Ja sa stranice bazzar sa dostavom me ispalo 216 kn ali ruksak je predivan bas :D i kvalitetan ipak cu ga dosta dzgo furat imas razne modele te marke vhipolino pa baci oko sta ti se svidja. Doslo mi za tri dana :D
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.
Cure, kako stojite sa info sa izdajalicom? Govorim o rucnoj.. Znam da su ljudi uglavnom koristili Avent, ali je dosta skupa. Vidjela sam da je Chicco upola jeftinija.. a dodje sve isto, rucna, sa ruckicom da pumpas, jedna bocica.. Iskustva??
Šta se tiče toplomjera, ja sam koristila dudu-toplomjer za malu i ona bi dudala i pokazalo bi temperaturu 👌 malo Tricky ako neće dudu prihvatiti ali mene je spasilo (vidjela sam da ima u DMu za kupiti). Sada imamo nas infracrveni pa ćemo taj koristiti... onaj za uho u ljekarni su me odgovorili jer je usna šupljina od bebe premala da bi dobro izmjerila (tako su mi rekle žene u apoteci).
Izdajalicu imam od aventa koju sam dobila i stvarno je vrhunska (ručna, i trebalo mi je neko vrijeme da shvatim kako ide ali onda je bilo super i dalje ću nji koristiti). Ali da, jako su skupe, ja sam nju dobila pa nisam dalje ni tražila...
Ja izdajalicu necu kupovat unaprijed nego po potrebi.
Toplomjer jos razmisljam koji cu.
Mi smo jucer narucili kolica sto znaci da nam jos samo ostaju par sitnica iz ljekarne. :-)))))
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Ni ja necu kupovati izdajalicu unaprijed.
Toplomjer sam uzela za guzu, kazu da je najbolji i najtocniji.
Jeste razmisljale o epiduralnoj? Da ili ne i zasto?
Cure, upadam samo da vas pitam zna li koja nesto o dilataciji vijuge crijeva kod bebe? Doktor mi je rekao da se sada samo prati, a nakon poroda se gleda bebina probava i onda po potrebi radi nekakav zahvat. Nisam pitala previse, bila sam dosta sokirana, ali mi on nije djelovao tako zabrinut, a na internetu sam pronasla doslovno 3 upisa o tome. Ako koja zna nesto jako bi mi koristilo da cujem iskustva. Hvala vam!
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Ja necu, mama mi radi u bolnici uz konzultacije poslusala sam ju. Rijetko kad, ali zna se ipak desit dr ti zabiju iglu krivo i pogode zivac i onda mozes imat velikih problema sa kraljeznicom kasnije. evo to je jedini razlog zasto ne zelim preuzet taj rizik. Plus, mozes nabasat na nekog specijalizanta ili mladog specijalistu pa je rizik veci :D znam da se i oni moraju ucit poslu, ali ne bih bas da na meni vjezbaju haha.
Toplomjer i ja idem ka klasicnom. Za uho necu jos ali od bezkontaktnih jedini koji dolazi u obzir za membranu tipani, a onaj na celo sto ocitava to mi se ne cini nikako zdravo za bebin mozak koji je 'plastican' do trece godine da ga izlazem IR zrakama no way. To ne bih na sebi, kamo li na bebi.
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Ja necu, mama mi radi u bolnici uz konzultacije poslusala sam ju. Rijetko kad, ali zna se ipak desit dr ti zabiju iglu krivo i pogode zivac i onda mozes imat velikih problema sa kraljeznicom kasnije. evo to je jedini razlog zasto ne zelim preuzet taj rizik. Plus, mozes nabasat na nekog specijalizanta ili mladog specijalistu pa je rizik veci :D znam da se i oni moraju ucit poslu, ali ne bih bas da na meni vjezbaju haha.
Toplomjer i ja idem ka klasicnom. Za uho necu jos ali od bezkontaktnih jedini koji dolazi u obzir za membranu tipani, a onaj na celo sto ocitava to mi se ne cini nikako zdravo za bebin mozak koji je 'plastican' do trece godine da ga izlazem IR zrakama no way. To ne bih na sebi, kamo li na bebi.
I ja sam nekako vise za ne. Inace dosta dobro trpim bol, buduci da je prva beba ni ne znam sto me ceka i kako izgleda sam porod, znam da ce bol vec proci, a i cula sam da imamo fore do 8cm otvorenosti za epiduralnu
Sto se tice toplomjera i nekih drugih stvari, vise naginjem klasici. Danas je previse svega. Tako da podrzavam tvoju odluku 👍🏽
Lela, vidiš, nisam razmišljala o tome za beskontaktni toplomjera... možda ipak kupim dudu-toplomjera kako sam imala i za prvu curku 👌
Ja neću epiduralnu, nisam ni za prvo dijete... da, jako boli ali tako i prođe... ježim se igli inače i izdržat ću i ovaj put 💪🏻
Malamarelica prvi put to čujem, a šta ti je nešto na pregledu rekao?
Sortiraj odgovore
Najstariji