Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    santina
    25. Listopad 2020. 23:20

Mart14 ista sam. Cak sam i zivac jednom vadila bez anestezije. Vie me strah igle nego popravka.
    Ovcica, da ne prepricavam, saljem link gdje pise sta je..
    https://apotekaweb.com/online-shop/zdravlje-i-njega/zena/trudnoca-i-dojenje/njega-trudnice-i-dojilje/dianatal-porodjajni-gel-6x5-ml/
    Kod nas ga prodaju i na komad/tubu, tako da je onda pristupacno.
    Mi smo imali predavanje babice u skoli za trudnice i babici je bilo postavljeno pitanje sta misli o Dianatal gelu i toplo ga je preporucila, ko god si moze priustiti. Dakle, nije bila njena reklama, vec postavljeno pitanje.. i rekla je dovoljna je samo jedna tuba, znaju oni momenat kad ga treba aplicirati, a ne stalno, kako pise ovde na linku.. 

Tea22
    26. Listopad 2020. 02:50

Hej djevojke, malo sam pauzirala sa koristenjem mobitela pa nisam zalazila ni kod vas jer kad vec zadem onda se zelim posvetiti odgovaranju 😃
    Moram priznat da ste mi nedostajale 😊

Pa krenimo...

matea1201 - odlicno za uredan ogtt nalaz! I cestitke na super pregledu ❤
    1399gr srece 🤩🤩🤩
    Bibs dude sam sigurna da imas za pronac u Annika baby shopu 😄

Lullee - cestitam ti na divnom pregledu i velikom beboliniju 🙈😍🥰

mart14 - nisam sigurna za bodice, no u C&A definitivno imas tutice na preklop
    Cudi me da ne mozes nac posteljinu za krevetic 140×70, ja kad sam trazila za 120×60 mi se cinilo da posteljine tih tvojih dimenzija ima punoo vise 😆😆 
    Navlaku za madrac i zastitu probaj vidjet imaju li u Ikei ili Kretexu
    A sto se tice spavanja u kreveticu, ja sam se osobno opredijelila za zimsku vrecu 😊
    Oprosti sto nisam upratila, ali tebe su nakon redovne kontrole poslali u bolnicu ili si se javila na hitnu zbog bolova?
    Koliki ti je cerviks i kojeg oblika?
    Sto si primala u bolnici i kako su te ljecili, ili su te zadrzali samo kako bi bili sigurni da mirujes?
    U svakom slucaju, drago mi je da su te pustili na kucno mirovanje.. pazi se i cuvaj
    .
    Oces mi poslati sliku svog ruksaka za pelene? Da ga bas potrazim u Bipi ako imaju

nina_1805 - ne ide mi u glavu zasto su ti dali deksametazon ako ti nije prijetio prijevremeni porod 🤷‍♀️🤷‍♀️
    Pa i ctg i uzv su ti bili uredu.. mislim da previse olako prepisuju raznorazne terapije, i sama sam nezadovoljna sto sam primila te inekcije....
    Jesu ti otkrili uzrok povisenom CRPu?

Tea22
    26. Listopad 2020. 02:53

ovčica - ti si prva postavila pitanje o BOCICAMA i DUDICAMA... kako iskustva nemam za prvu ruku sam uzela NUK dude i MAM anticolic bocicu, dopadaju mi se i one dude Pure by Jelena.. njih cu mozda naknadno uzimat
    Za benkice sam napisala mart14, znam da u C&A imaju tutice na preklop, no za bodice nisam sigurna; a hlace s nogavicama... to mi je toliko bilo tesko za naci da sam i odustala 🙄🙄 mislim da i obicne hlacice + carapice mogu proci
    Jedino di sam vidjela te hlacice s nogavicama je Kretex, ali ja nisam uzimala
    Odjecu sam kupovala u Nextu, Kretexu, Sinsayu i u C&A... sve preko neta i sa svime sam i vise nego zadovoljna!
    Next, H&M, Sinsay - realne velicine
    C&A - manji brojevi
    Kretex, Lidl - veci brojevi
    To je moje dosadasnje iskustvo
    Sinsay u Rijeci na Martinkovcu ima odjecicu za beboline, tako da ipak nije samo online
    I bas sam se nasmijala kad sam procitala da si 2 sata sopingirala u ducanu koji ne dostavlja za Hrv 🙈🙈🤣🤣🤣
    Sto se tice slabosti koju osjecas, mozda bi trebala ponovno prekontrolirati i hormone stitnjace? Zbog ubrzanog rada srca
    EPIDURALNA- veliko ne, vjerujem sebi i svome tijelu.. to je pravi i osnovni razlog; drugi razlog koji ni nije razlog vec samo potkrijepljivanje mog stava jest taj sto sam citala ispovijest djevojke koja je dosla sa bebom doma iz rodilista.. nakon nekog vremena uocila je da niti na jedan nacin ne moze razbuditi bebu, direktno na hitnu, razlog zbog kojeg je doslo do takvog stanja bebe - vjerojatno epiduralna koju je primila tokom poroda
    Isla sam istrazivat i to je veoma rijedak slucaj, no ja svejedno ne bih mogla podnijeti da nakon uredno iznesene trudnoce i poroda pode nesto po zlu sto sam eventualno mogla sprijeciti
    Ma mislim, ja sam i opcenito protivnik kemije.. ne mogu zamislit koliko to mora biti jaka supstanca da ublazi tako strasne bolove
    MLIJEKO IZ BRADAVICA- kod mene nije prisutno, ni najmanje me to ne brine

Tea22
    26. Listopad 2020. 02:54

santina - ne mogu ti opisat koliko mi je zao sto ti se stanje ponovno pogorsalo 😥 bas sam pomislila kako ide na bolje kad si nam ono bila javila da ti je hemoglobin 101... 😔😔 a sad i te transfuzije i posve nova dijagnoza.... 😢 ipak su lijepe vijesti da se hemoglobin podigao na 104 🙃 tesko mi je za citati koliko se patis i kroz sto sve prolazis, no sva ta muka i patnja ce se isplatiti kad primis svoju bebicu u ruke ❤
    Znaci transfuzija bi trebala ici svaki tjedan? Zbog cega su ti iskljucili terapiju lijekovima?
    Nadam se da te barem shopping malo oraspolozio, bas si se lijepo opskrbila 😊
    DIANATAL GEL- ma sta ja znam, ne da mi se s tim bakcat hahah ja stvarno vjerujem da je nase tijelo "programirano" za porod i da nema potrebe za svim tim kerefekama
    Naravno ima puno djevojaka s pozitivnim iskustvom (no sto ako bi njima porod prosao bez rezanja/pucanja i bez tog gela?), al meni se jednostavno ne da 🤷‍♀️
    S obzirom da je kod vas moguce kupiti na komad, zasto ne... odmoci ti ne moze sigurno
    Mozda ne bude ucinka, mozda bude placebo ucinak, no nikako ne moze negativno utjecati
    Ja ne zelim za sebe, no tko zeli svakako mislim da treba pokusati

Tea22
    26. Listopad 2020. 02:55

Lilo23 - Kakve prekrasne vijesti, doma si 💖💖💖
    divna kilaza ❤ fantasticno sto je bebacica vec okrenuta glavicom prema dole ❤ bas mi je drago da su ti i kks i urin takoder uredni ❤ i uz sve to, svaki CTG tijekom hospitalizacije uredan ❤
    Koliko razloga za veselje 😃😃 bas sam sretna zbog tebe 💓💓💓
    Ne mogu ni zamisliti koliko je moralo biti strasno da sama ne mozes ni do wc-a 😔
    Varam li se ja ili si ti bila tocno 3 tjedna u bolnici? 😥
    Uopce se ne opterecuj kupovinom stvari, nisi luda da hodas po ducanima.. pa ja sam sve osim ljekarne i DMa obavila online, zasto ne ako ti je vec ta opcija dostupna

Nova19 - koja je to duda sa ravnim silikonom? 😃
    Ja nisam mislila uzimati "pravu" PREMATALICU, vec onu Malm komodu iz Ikee (ili iz Jyska, identicne su i izgledom i cijenom, a skoro i dimenzijama) i gore podlogu za previjanje
    Bas se osjeti tvoja euforija oko prestanka s radom 🤩🤩 sad uzivaj doma i pripremaj se za mrvicu koja stize 💖

LeLa2807 - ma oni ti vrlo lako fulaju tu gramazu, ionako se uvijek kaze da treba uzimati s rezervom +/- 400g
    A i 1300 je bas lijepa kilaza za tvoje tjedne 😍😍
    I slazem se s curama, Liam se stigne izvrtit jos 10 puta do termina, budi bez brige
    I najvaznije - budi zadovoljna i opustena nakon tako super pregleda 💗

Evo i mene tu :) - ohoo kad je svadba? 😍😍 to su slatke muke 🥰
    Cestitam i tebi od srca na odlicno obavljenom pregledu ❤
    Koji ti je bio prijasnji termin?
    Nekako je praksa da ginekolozi mijenjaju termin unutar prvog tromjesjecja ako beba kontinuirano, na svakom pregledu, odudara od mjera koje bi trebale biti za njene tjedne.... kasnije ta odstupanja vise nitko ne dozivljava pretjerano ozbiljno jer je uvelike rijec o genetici

Tea22
    26. Listopad 2020. 02:58

flower93 - ajme meni rastopila sam se na slicice medeka i dekice i dudica 🥰🥰🥰🥰🥰
    Jesi gledala mozda u Etherealu imaju li zutih dekica? Znam da oni imaju sirok asortiman boja, ili minygreeny 🤷‍♀️
    .
    Od STVARI ZA BEBU ZA RODILISTE sam ja spakirala:
    -1 pelenicu za izlazak iz rodilista
    -odjecicu za izlazak iz rodilista
    -vlazne maramice pampers 99% voda
    -malo pakiranje JGL masti (koje sam dobila u DM paketicu za trudnice)
    -2 tetra pelene
    -3 tetra krpice
    -ciripan za siroko povijanje
    .
    Kolica i krevetic su ti bas divni 😊💜💙
    .
    Vidim da pitas za ASPIRATOR, ja sam cula same pohvale za Arianna nosni aspirator, pa sam se za njega i odlucila.. no otom potom, ne mislim to kupovat dok bebi ne zatreba
    .
    RUKSAK ZA PELENE- cijelu trudnocu mislim naruciti s AliExpressa jer su bas prekrasni, sa hrpom pretinaca, za 140kn! (Ako hoces zalijepim link) No, ako mi se ne bude dalo cekati potraziti cu neki ovdje po nasim ducanima.. ovi Chipolino nisu losi, a i cijena im je super

student13ica - izguglala sam tvoja kolica, bas su prekrasna 💛

Lei_Be - evo me 🖐🖐🖐😄
    Imas ogroman izbor ABC Design kolica preko stranice BabyArtikel.de, pa pogledaj malo da vidis razlike u cijenama i sl.

Tea22
    26. Listopad 2020. 02:58

ninio - ukratko, to nije tvoj datum termina.. UZV je programiran da izbaci ono sto vidi po mjerama bebe
    Ako je beba do 14tt (2.tromjesjecja) kontinuirano veca/manja (ne ono za 2,3 dana.. nego bas za cca 7+ dana) nego sto bi trebala biti za svoje tjedne, u tom slucaju ginekolog prilagodava datum termina.. i to cak nece napraviti svaki ginekolog, neki unatoc tim odstupanjima puste termin po ZM
    Zbog toga se i smatra da su sve terminske bebe one rodene od 37tt - 42tt
    Sva odstupanja u kasnijim tjednima trudnoce su irelevantna s obzirom da kasnije na razvoj bebe ponajprije utjece genetika
    .
    Moja malecka ti je mjerena sa 28+1 na 2 UZV.. na jednom je imala 1100g, a na drugom par sati kasnije 1500g 🤣🤣🤣 (toliko o tocnosti mjera)

malamarelica - nazovi ginekologa i pitaj ga da ti pojasni situaciju, tako bih ja napravila.. moja gineko bas ima termine tokom tjedna kad se bavi savjetovanjem i kada ju se moze nazvat za kojekakva pitanja, premda ona bi odgovorila na poziv i pitanje i izvan tih termina
    Eto, mislim da ces bit najmirnija ako ti netko strucan objasni situaciju

mimi0402 - ponajprije ti zelim cestitati na urednom pregledu ❤ da ti sukrvica nije prestala, savjetovala bih te da ides kod svog doktora ili na hitnu.. ovako mozda ipak nema potrebe, osjecas li bebu?

Tea22
    26. Listopad 2020. 03:18

Sto se mene tice.. vrijeme mi leti
    Sokiram se svaki put kad skuzim da sam 34tt 😂😂
    Nikakvih tegoba nemam osim zgaravice koja se javlja u prosjeku svaka 2 dana, sva sreca uspijem je se rijesiti uz sodu bikarbonu
    Za sad nemam nikakvih poteskoca sa oblacenjem carapa, obuvanjem tenisica, brijanjem.... bas sam zadovoljna sama sa sobom, nadam se da ce tako ostat jos ovih nekoliko tjedana 🤭🤭
    U utorak pregled 🤩🤩🤩 na 31+5 Vita je imala 1800g i bila je okrenuta glavicom na dole, bas me zanima koliko sada ima moja ljepotica 🙈🥰
    S 32tt sam napravila pohod na ljekarnu, DM i Bubamaru; s 33tt sam slozila kofer za rodiliste, pocela prati i peglati robicu, nabavila krevetic, pokupovala jos neke sitnice u Ikei, i tepih u Moemaxu (eto do 32tt ja sam imala robicu, kadicu, podlogu za prematanje, tetrice, dekicu, rucnik i vrecu za spavanje - a i to sam sve nabavila tek krajem 29tt, mislim da sam ja zivi dokaz da se sve stigne 😃)
    Ovaj tjedan se nadam da cemo nabaviti komodu, pa cu posloziti samo robicu i stvarcice u nju
    Kolica su rijesena, ali jos se ne nalaze kod nas
    Zelim kupiti potkosulje i grudnjake za dojenje (to cekam da dode u Lidl)
    I onda sam ja gotova 😎

LeLa2807
    26. Listopad 2020. 07:58

Ima li okretanje veze sa time spavali se na lijevom boku. Ja se redovno usred noci probudim na ledjima ali redovno i neki put idem spavati na lijevom neki put na desnom boku jer se sva ukocim ako spavam samo na lijevom.

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

nina_1805
    26. Listopad 2020. 08:03

Tea, iskreno nisam ni razmisljala o tome, ali sad kad si spomenula, istina, vjv nije ni bilo potrebno davati deksametazon obzirom na dobar ctg i uzv 😩 imam dojam da su svi jako prenatrpani, pogotovo u zagrebackim bolnicama, i da im je lakse tako nesto napraviti, nego promatrati par dana.. doktor mi je rekao da bolje kao da mi to daju u slucaju da se nesto desi, nego eto da me uhvati nesto pa da bebi nisu razvijena pluca. Ali to im je vjv praksa, obzirom da znamo koliko forsaju i drip i indukciju opcenito, samo da se zene sto prije porode 🤷‍♀️ crp su mi ponavljali nakon tjedan dana i na kraju je bio dobar tako da nemam pojma od cega je bio povisen. 

Ti si fino sve spakirala, napravila, super za tebe :) ja se jos otkad smo se doselili, raspakiravam i ko zna koliko ce to trajati 😂😂 ali ne mogu vjerovati da je dosta nas sad vec skoro.pri kraju, tj.da uskoro ulazimo u termin. Ja sam vec sad preuzbudena i jedva cekam upoznati svoje dijete, i to mi isto precudno zvuci, da cu postati mama :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.