Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    NiaLyn
    12. Svibanj 2020. 13:28

BlueMoon

Sapica i ja cu za tjedan dana nifty.. rez ce nam onda u isto vrijeme, nadajmo se najbolji moguci
    btw jel ima kakvih jos testiranja kasnije skupih? sto je onaj anomaly scan?
    posto jos niko ne zna za trudnocu probala sam nekako ovu curu pitati jel isla na nifty ili kombinirani i ona kaze da zbog korone na test ide tek ovaj tjedan a ona je u 23 tj trudnoce. E sad, ne znam jel me krivo shvatila pa postoji jos neki test, jer sam ju pitala samo jel obavila test da je sve ok..

Bluemoon, evo objašnjenja. Mini anomaly je kombinirani a anomaly je taj koji se radi oko 20og tjedna.

https://ibb.co/nbpKwKX

BlueMoon
    12. Svibanj 2020. 13:31

Hvala GEMMA. jel to znaci da ko odabere kombinirani radi kasnije jos i to, ili i ako nifty napravim moram kasnije raditi jos taj anomaly? Jel to to od testiranja, negdje sam nesto amino procitala..

12. Svibanj 2020. 13:35

Kolko ja znam (iz prica) ovaj prvi cure cesto zamijene sa niftyjem, a onaj kasnije anomaly scan se ide da se vidi funkcija svih organa? Jesam ja to dobro skuzila? Cureeee, pomoc!!! Upravo mi je doso nalaz TSH i rezultat je 0,23 😬😳😳😳 Kaj sad? Vidim da je nisko, kaj sad moram napravit? 

12. Svibanj 2020. 13:36

BlueMoon

Hvala GEMMA. jel to znaci da ko odabere kombinirani radi kasnije jos i to, ili i ako nifty napravim moram kasnije raditi jos taj anomaly? Jel to to od testiranja, negdje sam nesto amino procitala..

Amniocinteza? To se radi ako ovaj prvi kombinirani nije okej 😄 jer je kombinirani tocan oko 80%, a amniocinteza je 100%...

pepipeps
    12. Svibanj 2020. 13:38

GEMMA13

BlueMoon

GEMMA meni je rekla gin da kad dodem za test (nije znala tad ocu se odluciti za kombinirani ili nifty) da ce mi napravit i pregled, i ja pitam ocu biti nataste ako se krv vadi, i kaze "ma ne ne pojedi ti nesto ujutro da mi se plod bolje vidi"
    tako da mislim da ne treba..

Bluemoon, hvala😊. Budem pojela.
    Meni isto ispada dečko i osjećam da je dečko i muž misli da je dečko. Pošto nećemo pitati spol, valjda neće biti velikih iznenadjenja na porodu. Iako veselila bi me i curica jako.🥰

Jesi u Zg? Išla si u Petrovu?

BlueMoon
    12. Svibanj 2020. 13:39

koja je onda razlika nifty i amniocinteza, nista meni nije jasno 
    Sapice ne znam za TSH niski, ja pijem eutiroks da se snizi.. vjerojatno postoji isto neka terapija. Jesi javila gin?

BlueMoon
    12. Svibanj 2020. 13:40

Pepi jel mene pitas ili Gemmu?

NiaLyn
    12. Svibanj 2020. 13:44

Ja idem u DU na kombinirani privatno.

12. Svibanj 2020. 13:45

BlueMoon

koja je onda razlika nifty i amniocinteza, nista meni nije jasno
    Sapice ne znam za TSH niski, ja pijem eutiroks da se snizi.. vjerojatno postoji isto neka terapija. Jesi javila gin?

Amniocinteza je invazivni postupak (iglom pikaju trbuh i vade plodovu vodu jer se u njoj nalaze stanice djeteta) a nifty je neinvazivan i sve se vidi preko krvi majke (tj iz krvi majke se izvuce dnk bebe)...amniocinteza sa sobom nosi rizik spontanog pobacaja, a nifty ne. I amniocintezu ne radis ako kombinirani probir pokaze nizak rizik za kromosomske greske 😄 
    Nisam jos zvala, budem sad uskoro, cekam nalaz kks

BlueMoon
    12. Svibanj 2020. 13:47

Hvala :) javi obavezno sto kaze gin

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.