Mene isto zove majoneza. Kombinacija pastete, kruha i gore majoneza. Al imam vec previse kg pa necu kupiti majonezu iz principa. Maslac ima 500 kalorija na 100 g, a majoneza 700. Tartar ima dosta manje.
Sara, kad si radila Panoramu I gdje? Koji paket, koja je cijena i nacini placanja?
Meni je ova trudnoća u znaku voća, paštete i čokolina. Al jos uvijek se bojim missed ab.
Meni svi pricaju kako ne smijem jesti paštete baš puno 🤔
A znam… inace je ne jedem, al sad mi bas odgovara I ponekad nemrem zamisliti da ista drugo za veceru pojedem. Jedem je 2-3 put tjedno za veceru uz paradajz. Najcesce pilece od podravke ili argeta junior.
Joj meni su se jučer baš jele lignje pržene sa tartarom i pomfri da bi mi mama na kraju rekla da ne smijem tartar a meni lignje bez tartara nisu lignje haha pa mi je jos nabrajala sta sve nebi smjela jest. A neki dan sam jela curry umak u mc donaldsu i uhvatili su me takvi grčevi da sam plakala al me mama smirila da su to crijeva da je beba dobro i da šta se čudim 🤦🏼♀️
Pokusavam pazit da jedem zdravo al kad me želja uhvati jače je od mene haha tako da te razumijem u potpunosti
Ne znam zasto ne bi smjela tartarne smijes domacu majonezu, ali ove kupovne mozes. Mozes si ga i sama napraviti: zvijezda majoneza, kiselo vrhnje, krastavci. Moze se staviti i malo papra i slicno.
Eh ali sam u restoranu bila tako da ne znam odkud je njihova majoneza al sam sigurna da nije zvijezda majoneza 😞 a baš sam bila razočarana haha
Da, istina, onda bolje ne. Ja bih pitala kakav im je to tartar.
Ovi je moj test
Vidi cu sta se bude desavalo do kraja dana pa cu ako bude sutra otic
Hvala🤗
https://ibb.co/LxjbDQJ
A koji si dpo?
Neznam, jer inace imam problema... Pa sad neznam koji sam dan
Ovi je moj test
Hvala🤗
A koji si dpo?
Neznam, jer inace imam problema… Pa sad neznam koji sam dan
Svaki smedji iscijedak ili krvarenje u trudnoci se prijavljuje doktoru. Ako vec nisi na progesteronu, on se tog momenta prepisuje. Vjerovatno i mirovanje dok iscijedak ne staje. Ovo je forum gdje mi zene sebi olaksamo dusu, ali sve do jedne smo ( ili bi trebale bar) takve situacije prvo raspravile s doktorom. Nismo MI doktori. Tako da rec "netko mi je tu rekao da je to normalno i da ne idem doktoru do 7. Tjedna" bas i nije neka fora.
Doktoru se obratis sa takvim stvarima jer jedna tableta moze spasit cijelu trudnocu u nekim situacijama.
Ne znas ni koliko si trudna pa ne znas ni je li to implatacijsko krvarenje, zato pravac hitna i vrlo vjerovatno ces dobit progesteron i uputu mirovanja dok ne prodje iscijedak. Sretno! 😘
Pozdrav curke!
Nova sam ovdje- trudnoca 12+3 :) Ovo mi je druga trudnoca nakon prve zavrsene vrlo vrlo ruzno :(
Zanima me vase misljenje oko prenatalnih testova- Nifti, Panorama ili Harmony- sto je po vama najbolje?
Pozdrav svima i radujem se druzenju s vama tipkajuci :)
Pozdrav cure nova sam na forumu i na pogresnom mestu ali mislim da mi bas vi možete pomoći ?!
Imala sam zadnju M 30.5 ovulacija 13.6. Nezasticen odnos 😁 sledeću M ne očekujem u sledeću subotu . Ali deset dana pre neocekivane M počnem krvariti malo tackasto (braon roze kako kad). Danas treći dan dobijem i bolove u donjem stomaku i donjem delu kičme odem na hitnu urade mi kompletan pregled sve je ok . Kažu da uradim test na trudnoću u ponedeljak 😫ko će čekati ponedeljak ... dali je neko imao slično iskustvo . Da napomenem imala sam 3 trudnoće do sada ali se nisam susrela sa ovim problemom
Pozdrav cure nova sam na forumu i na pogresnom mestu ali mislim da mi bas vi možete pomoći ?!
Imala sam zadnju M 30.5 ovulacija 13.6. Nezasticen odnos 😁 sledeću M ne očekujem u sledeću subotu . Ali deset dana pre neocekivane M počnem krvariti malo tackasto (braon roze kako kad). Danas treći dan dobijem i bolove u donjem stomaku i donjem delu kičme odem na hitnu urade mi kompletan pregled sve je ok . Kažu da uradim test na trudnoću u ponedeljak 😫ko će čekati ponedeljak … dali je neko imao slično iskustvo . Da napomenem imala sam 3 trudnoće do sada ali se nisam susrela sa ovim problemom
Nadam se da ces ostati na ovoj temi :) sacekaj dan ocekivane mens tja uradi test kad su ti rekli i svakako sacekaj dan ocekivane mens. Dok ne zakasni nije trudnoca.. Smedjarenje je mozda implantacija.. Uglavnom javljaj se!
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Ovi je moj test
Hvala🤗
A koji si dpo?
Neznam, jer inace imam problema… Pa sad neznam koji sam dan
Svaki smedji iscijedak ili krvarenje u trudnoci se prijavljuje doktoru. Ako vec nisi na progesteronu, on se tog momenta prepisuje. Vjerovatno i mirovanje dok iscijedak ne staje. Ovo je forum gdje mi zene sebi olaksamo dusu, ali sve do jedne smo ( ili bi trebale bar) takve situacije prvo raspravile s doktorom. Nismo MI doktori. Tako da rec "netko mi je tu rekao da je to normalno i da ne idem doktoru do 7. Tjedna" bas i nije neka fora.
Doktoru se obratis sa takvim stvarima jer jedna tableta moze spasit cijelu trudnocu u nekim situacijama.
Ne znas ni koliko si trudna pa ne znas ni je li to implatacijsko krvarenje, zato pravac hitna i vrlo vjerovatno ces dobit progesteron i uputu mirovanja dok ne prodje iscijedak. Sretno! 😘
Hello, ja sam imala u trećoj trudnoći 16ta nedelja krvarenje odma otišla u hitnu , rekli su da imam hematom ( placeta se odvojila od zida materice ) reku su mi strogo mirovanje dok se to neiscisti i ne zalepi krvaricu po malo ali nikakve lekove bar u svajcarskoj nedaju za to . Posle mesec dana sam se vratila skroz u normalu ... danas cura ima 3godine 😘
Pozdrav curke!
Nova sam ovdje- trudnoca 12+3 :) Ovo mi je druga trudnoca nakon prve zavrsene vrlo vrlo ruzno :(
Zanima me vase misljenje oko prenatalnih testova- Nifti, Panorama ili Harmony- sto je po vama najbolje?
Pozdrav svima i radujem se druzenju s vama tipkajuci :)
Dobrodosla! Ja cu raditi Nifty imam opciju i za Harmony ali on nd otkriva sve kao Nifty.
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Sortiraj odgovore
Najstariji