Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bella🌟
    13. Svibanj 2020. 08:36

Tenci

PeaceLily

Žene koje radite Nifty test, ako ste voljne podijeliti, zašto baš Nifty( a ne npr Harmony, Panorama,..) i gdje ćete ga raditi?

Jos u prosloj trudnoci dok sam istrazivala koji test napraviti, odlucila se za nifty, jer plus paket testira daleko najveci broj kromosomskih poremecaja i sindroma, a i nifty ima puno vecu bazu testiranih trudnica od harmonyja i panorame pa su samim time i rezultati i postotak tocnosti veci.
    Ero, ja jucer obavila vadenje krvi za nifzy i uzv i sad cekamo 7 dana za nalaze. Nuhalni nabor je 0,5mm, nosna kost je prisutna, vjerojatnost za down je minimalna, ali naravno tu je hrpa ostalih sindroma i poremecaja koji su mi bitniji od downa.
    I da, jedva cekam saznati spol i dobiva li nas mali deckic brata ili sestru, makar stavila sam sliku jucer, i najvjerojatnije je deckic jer ima visuljka medu nogama, ali nek nifty to potvrdi 😊

Hvala Tenci🤗

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Nova19
    13. Svibanj 2020. 08:40

Jutro cure. I ja spavam na lijevom boku uglavnom, tako sam i u prvoj trudnoći, čitala sam da je tako najbolji dotok krvi bebi a i meni paše pa ne ok... pred jutro se znam okrenuti na desni bok a ponekad se probudim na leđa. Na trbuhu ne spavam od kada znam da sam trudna, ma da položaji u ranoj trudnoći ne smetaju plodu ali ja više tako da mi pređe već sada u naviku ☺️
    Inače idem na wc tijekom noći minimum 4x i to mi je baš mučenje, ali brzo Nazad zaspim. Stalno sam žedna, želudac konstantno boli, bradavice užas, ali me isto tako svi ti simptomi smiruju da beba napreduje 😁 
    Divan dan vam želim svima 🥰🥰

MalaD
    13. Svibanj 2020. 08:54

Mara Kokosica

Ja jos nemam mucnica niti nesanice. Valjda se i na poslu umorim. Ne znam.. uglavnom super se osjecam i samo da tako potraje. Dr mi je rekla da ne dizem teze od 5 kg. Pa et da znate.
    Ja spavam na boku i mene sise bole na dodir.

No super a ja dizala na poslu sir od - 15 kg.. Hmmm.
    Izmjerila tlak ujutro nakon budenja.. Omron-pise 98/63 71otkucaj.. Zato se meni uzasno vrti i povraca ujutro... A dodem ginekologu na pregled a tamo 135/80 :-( (strah i to sta sam hodala koji minutu prije pp stepenicama) 

13. Svibanj 2020. 09:00

Mara Kokosica

Ja jos nemam mucnica niti nesanice. Valjda se i na poslu umorim. Ne znam.. uglavnom super se osjecam i samo da tako potraje. Dr mi je rekla da ne dizem teze od 5 kg. Pa et da znate.

Dok imas doma bebu od 11 mj i 10kg, ne razmisljas o tome smijes li dizati ili ne. Meni je on stalno na rukama.
    U prvoj sam pazila i nisam dizala nist tesko, ali sad, 70% vremena zaboravim da sam trudna.
    Neki dan govorila muzu kak bi mogli konacno na ivanscicu jer smo se to dog jos proslo ljeto, malog u nosiljku i idemo, a on mene gleda i kaze da kak to mislim do gore doci, znaci skroz sam zaboravila da sma trudna. 

Lucija987
    13. Svibanj 2020. 09:05

mylady

Lucija987

👁🙈 ima li koja budna 😂😂
    Aj razumin kad rodimo da nemozemo spavat al sta sad ne spavamo nije mi jasno 🙈😂😂
    Uglavnom evo i meni herpesa na usni
    Od onih kremica nemozemo nista koristit ili?

Evo, ja sam budna. Sad nisam vise cilu noc, ali od pol5nadalje. Koma. Kupi blistex u mulleru, nikad vise neces imat herpes 😉 mene su bradavice pocele ubijat. Bole uzasno.

Ajde pokusam i sa njim 
    Hvala ti 😘
    Eto ja san uspila jos malo odspavat do sad 😁😁

🙏❤💙

• Mara Kokosica
    13. Svibanj 2020. 09:18

Tenci

Mara Kokosica

Dok imas doma bebu od 11 mj i 10kg, ne razmisljas o tome smijes li dizati ili ne. Meni je on stalno na rukama.
    U prvoj sam pazila i nisam dizala nist tesko, ali sad, 70% vremena zaboravim da sam trudna.
    Neki dan govorila muzu kak bi mogli konacno na ivanscicu jer smo se to dog jos proslo ljeto, malog u nosiljku i idemo, a on mene gleda i kaze da kak to mislim do gore doci, znaci skroz sam zaboravila da sma trudna.

Da razumijem naravno. Rekla je ko se moze pripazit da se pripazi. Takodjer ako ce se nesto desit onda ce se desit svakako i na to ne mozemo utjecati. Ali mi drzimo fige da svima bude sve super. I da nam bebice rastuu

06/20 blighted ovum 8tt.

Brunoibrankica
    13. Svibanj 2020. 09:25

Lucija987

👁🙈 ima li koja budna 😂😂
    Aj razumin kad rodimo da nemozemo spavat al sta sad ne spavamo nije mi jasno 🙈😂😂
    Uglavnom evo i meni herpesa na usni
    Od onih kremica nemozemo nista koristit ili?

Ja sam stavila herplex i nije mi izbio van.... Zaustavila sam ga al me usna boljela 3 dana.... 
    A sta se tiče ne spavanja, ne znam .... Nešto je nesanica, a onda dodju i misli razno razne, mučim se sa faksom bas sam upisala 5. Godinu i sad mi je to sve previse. Počinju i rokovi i veliki mi stres to sve zadaje, a tu je i čekanje ugovora iz apn kuce za kredit, da se odselimo.... Previse mi svega.

• Bluew
    13. Svibanj 2020. 09:29

Ima li koja iskustvo sa izrazito bolnim grudima?😮
     Mene uuuzasno bole, ne samo na dodir nego staaalno osjetim kao bol i napetost..Plus sto imam jos u svakoj fibroadenome pa nezz je li to dodatno doprinosi tome 😖😖
    P. S. Taman sam usla u 5. Tjedan.. 

Pokušavamo od 2./2020.
    6./'20. missed ab. - 8.t.t.
    Ja: endometrioza,amh s obzirom na dob malo niži..🤷🏼‍♀️
    Muz: sve ok ☺️

LeLa2807
    13. Svibanj 2020. 09:37

Bluew

Mene uuuzasno bole, ne samo na dodir nego staaalno osjetim kao bol i napetost..Plus sto imam jos u svakoj fibroadenome pa nezz je li to dodatno doprinosi tome 😖😖

Fibroadenom ne boli kao takav, moze eventualno pritiskati zljezde. Ja sam operirala filoidni tumor (ne fibroadenom) pa znam :) Svakako odi na kontrolu sad dok je T rana... meni su tako sugerirali :) mene grudi bole najvise rano ujutro ili kasno navecer, tokom dana ne.

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

• Bluew
    13. Svibanj 2020. 09:46

LeLa2807

Bluew

Fibroadenom ne boli kao takav, moze eventualno pritiskati zljezde. Ja sam operirala filoidni tumor (ne fibroadenom) pa znam :) Svakako odi na kontrolu sad dok je T rana… meni su tako sugerirali :) mene grudi bole najvise rano ujutro ili kasno navecer, tokom dana ne.

Bila sam na kontroli u 2.mj. i bilo je sve ok tj ostali su nepromijenjeni.. 
    Trebam ici svakih 6 mj zbog fibr. I zbog obiteljske anamneze.. 
    Sad nemam pojma kako izvesti to u trudnoci 🤷‍♀️

Pokušavamo od 2./2020.
    6./'20. missed ab. - 8.t.t.
    Ja: endometrioza,amh s obzirom na dob malo niži..🤷🏼‍♀️
    Muz: sve ok ☺️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.