Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marita13
    25. Lipanj 2020. 14:37

matea1201 Hvala ti puno na informaciji

None

Lei_Be
    25. Lipanj 2020. 14:55

Lei_Be

Tencika

Lei_Be

Evo mene sa pregleda, prva i dugo željena trudnoća.. sad sam u 12. tjednu, bebač je super, kaže doktorica pravo aktivan i lijepo se razvija ☺
    Pričala mi je danas za te Nifty testove, i rekla da moramo odlučiti ako ćemo radit ili ne, jer se radi samo između 11. i 14. tjedna.. pa bih molila savjet vas koje ste radile ili koje niste? Zašto da, zašto ne? Svaki savjet i iskustvo su dobro došli 🤗

I molim opet nekog da mi objasni kako da postavim ovaj sticker u potpisu koji svi imate, meni ne uspjeva, a prvi put kad sam pitala nisam dobila odgovor 😔

Radila nifty i sad i u prosloj trudnoci, prvenstveno iz razloga jer mi ne bi zadrzali trudnocu u slucaju nekog kromosomskog poremecaja. Znam da zene znaju reci da bez obzira na sve bi zadrzale plod, al meni tu nije jasna jedna stvar, veliki broj kromosomskih malformacija nije spojiv sa zivotom, znaci da bude beba umrla ili tijekom trudnoce ili par sati/dana nakon poroda i sad da ja svjesno idem zadrzati trudnocu znajuci da mi beba moze umrijeti svaki cas u trbuhu ili ne daj boze ju rodim i umre mi par sati nakon poroda na rukama, dok sam ju dojila vec i drzala, mazila, ljubila, ne hvala. Radije obaviti kiretazu dok je trudnoca jos mala i to je to. Zvuci okrutno, ali meni bi tak bilo lakse.
    Nifty iz razloga jer testira najveci broj sindroma i malformacija.
    Naravno, ako se pokaze da beba ima visok rizik za neki sindrom, ide se na amniocintezu koja je jedino 100% tocna (uzimanje plodne vode), ali i izrazito invazivba metoda i ako ona potvrdi, onda mozes odluciti kaj zelis, i naravno eticki odbor mora dozvoliti prekid trudnoce ako se zena za nkega odluci.

A kaj se tice stickera, dok dodes do kraja, klikni na forums, pa pseudo html i onda taj link zalijepi u potpis na svom profilu 😉

Hvala ti puno na odgovoru 😘

Tencika ako mi možeš samo napisat kako izgleda taj test, pregled, šta sve rade, uzimaju 😅 da znam šta me čeka ako se odlučimo, za sad smo više za da, nego za ne 

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

misslolica
    25. Lipanj 2020. 14:55

An sta mislis ima li taj dm paket za trudnice u Slo? Pitas tetu na kasi?

BlueMoon
    25. Lipanj 2020. 15:04

Lei_Be

Tencikaako mi možeš samo napisat kako izgleda taj test, pregled, šta sve rade, uzimaju 😅 da znam šta me čeka ako se odlučimo, za sad smo više za da, nego za ne

vadi se krv i onda oni to šalju u nifty paketu za Zg trenutno (prije je bilo SAD ili HongKong), meni su za 7 dana dosli rez, utorak radila utorak dobila rez, mene je ginekologica nazvala, njoj su stigli na mail, tako smo dogovorile, dok su Tenci rezultati osobno dosli na mail, a zvali bi ju samo u slucaju da nesto nije u redu, sto hvala Bogu nije bio slucaj.
    Posto moja gin ima nifty ja sam imala pregled prije i to mi je sve uslo u cijenu niftiya. Dakle utrazvuk, gledala je nuhalni nabor, organe itd, dobila slicice, klasican pregled, samo je bilo malo duze, ostavila je sat vremena za mene, jer mi je tad otvorila i trudnicku pa je bilo papirologije tj dok je ona sve to ispunila.. A nifty moras potpisat da si suglasan ili nisi da se tvoji rez dalje vode u statistici anonimno i tako par kvadratica za oznaciti, ne sjecam se sto tocno. To ti je otprilike to.. spol je 100% pogodjen osim ako su blizanci ako sam dobro shvatila i tako.. 

BlueMoon
    25. Lipanj 2020. 15:05

misslolica

An sta mislis ima li taj dm paket za trudnice u Slo? Pitas tetu na kasi?

Guglaj dm trudnicki paket pa bi trebalo bit na slo stranici negdje, a ne skodi ni pitati :) samo kazes nekoj curi sto radi i ona ti da paket

BlueMoon
    25. Lipanj 2020. 15:06

e i cure ima i nakon sto rodimo paket, tad se dobiju pelene i tako neke potrepstine, al to se valjda tek tad moze preuzeti 

Lei_Be
    25. Lipanj 2020. 15:17

BlueMoon

Lei_Be

Tencikaako mi možeš samo napisat kako izgleda taj test, pregled, šta sve rade, uzimaju 😅 da znam šta me čeka ako se odlučimo, za sad smo više za da, nego za ne

vadi se krv i onda oni to šalju u nifty paketu za Zg trenutno (prije je bilo SAD ili HongKong), meni su za 7 dana dosli rez, utorak radila utorak dobila rez, mene je ginekologica nazvala, njoj su stigli na mail, tako smo dogovorile, dok su Tenci rezultati osobno dosli na mail, a zvali bi ju samo u slucaju da nesto nije u redu, sto hvala Bogu nije bio slucaj.
    Posto moja gin ima nifty ja sam imala pregled prije i to mi je sve uslo u cijenu niftiya. Dakle utrazvuk, gledala je nuhalni nabor, organe itd, dobila slicice, klasican pregled, samo je bilo malo duze, ostavila je sat vremena za mene, jer mi je tad otvorila i trudnicku pa je bilo papirologije tj dok je ona sve to ispunila.. A nifty moras potpisat da si suglasan ili nisi da se tvoji rez dalje vode u statistici anonimno i tako par kvadratica za oznaciti, ne sjecam se sto tocno. To ti je otprilike to.. spol je 100% pogodjen osim ako su blizanci ako sam dobro shvatila i tako..

Hvala puno na opširnom odgovoru 😘

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

• matea1201
    25. Lipanj 2020. 16:00

Marita13 nema na čemu😊 a nalaze sam dobila na mail za nekih 2-3 sata. u petrovoj su nalazi gotovi za 3 dana ako se dobro sjećam(ako ideš po njih), za mail neznam

Nova19
    25. Lipanj 2020. 16:04

Ja sam vadila krv prošlu srijedu i nisam još dobila rezultat... ok, ponedjeljak je bio neradni ali se stvarno nadam da ću sutra znati jer me polako hvala panika 😕

Nova19
    25. Lipanj 2020. 16:04

Mislila sam na nifty naravno 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.