno je kad bas nista ne znas..hvala ti

ovčica
    24. Listopad 2020. 14:51

malamarelica

Da, rekao je da je diletirana vijuga crijeva (prosirena). Da se nista u trudnoci ne radi jer nema ni probave sad, nego kad se dijete rodi onda se vjerojatno prati stolica, on je rekao probava, i onda po potrebi radi taj zahvat. Ja skoro nista o tome ne mogu naci, a najmanje nekoga tko je imao takav slucaj i zna. Da mi moze dati iskustvo. Sada smo 22.tjedan.

Probaj ne brinuti previse prije vremena, usredotoci se na mrvicu koju nosis u sebi 🙏❤️ ovo sam nasla na netu, mozda ti nesto pojasni.

https://miss7mama.24sata.hr/forum/tema/dilatirana-crijeva-bebe-u-trudnoci-15451

http://ordinacija.vecernji.hr/halo-doktore/pitanja/na-uzv-je-ustanovljeno-da-bebica-ima-dosta-dilatirane-vijuge-crijeva-sto-to-zapravo-znaci/

malamarelica
    24. Listopad 2020. 15:04

Hvala ti Ovčice to sam i ja pronasla i nista vise. Jedino mi je utjesno da i ovi postovi ne govore o necem toliko strasnom, ali je tesko ne brinuti. Kud mi je prva trudnkca, sad jos nesto o cemu skoro nitko nista nije cuo

• mimi0402
    24. Listopad 2020. 15:24

Zenice moze pomoc jucer bila na kontroli i radila briseve. Dokt kaze sve kako treba zatvotena beba suoer napreduje trenutno sam 30 tjedan... No dodem kuci s pregleda i odem piskit kad ono ko lagana smeda sukrvica odmah sam dobila lagsni mozdani da bi se kroz dan skroz smirilo i jutros oped primjetim malo i cjeli dan onako muljavo pomalo nakon nuzde... Zvala sam dokt on kaze sigurno je od pregleda ukoliko pocne nedaj boze malo bit izraženije da dodem al svejedno se bojim dali je ikoja od vas imala takvih problema. 

ovčica
    24. Listopad 2020. 16:42

malamarelica

Hvala ti Ovčice to sam i ja pronasla i nista vise. Jedino mi je utjesno da i ovi postovi ne govore o necem toliko strasnom, ali je tesko ne brinuti. Kud mi je prva trudnkca, sad jos nesto o cemu skoro nitko nista nije cuo

Vjerujem da ti je tesko ne brinuti, svaka bi od nas strahovala, ali vjeruj da nije nesto nerijesivo i da ce sve biti dobro! ❤️ 

ovčica
    24. Listopad 2020. 16:44

mimi0402

Zenice moze pomoc jucer bila na kontroli i radila briseve. Dokt kaze sve kako treba zatvotena beba suoer napreduje trenutno sam 30 tjedan… No dodem kuci s pregleda i odem piskit kad ono ko lagana smeda sukrvica odmah sam dobila lagsni mozdani da bi se kroz dan skroz smirilo i jutros oped primjetim malo i cjeli dan onako muljavo pomalo nakon nuzde… Zvala sam dokt on kaze sigurno je od pregleda ukoliko pocne nedaj boze malo bit izraženije da dodem al svejedno se bojim dali je ikoja od vas imala takvih problema.

Nisam do kraja ni procitala post ali sam odmah pomislila da je mozda zbog pregleda. Meni je jednom tako bilo, dr je tolko gruba bila da sam sve zvijezde vidjela. Uzas. Proslo je kroz jedan dan dok se sve nije spustilo valjda. 

santina
    24. Listopad 2020. 22:39

I ja ne bih epidural. Pokusala bih je dogovorit, ali po potrebi da je uzmem ako ne budem mogla izdrzati. Inace imam jaci prag boli, kamence u bubrezima.. Kad sam "poradjala kamence" rekli su da su to slicni ili caj jaci bolovi od porodjaja. Iako mi to nevjerovatno, vidjecemo.
    Bog moje krvi vidjecemo da li uopste mogu primati anesteziju.. jer mi danas doktor rece da imam valjda i imuno trombopeniju. Trombociti mi strasno konstantno opadaju sa  svakim vadjenjem krvi.. navodno nije povezano ss mojom beta talasemijom..

Jeste li vi cule za Dianatal gel, pri porodjaju se koristi. Misljenje o njemu?

LeLa2807
    24. Listopad 2020. 22:46

santina

I ja ne bih epidural. Pokusala bih je dogovorit, ali po potrebi da je uzmem ako ne budem mogla izdrzati. Inace imam jaci prag boli, kamence u bubrezima.. Kad sam "poradjala kamence" rekli su da su to slicni ili caj jaci bolovi od porodjaja. Iako mi to nevjerovatno, vidjecemo.
    Bog moje krvi vidjecemo da li uopste mogu primati anesteziju.. jer mi danas doktor rece da imam valjda i imuno trombopeniju. Trombociti mi strasno konstantno opadaju sa svakim vadjenjem krvi.. navodno nije povezano ss mojom beta talasemijom..

Jeste li vi cule za Dianatal gel, pri porodjaju se koristi. Misljenje o njemu?

Uzet cu sa prijateljicom po pola. Pa ako mi ga budu htjeli dati neka daju. Ja bi i *ovno probala u nadi da ce pomoci ublaziti bol i sprijeciti pucanje/rezanje hahaha

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.