Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    chupachups
    17. Lipanj 2020. 14:18

Green

Cestitke nove buduce mame :)
    Bolove sam ja sebi ublazila sa magnezijem isto iz DM-a i puno vode. Citala sam da nedovoljan unos vode uzrokuje rast nekog hormona koji uzrokuje te kao kontrakcije maternice.
    Sad vise grcica skoro i nemam. I tako sam mirnija…

🙏🙏🙏😊 Super😁

misslolica
    17. Lipanj 2020. 14:48

Eyia hvala draga 🥰 bas mi je drago ako te umirim, ocito previse o simptomima citamo. Ja sam od pocetka s vrlo malo simptoma pa sam umisljala da nesto zbog toga nije u redu a eto sve ide onako kako i treba 🥰 mislim da trebamo biti zahvalne na tome i uzivati, jer mene kad malo jaca mucnina uhvati ja odmah pomislim uh pa sta bi bilo da povracam 🤔 
    Ti i ja se pratimo u tjednima, kad imas pregled? Ja sam narucena 14.07. na anomaly scan i 29.07. na redovan pregled

Evo i mene tu :)
    17. Lipanj 2020. 15:00

Nova19

Ja sam danas odradila nifty i sada čekamo rezultate 🤞🏻💪🏻

Joooj i ja radim 30.6. i onda ću isto kao i ti biti (skoro) 13+3 :) Sretno!!
    Curkama koje su ugledale plusić i svima sa super pregledima, cestitam!! :) Moja bušica pomalo raste iako sam i dalje načelno bez simptoma pa me nekad uhvati strah, ali ne dam mu se. Hrabro naprijed :)

Eyia
    17. Lipanj 2020. 15:31

misslolica

Eyia hvala draga 🥰 bas mi je drago ako te umirim, ocito previse o simptomima citamo. Ja sam od pocetka s vrlo malo simptoma pa sam umisljala da nesto zbog toga nije u redu a eto sve ide onako kako i treba 🥰 mislim da trebamo biti zahvalne na tome i uzivati, jer mene kad malo jaca mucnina uhvati ja odmah pomislim uh pa sta bi bilo da povracam 🤔
    Ti i ja se pratimo u tjednima, kad imas pregled? Ja sam narucena 14.07. na anomaly scan i 29.07. na redovan pregled

01.07. mi je drugi pregled, tad ću biti 10+4 i baš se veselim 😊 ..idući tjedan vadim nalaze sve one za Rh faktor, štitnjaču..

An1
    17. Lipanj 2020. 15:35

LeLa2807

An1

Nove cure dobrodošle!! Čestitam na plusicima!
    Mene danas isto muče neki bolovi, nznm dali se netko susretao, znaci boli me na lijevom boku (vise leđa nego trbuh) i ta mi se bol širi u nogu? Boli evo već satima (probudilo me usred noći) i strah me da nije možda bubreg? Nije mi bas najčistiji bio nalaz urina 😒

Obicno kad ide u nogu je diskus hernija, a moguce da kako se sve siri malo ti ledja nadrapaju. Mene je dr kad je kontrolirala bubreg prvo opalila po ledjima (donjem djelu) i pitala jel boli ja ono - ne boli i onda je rekla ok, nije bubreg haha.
    Jel te boli dok mokris, pece, ides na vc non stop a nemas bas sta izmokrit? Jer nekako sumnjam da prijedje na bubreg, da nemas prije toga simptome upale mjehura.

hvala! 🤗
    Evo i drugi su me utješili da nisu bubrezi (ja uvijek najgore) 😂  
    Sigurno su samo malo leđa - trudničke radosti 

10.06. Nifty uredan 💖

flower93
    17. Lipanj 2020. 15:40

Evo da podijelim malo svoje jade. Danas sam ravno 5 tjedana trudna. U ponedjeljak bio uzv i sve super. Danas pred dva sata, izljev svjeze krvi. Odmah pravac na hitnu. Ne znaju uzrok krvarenja, koje je za sad stalo. Obje GV i ZV su tu, a vidi se i plod. Kod jednog ploda vide se otkucaji srca, a kod drugog nisu sigurni. Cas se pricini da ima srcane reakcije, a cas ne. Kazu da je to skroz normalno. Malo me uzv primirio, ali ne do kraja. Od kuda ta svjeza krv, kaj se desilo. Naravno da ne znaju i to mi je jasno, al i dalje sam ostala u strahu da se isto ne ponovi. Pogotovo kad mi se danas pricinilo da su me grudi prestale boljet pa mi se samim time panika je jaca. Kaj vi mislite o tome? 

LeLa2807
    17. Lipanj 2020. 15:49

flower93

Evo da podijelim malo svoje jade. Danas sam ravno 5 tjedana trudna. U ponedjeljak bio uzv i sve super. Danas pred dva sata, izljev svjeze krvi. Odmah pravac na hitnu. Ne znaju uzrok krvarenja, koje je za sad stalo. Obje GV i ZV su tu, a vidi se i plod. Kod jednog ploda vide se otkucaji srca, a kod drugog nisu sigurni. Cas se pricini da ima srcane reakcije, a cas ne. Kazu da je to skroz normalno. Malo me uzv primirio, ali ne do kraja. Od kuda ta svjeza krv, kaj se desilo. Naravno da ne znaju i to mi je jasno, al i dalje sam ostala u strahu da se isto ne ponovi. Pogotovo kad mi se danas pricinilo da su me grudi prestale boljet pa mi se samim time panika je jaca. Kaj vi mislite o tome?

Moja prijateljcia koja je sad u 16 tt, 10 dana iza kasnjenja M napravi test sazna da je T i krene izlijev krvi sa doslovno komadima. Ona ceka doma jos dva h da suprug donese novi test da se uvjere - test pokaze plus, ona na hitnu. Dali joj progesteronske injekcije i utrogestan terapiju, mirovanje i to je stalo odmah. dalje se trudnoca vodi urednom. Hocu reci ima slucajeva gdje izlijev krvi nista lose ne znaci i gdje dvije tocke iscjetka smedjeg znace kraj. Jesu li gledali ima li slobodne tekucine u maternici i rodnici? Meni je to dr gledala kad sam imala malo smeđeg iscjetka i niceg nije bilo srecom. Mozda je i mali hematom koj ise nije vidio na utz. (meni na prvom utz nisu vidjeli, na drugom nakon 7 dana jesu).Budući da se tebi na utz i dalje vidi sve super ja bi se pokušala umirit, ležat, odmarat i micat misli bilo čime što se može okupirati. i vjerojati da će sve biti apsolutno dobro.

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

Nova19
    17. Lipanj 2020. 15:50

Chupachups vjerujem da će sada biti sve u redu 💕💕 neka ti bude uredna, školska i dosadna trudnoća 🥰
    Flower bitno da su vidjeli da su GV i ZV tu, i plodovi... još je dosta rana trudnoća da se bolje srceka vide i nadam se da će obje bebice biti ok i da se neće ponoviti... su ti dali utrogestan ili duphaston za čuvanje trudnoće?
    Probaj sto vise mirovati, sretno ❤️

flower93
    17. Lipanj 2020. 15:51

Doktorica je samo spominjala da ne vidi hematom. Slobodnu tekucinu nije ni spominjala. 

flower93
    17. Lipanj 2020. 15:53

Nova utrogestan koristim vec tri tjedna jer sam IVF trudnica, i to najjacu dozu. Uz to koristim i estrofem. Tako da po tome sam potkrijepljena svim lijekovima. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.