Lela2807, ja zaspem na lijevom i okrecem se cijelu noc, ali me ne brine toliko jer cim mi postane neudobno (tipa na ledima) probudim se i samo se onda prebacim na bilokoji bok. Mislim da nije toliki problem spavati i na desnom, ipak ne mozemo utjecati na to kako spavamo.
Sto se tice nacina spavanja, na samom pocetku sam to doktora pitala i rekao mi je nek se sa time ne zamaram. Onaj polozaj u kojem mi nije udobno jednostavno nek izbjegavam i kao ako cu lezat npr na desnom boku, a bebama to nece odgovarat, vec ce se one javit sa lupkanjem i to je znak za promjenu. Ionako ne mogu lezat cijelu noc samo na jednom boku, budem sva ukocena. Tako da kako mi odgovara, tako i spavam.
Sto se tice nacina spavanja, na samom pocetku sam to doktora pitala i rekao mi je nek se sa time ne zamaram. Onaj polozaj u kojem mi nije udobno jednostavno nek izbjegavam i kao ako cu lezat npr na desnom boku, a bebama to nece odgovarat, vec ce se one javit sa lupkanjem i to je znak za promjenu. Ionako ne mogu lezat cijelu noc samo na jednom boku, budem sva ukocena. Tako da kako mi odgovara, tako i spavam.
Moj bude bas miran na desnom i meni pase, a na lijevom me sve zateze moram jastuk gurat ispod trbuha haha
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.
Ima li okretanje veze sa time spavali se na lijevom boku. Ja se redovno usred noci probudim na ledjima ali redovno i neki put idem spavati na lijevom neki put na desnom boku jer se sva ukocim ako spavam samo na lijevom.
Ja isto redovno zaspim na boku, a budim se na leđima.. prije 2 noći kad sam se probudila na leđima, toliko me sve boljelo dolje, ko neki šugavi menstrualni bolovi, baš sam se prepala... ne znam više šta da radim, podložim se sa jastucima sa svih strana, ali džabe, stalno se budim na leđima, baš sam ljuta na sebe, strah me da ne bi naškodila bebaču 😖
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Tea hvala na odgovoru za posteljinu! Budem guglala. Osjetila sam lažne trudove,kao menstrualne bolove ali konstantno,tupa bol i nelagoda,pa sam nazvala ginekologa, pregledao me i poslao u bolnicu. Dobila sam tamo inekcije takoder deksametazona,za svaki slučaj pretpostavljam da su ne zato zadržali. Zatvorena sam,cerviks T oblika,lagano smekšan 20mm. Dali hrpu vitamina,minerala magnezija i zeljeza. Rekli su da mirujem, mada više ležat ne mogu leđa me bole najteža radnja mi je grijanje hrane i tuširanje. Idem za tjedan dana ponovo na pregled pa se nadam se nije skratio dodatno.
ruksak u bipe je sivi babywell, moderan je izgleda kao i ovi na ebayu i aliju. Mada ti preporučam naruči s alija ili ebaya,meni je moj super !
13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm
Čim sam vidjela da ima brdo novih komentara, znala sam da se Tea vratila 😅🤗
Nama je krevetić stigao i baš smo zadovoljni, em je presladak, em se čini dovoljno čvrst i stabilan, a cijena je bila "smiješna" prema cijenama u dućanima 😀 kad dođem s posla stavim slike 😍
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Tea hvala😊 ja sam ipak na kraju kupila dudu i bočicu twistshake, svidjele su mi se i nisam mogla odoljeti🤗 ajmee ti si već u 35tt☺🤗🤗
Mene je uhvatila shopping groznica i to ne samo za stvari za novorođenče već i za starijeg bracu i za Božić
Biti ću ogromna u prosincu i biti će jako puno korone pa bolje da ja to sve sad obavim kad imam volje i snage.
Mislim da imam valjda sve osim pelena i klokanice jer sam hrpu robice dobila. S prvim sinom sam dobila od te jedne cure robice pa sam ju slala natrag za druge mame kako je maleni rastao i sad sam je opet dobila.
Klokanicu od prvog sina sam posudila šogorici i njoj se jako sviđa pa si ja razmišljam kupiti novu jer nećakinja ima tek 4 mjeseca.
Apropo epiduralne, ja sam za sve što će ženi olakšati te nadljudske bolove bar dio vremena. Imala sam dobro iskustvo s njom na prvom podoru i na tečaju u Vinogradskoj je anesteziolog naveo prednosti i mane. Kao i kod svakog lijeka ima nuspojava. Naveli su da postoji razlika u tome kako žena odgovara na bol: neke žene to prihvate i "odgule", a neke se skupe - ne dišu - počnu se tresti... Za vrijeme poroda sve žene dobivaju neke lijekove; epiduralna, drip, dolatin, spazmex, apaurin... i čula sam također da drip+dolatin+spazmex+apaurin isto zna ošamutiti bebu i ona može završiti u inkubatoru jer ne može zbog tih lijekova samostalno prodisati nakon poroda. S druge strane moj sin je imao apgar 10 i čini mi se da uopće nije osjetio tu epiduralnu.
Ovo je dobar članak: https://www.roditelji.hr/trudnoca/porod/prednosti-mane-epiduralne-analgezije/
S tim da sam ja primila epiduralnu kad sam bila otvorena 6-7 cm. Došla sam u rodilište otvorena 6 cm oko 7 sati ujutro i rodila sam u 13 i 10. Mislim da je to za prvu trudnoću odlično.
Citat:
"Bol koji rodilja osjeća kod porođaja izaziva kružnu reakciju jer, kada ženu boli, dijete je lošije. Zato je pogrešno mišljenje da štetite svom djetetu ako rađate uz epiduralnu analgeziju. Nije istina ni da epiduralna uspavljuje vaše dijete te da čini njegov mišićni tonus slabijim. To se može dogoditi kada se rodilji daju lijekovi protiv bolova intravenozno, ali ne i kod epiduralne analgezije"
U svakom slučaju voljela bih ovaj porod odraditi na stolčiću. To sve zavisi od toga kako će porod teći i da li će se beba okrenuti da bude glavicom prema dole. Ako dođem otvorena 8 cm u rodilište sigurno ću tražiti stolčić. Htjela bih ovaj put izbjeći sve lijekove i bušenje vodenjaka jer sam čitala/vidjela slike da se beba može roditi i u vodenjaku.
Cure, možete li mi reći koliko robice i kakve ste pripremile za bebu, vi koje ste već pri kraju?
Ja sam nešto pokupovala, nešto ću dobit, ali zanima me onako tipa za prva tri mjeseca treba toliko i toliko tutica brojevi ti i ti,pa koliki majica i hlačica odvojeno, pa koliko štrampli...itd.
Hvala punoo ❤️❤️
https://ibb.co/2ShVsCd
https://ibb.co/Zhsfvn6
Tea ovo je prematalica koji smo uzeli preko njuškala (kasnije se gornji dio može maknuti i ostane ormarić)... naravno moramo još kupiti onaj plastificirani dio, to nisam htjela uzeti rabljeno...
Tu su i dude, ne znam koliko se vidi, ova siva ima ravni silikon a ova zelena ima donji dio ravan (tu mala nije htjela)... ali sve moje sestrične su bez problema takve koristile, sve ovisi o bebi 😊
Ja na prvom porodu nisam pukla, niti su me rezali, niti sam koristila gel... veliki faktor je genetika valjda i kakva ti je koža... ja se pripremala na sve ali ne da me dole “ne diraju” 😁
Ja upravo oprala sav veš za bebu koji imam i sutra kreće slaganje... još moram do DMa u shopping i u ljekarnu... napravila popise ali još nisam ništa kupila, ali ću uskoro...
Jako sam Uzbuđena i malo prestrašena kako će ovaj put biti radi korone, ali bit će kako mora... jedva čekam sljedeći pregled za 10 dana 👏👏👏
Sortiraj odgovore
Najstariji