Tenci moze slika nalaza da vidimo kak izgleda uredan da si znamo poslije usporedit. E a nema smisla bas ic na nifty i kombinirani? Ili?
Taman sam mislila reći, ako svakako ideš na nifty, nema smisla ići i na kombinirani. Nifty obuhvaća puno više stavaka od kombiniranog i pouzdaniji je, kao što je rekla i Tenci.
Hortensia znaci meni je pobacaj krenuo u noci, inace imam jake menstrualne bolove al to je bilo nesto neizdrzivo
Dosla sam na gineko, rekli su da je sve izaslo ali da ce mi dati misoprostol da se jos malo ocistim
Lezala sam od 07-10
Misoprostol sam topila u kutu usta kod zubnog mesa pola sata
Upozorili su me na bolove, ali ja nisam osjetila nista, a ako i jesam nista u usporedbi s onim sto sam osjecala po noci
U 10h sam se ustala iz kreveta da idem na UZV da vide jesam li se ocistila, jedino kako je misoprostol djelovao na mene bila je jaka vrtoglavica
Uspjela sam se ocistiti od 1 tablete i isla sam doma
GEMMA ma naravno da će sve biti super, pa to se događa 1:1 000000 … kombinirani je sasvim dovoljan u normalnim trudnoćama, eto tek toliko da je mama mirna!
Samo pozitivno! 🤗
Meni došla urinokultura i piše - nema dovoljno mokraće! Pa kako sam tako smotana
Nadam se lijepom ishodu trudnoće i nastojim biti pozitivna. Nekako sam statističar u duši pa mislim neće valjda mene potrefiti. Znam da curama sa lošim iskustvima to i nije baš neka utjeha. Nadam se da će svima nama u grupi biti sve u najboljem redu. 😊 Btw, ja uvik tu čašicu napunim do vrha 😂, od viška ne boli glava.
Evo rezultata niftyja iz prosle trudnoce.
Vidite da je tocnost za tri glavna sindroma (down, edwards i patau) 99,12%, spol 98% (to je zbog blizanackih trudnoca, kod jednoplodnih je 100%), i kod ostalih kromosomskih delecija i malformacija je 95%.
https://ibb.co/bXjnkC5
https://ibb.co/8bgv8ws
https://ibb.co/ck2Mcr6
I da, sanjala danas da su dosli rezultati od niftyja i da je opet decko 😂
Hortensiaznaci meni je pobacaj krenuo u noci, inace imam jake menstrualne bolove al to je bilo nesto neizdrzivo
Dosla sam na gineko, rekli su da je sve izaslo ali da ce mi dati misoprostol da se jos malo ocistim
Lezala sam od 07-10
Misoprostol sam topila u kutu usta kod zubnog mesa pola sata
Upozorili su me na bolove, ali ja nisam osjetila nista, a ako i jesam nista u usporedbi s onim sto sam osjecala po noci
U 10h sam se ustala iz kreveta da idem na UZV da vide jesam li se ocistila, jedino kako je misoprostol djelovao na mene bila je jaka vrtoglavica
Uspjela sam se ocistiti od 1 tablete i isla sam doma
Ajme hvala ti... Dakle nakon ove prve tablete za koju kao kažu da se neće ništa dogodit je tebi odmah nastupilo. Ja sad čekam za prvu tabletu a u petak drugu... Moram onda pripremit nešto protiv bolova
Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥
hvala Tenci sto si podijelila slike :) evo meni stigao nalaz hormona tsh,t3 i t4 jer sam morala uzimati po pola talete za stitinjacu, iako mi nije prelazilo gornji interval TSH. Sa 3,36 mi se spustilo na 1,50, a interval je od 0.27 - 4.2.
Nikad nisam imala problema sa stitnjacom i nadam se da je to kraj terapiji, t3 i t4 isto u intervalu. Rekla je da prije pregleda izvadim krv da vidi kakvo je stanje
Ja sam bila na pobacaju tabletama prije 11mj naSv.Duhu. U sri sam dobila jednu tabletu u ambulanti i poslali su me doma i rekli da se vratim za 2 dana ako ne dode do izbacivanja ploda. Bolove sam pocela osjecat cca 2h nakon uzimanja tablete, al nisu bili prejaki, nisam morala popit tabletu. Bolovi su se smirili za 2 dana kad sam opet isla u bolnicu di su me zaprimili na odjel. Pregledali su me i plod je bio odvojen od maternice i bio na putu za cervikalni kanal. Dobila sam drugu tabletu od koje me nis nije bolilo i nis se nije dogadalo. Popodne oko 18h sam dozivjela zivcani slom i rekla da ocu na kiretazu jer se nis ne dogada - nit krvarim jako nit me boli. Doktor me opet pregledao i reko da je na uscu cervikalnog kanala i pitao me jesam sigurna za kiretazu i ja rekla da jesam jer mi je bilo dosta da se nis ne dogada, al naravno prije toga je bila vecera i ja sam pojela 2 zlice juhe pa me naravno nisu mogli uspavat. Doktor je reko da mi daju jos jednu tabletu al pod jezik ovaj put i obecao mi da ujutro idem na kiretazu ak se u noci nis ne dogodi. Ujutro naravno nista i ja spremna za kiretazu, anesteziolog spreman. Obavi meni spacijizantica pregled i veli da nis ne vidi u maternici ni u cervikalnom kanalu. Pogleda me spekulima i vidi plod u rodnici, samo kaj nije izaso, samo ga je pincetom izvadila van. Tako da, nekima treba duze da obave kaj trebaju, a neke su gotove za cca 3h. Ja nisam bila te srece, al mi je jako drago da me nisu kiretirali, psihicki je bilo tesko jer nisam imala pojma kak to ide ni kolko traje, samo sam imala u glavi ona 3-4h kolko sam na netu procitala, al eto- nije pravilo. Sretno hortensia 😘🤗
Cure, ko radi kombinirani, meni doktor veli u bolnici uzv i vadrnje krvi, a vidim da treba doc na vadenje krvi sa slikom uzva ginekologa ? Koja ne smije bit starija od 3dana… i planiram na nifty ili panoramu, vidim da se panorama od 9.tt moze napravit
hvala ti.. veća je trudnoća ali plod se već razradio tako da se nadam da ću uspjeti izbaciti vrećicu... hvala ti na iskustvu
Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥
Ja sam bila na pobacaju tabletama prije 11mj naSv.Duhu. U sri sam dobila jednu tabletu u ambulanti i poslali su me doma i rekli da se vratim za 2 dana ako ne dode do izbacivanja ploda. Bolove sam pocela osjecat cca 2h nakon uzimanja tablete, al nisu bili prejaki, nisam morala popit tabletu. Bolovi su se smirili za 2 dana kad sam opet isla u bolnicu di su me zaprimili na odjel. Pregledali su me i plod je bio odvojen od maternice i bio na putu za cervikalni kanal. Dobila sam drugu tabletu od koje me nis nije bolilo i nis se nije dogadalo. Popodne oko 18h sam dozivjela zivcani slom i rekla da ocu na kiretazu jer se nis ne dogada - nit krvarim jako nit me boli. Doktor me opet pregledao i reko da je na uscu cervikalnog kanala i pitao me jesam sigurna za kiretazu i ja rekla da jesam jer mi je bilo dosta da se nis ne dogada, al naravno prije toga je bila vecera i ja sam pojela 2 zlice juhe pa me naravno nisu mogli uspavat. Doktor je reko da mi daju jos jednu tabletu al pod jezik ovaj put i obecao mi da ujutro idem na kiretazu ak se u noci nis ne dogodi. Ujutro naravno nista i ja spremna za kiretazu, anesteziolog spreman. Obavi meni spacijizantica pregled i veli da nis ne vidi u maternici ni u cervikalnom kanalu. Pogleda me spekulima i vidi plod u rodnici, samo kaj nije izaso, samo ga je pincetom izvadila van. Tako da, nekima treba duze da obave kaj trebaju, a neke su gotove za cca 3h. Ja nisam bila te srece, al mi je jako drago da me nisu kiretirali, psihicki je bilo tesko jer nisam imala pojma kak to ide ni kolko traje, samo sam imala u glavi ona 3-4h kolko sam na netu procitala, al eto- nije pravilo. Sretno hortensia 😘🤗
Cure, ko radi kombinirani, meni doktor veli u bolnici uzv i vadrnje krvi, a vidim da treba doc na vadenje krvi sa slikom uzva ginekologa ? Koja ne smije bit starija od 3dana… i planiram na nifty ili panoramu, vidim da se panorama od 9.tt moze napravit
hvala ti.. veća je trudnoća ali plod se već razradio tako da se nadam da ću uspjeti izbaciti vrećicu… hvala ti na iskustvu
Drzim fige da imas srece ko Tea, a ne da prodes ko ja 😄 zelim ti da u petak dodes na pregled i da bude sve gotovo, da ne moras ostajat preko noci ko ja 😘❤ javljaj nam
Ja sam dobila uputnicu za kombinirani i uzv. Naručila sam se na uzv 18.5. za kombinirani mislim da nema narudzbe, samo dođeš u Petrovu. Znači moram prvo obaviti uzv pa onda s tim nalazom na kombinirani, dobro da si spomenula ovdje, nisam znala, a doktor je samo poslao uputnice, nismo se ni vidjeli pa mi nije ni rekao, osim da idem u 11. tjednu.
Tenci, di si radila taj nifty? U zgu il? Ja sam gledala Breyer...i kaj? Pametnije ga je radit s navrsenih 12tjedana jer ima vise bebine krvi ili nema veze to? Hvala na fotkama 😄🤩 Ja sam pak budna od 4 ujutro, sanjala sam da krvarim 🙄😭😰
Sortiraj odgovore
Najstariji