Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    12. Svibanj 2020. 20:03

Greta37

Ja sam svoj plusić ugledala 9. 5. Ovo mi je prva trudnoća i bojim se svega. Imam 37 godina i dijabetičar sam, pa me je i zbog toga strah. Jučer sam se čula sa ginekologicom i naručila me je 19. 5. za pregled. Trudna sam 9 tjedana. Iako je ginekologinja rekla da sam trebala doći na pregled prije 3 tjedna, ali je na kraju rekla da će se bolje vidjeti na ultrazvuku. Kada se, odnosno nakon koliko tjedana se može vidjeti da li djetetu kuca srce? Ja sam iz Zagreba, pa sam mislila da mi mjesečnica kasni zbog stresa (potres, korona), a onda mi se počelo više piškiti, užasno mi se spavalo i ako bih legla na grudi žuljale su me bradavice i stalno mi se plakalo. To mi je bilo čudno i napravila sam test i hvala Bogu bio je pozitivan.

Svi imamo svoje strahove, malo opravdane malo neopravdane...nema nekog pravila kad se pojavi srcana akcija, uglavnom iza 5 tjedna, pojedini dokori i ne narucuju prije 8-9 tjedna, nisi zakasnila ni u cemu.

Bella🌟
    12. Svibanj 2020. 20:13

Nova19

PeaceLily uh, čekali smo dosta, 5 mjeseci 😣 naručila se u 9.mjesecu i dobila termin u veljači ove godine… sada radi korone možda bude i duže čekanje ako nije hitno, ali opet, ovisi o pretragama koje trebate pretpostavljam.
    Ja sam se naručila preko e-maila, odmah ti daju termin

Uh dosta se čeka onda. Vidit ću što ću s tim. Ništa mi prije nije govorila da to napravim tek sada.
    Hvala ti na odgovorima🤗😘

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Bella🌟
    12. Svibanj 2020. 20:16

Greta37

Ja sam svoj plusić ugledala 9. 5. Ovo mi je prva trudnoća i bojim se svega. Imam 37 godina i dijabetičar sam, pa me je i zbog toga strah. Jučer sam se čula sa ginekologicom i naručila me je 19. 5. za pregled. Trudna sam 9 tjedana. Iako je ginekologinja rekla da sam trebala doći na pregled prije 3 tjedna, ali je na kraju rekla da će se bolje vidjeti na ultrazvuku. Kada se, odnosno nakon koliko tjedana se može vidjeti da li djetetu kuca srce? Ja sam iz Zagreba, pa sam mislila da mi mjesečnica kasni zbog stresa (potres, korona), a onda mi se počelo više piškiti, užasno mi se spavalo i ako bih legla na grudi žuljale su me bradavice i stalno mi se plakalo. To mi je bilo čudno i napravila sam test i hvala Bogu bio je pozitivan.

Čestitam 🤗
    Kod mene je srčeko prokucalo sad oko 7. Tjedna, bila sam prije tjedan dana i još se nije vidjelo, a tada sam bila kao 6+5 prema zadnjoj menstruaciji.

Tea22
    12. Svibanj 2020. 20:18

Alma_H.

Pozdrav cure
    Evo i ja da se prijavim , plusic smo ugledali 01.05. 😁
    Vec smo u 5 tj 😊
    Danas sam zvala ginekologa i ocekivala sam termin tamo negdje na kraju maja .
    Medutim su mi dali termin 23.06. Tad cu vec biti u 11 tj .
    Za sad nemam nikakve mucnine, bolove ili nesto slicno osim sto su mi se grudi povecale i ponekad me bole .
    Ali me zanima da li je previse kasno da prvi pregled bude u 11 tj a ne prije ?

Hai, cestitam ti na plusicu💖
    Ako si u mogucnosti otidi ranije na pregled, oko 7tt🙂

Tea22
    12. Svibanj 2020. 20:21

Greta37

Od srca ti cestitam🌼💛
    Srce mozes cuti vec oko 6 tjedna

JECIKA
    12. Svibanj 2020. 20:34

Nada88 ja cu isto odraditi detaljniji UZV za dvije nedelje. Pocetkom jula cu da radim nifty - u 16tt. Ipak cu biti mirnija 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

Nisha_21
    12. Svibanj 2020. 20:42

Cure koje ste u inozemstvu (možda ima neka iz Austrije?) - koje testove radite? Meni je gin preporučila Combined Test i dala mi je brošuru - a ninfty nigdje baš ne nalazim u brošuri. Ima mjerenje nuhalnog nabora između 11-14tt i taj combined test 11-14tt. Poslje dođe onda organscreening između 18.-20.tt.
    Tnx😊

Bella🌟
    12. Svibanj 2020. 21:19

Žene koje radite Nifty test, ako ste voljne podijeliti, zašto baš Nifty( a ne npr Harmony, Panorama,..) i gdje ćete ga raditi?

12. Svibanj 2020. 21:20

JECIKA

Nada88 ja cu isto odraditi detaljniji UZV za dvije nedelje. Pocetkom jula cu da radim nifty - u 16tt. Ipak cu biti mirnija

Jesu ti rekli da mozes? I ja bi bila najsretnija da mogu, al sta kad kazu da rezultati ne moraji biti validni i ako pokazu nesto lose zbog ovog drugog ploda ko ce onds prezivit ostatak trudnoce?

12. Svibanj 2020. 21:22

Nisha_21

Cure koje ste u inozemstvu (možda ima neka iz Austrije?) - koje testove radite? Meni je gin preporučila Combined Test i dala mi je brošuru - a ninfty nigdje baš ne nalazim u brošuri. Ima mjerenje nuhalnog nabora između 11-14tt i taj combined test 11-14tt. Poslje dođe onda organscreening između 18.-20.tt.
    Tnx😊

Nifty nema u Njemackoj, tako ds pretpostavljam da nema ni u Austriji. Ovdje doktori nikad cula za Nifty 🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.