Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    JECIKA
    24. Lipanj 2020. 14:52

Nada88

JECIKA

Nada88 upravo sam zavrsila pregled - Dr mi je rekla da ne dolazim vise jer sam dojadilaprvi put je mislila da je decak sada misli da je devojcica.. Uglavnom bebica je super! Tako da cemo se sada fokusirati na roze nijanse..
    Imamo nifty sjutra ili u ponedeljak treba da mi jave kada da dodjem da dam uzorak.

Hshshhaah ja isto cekam kad ce mi reci da sam dojadila 🙈🙈 jesam ja negdi vidila post da je kod tebe beba veca od izracunatog, kako to nisam ni znala da je moguce kod MPO?

Jeste.. Veca je skoro za nedelju dana.. E pa sad nemam pojma mislim da je samo napredna beba i nista drugo jer meni se trudnoca racuna od 04.03. Aspiracija mi je bila 16.03. A ET 19.03. Tako da kako god okrenes beba je veca bilo za nedelju ili dvije.

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

24. Lipanj 2020. 15:06

JECIKA

Nada88

JECIKA

Nada88 upravo sam zavrsila pregled - Dr mi je rekla da ne dolazim vise jer sam dojadilaprvi put je mislila da je decak sada misli da je devojcica.. Uglavnom bebica je super! Tako da cemo se sada fokusirati na roze nijanse..
    Imamo nifty sjutra ili u ponedeljak treba da mi jave kada da dodjem da dam uzorak.

Hshshhaah ja isto cekam kad ce mi reci da sam dojadila 🙈🙈 jesam ja negdi vidila post da je kod tebe beba veca od izracunatog, kako to nisam ni znala da je moguce kod MPO?

Jeste.. Veca je skoro za nedelju dana.. E pa sad nemam pojma mislim da je samo napredna beba i nista drugo jer meni se trudnoca racuna od 04.03. Aspiracija mi je bila 16.03. A ET 19.03. Tako da kako god okrenes beba je veca bilo za nedelju ili dvije.

Kod mene je za 3 dana veca, na pocetku me to malo brinulo al onda je doktor rekao da je to sve ok! To su curice, one su napredne i borbene! 

• Tencika
    24. Lipanj 2020. 15:18

Lei_Be

Evo mene sa pregleda, prva i dugo željena trudnoća.. sad sam u 12. tjednu, bebač je super, kaže doktorica pravo aktivan i lijepo se razvija ☺
    Pričala mi je danas za te Nifty testove, i rekla da moramo odlučiti ako ćemo radit ili ne, jer se radi samo između 11. i 14. tjedna.. pa bih molila savjet vas koje ste radile ili koje niste? Zašto da, zašto ne? Svaki savjet i iskustvo su dobro došli 🤗

I molim opet nekog da mi objasni kako da postavim ovaj sticker u potpisu koji svi imate, meni ne uspjeva, a prvi put kad sam pitala nisam dobila odgovor 😔

Radila nifty i sad i u prosloj trudnoci, prvenstveno iz razloga jer mi ne bi zadrzali trudnocu u slucaju nekog kromosomskog poremecaja. Znam da zene znaju reci da bez obzira na sve bi zadrzale plod, al meni tu nije jasna jedna stvar, veliki broj kromosomskih malformacija nije spojiv sa zivotom, znaci da bude beba umrla ili tijekom trudnoce ili par sati/dana nakon poroda i sad da ja svjesno idem zadrzati trudnocu znajuci da mi beba moze umrijeti svaki cas u trbuhu ili ne daj boze ju rodim i umre mi par sati nakon poroda na rukama, dok sam ju dojila vec i drzala, mazila, ljubila, ne hvala. Radije obaviti kiretazu dok je trudnoca jos mala i to je to. Zvuci okrutno, ali meni bi tak bilo lakse. 
    Nifty iz razloga jer testira najveci broj sindroma i malformacija.
    Naravno, ako se pokaze da beba ima visok rizik za neki sindrom, ide se na amniocintezu koja je jedino 100% tocna (uzimanje plodne vode), ali i izrazito invazivba metoda i ako ona potvrdi, onda mozes odluciti kaj zelis, i naravno eticki odbor mora dozvoliti prekid trudnoce ako se zena za nkega odluci.

A kaj se tice stickera, dok dodes do kraja, klikni na forums, pa pseudo html i onda taj link zalijepi u potpis na svom profilu 😉

Lalla
    24. Lipanj 2020. 15:18

Trebas svoj link https://lmtf.lilypie.com/W7ly.png staviti unutar .
    Evo ovako:

• Tencika
    24. Lipanj 2020. 15:20

Nada88

JECIKA

Nada88

JECIKA

Kod mene je za 3 dana veca, na pocetku me to malo brinulo al onda je doktor rekao da je to sve ok! To su curice, one su napredne i borbene!

Par dana veca/manja beba je sve u redu, genetika. Nismo ni mi svi isti, pa tak ni bebe. Do 10.tt se sve razvijaju jednako, a nakon 10.tt na razvoj uvelike utjece genetika.
    Moj prvi mali je uvijek bio za 2, 3 tjedna veci od dana zadnje menstruacije.. Na pregledu dan prije poroda, glavica mu je bila za 4 tj veca, a bedrena kost i abdomen za 3 tjedna. Roden je s 4300g, 52cm i 38cm opsegom glavice 😃🤦‍♀️

Lalla
    24. Lipanj 2020. 15:20

Trebas svoj link https://lmtf.lilypie.com/W7ly.png [lmtf.lilypie.com] staviti unutar ).

Lalla
    24. Lipanj 2020. 15:22

Nece me 

JECIKA
    24. Lipanj 2020. 15:44

Tencika

Nada88

JECIKA

Nada88

JECIKA

Par dana veca/manja beba je sve u redu, genetika. Nismo ni mi svi isti, pa tak ni bebe. Do 10.tt se sve razvijaju jednako, a nakon 10.tt na razvoj uvelike utjece genetika.
    Moj prvi mali je uvijek bio za 2, 3 tjedna veci od dana zadnje menstruacije.. Na pregledu dan prije poroda, glavica mu je bila za 4 tj veca, a bedrena kost i abdomen za 3 tjedna. Roden je s 4300g, 52cm i 38cm opsegom glavice 😃🤦‍♀️

Mašala! Pravi mali džin :) Moja curica danas ima 150 grama i Dr se cudi gdje mi je stomak posto sam ravna kao daska  Svakako se slazem sa tvojim misljenjem o Nifty-ju nego imam 28 godina i nikakve genetske predispozicije za genetskim problemima koliko i ja i mm znamo. Kod mene je odlucilo nagovaranje doktora/sestara i toga sto sam imala vantjelesnu.. Da nije vantjelesne vjerovatno ga ne buh radila sto je vjerovatno i greska jer to je ipak 650evra koje tokom godine dam na svakakve tranje i krpice.. 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

24. Lipanj 2020. 16:22

Mislim tih 700 eura stvarno nije puno, posebno ako uzmemo u obzir da za krpice i sminku uvijek imamo 🤣 ja ne znam jesu li i druge cure nakon MPO radile nifty, on je sad u zadnje vrijeme postao popularan toga nije bilo prije

student13ica
    24. Lipanj 2020. 17:55

Meni je drugi dan da nemam mučnine nikakve i baš me strah i ne mogu dočekati petak i pregled. 😬
    Samo da bude sve ok.. 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.