Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    An1
    06. Svibanj 2020. 08:15

Da, nifty bude gotov maksimalno za 10 dana. Svakako uključuje vise toga od recimo kombiniranog koji je samo za Down. Sutra ako sve bude dobro razgovaram s doktorom da ga obavimo. Najbolje kod njega mi je sto na nijedan način ne ugrožava bebu, a nedostatak je sto je u nekim slučajevima (iako rijetkim rijetkim) znao pokazati da ima nepravilnosti, pa se na kraju beba rodila živa i zdrava. 

10.06. Nifty uredan 💖

06. Svibanj 2020. 08:31

Ja sam bila na pobacaju tabletama prije 11mj naSv.Duhu. U sri sam dobila jednu tabletu u ambulanti i poslali su me doma i rekli da se vratim za 2 dana ako ne dode do izbacivanja ploda. Bolove sam pocela osjecat cca 2h nakon uzimanja tablete, al nisu bili prejaki, nisam morala popit tabletu. Bolovi su se smirili za 2 dana kad sam opet isla u bolnicu di su me zaprimili na odjel. Pregledali su me i plod je bio odvojen od maternice i bio na putu za cervikalni kanal. Dobila sam drugu tabletu od koje me nis nije bolilo i nis se nije dogadalo. Popodne oko 18h sam dozivjela zivcani slom i rekla da ocu na kiretazu jer se nis ne dogada - nit krvarim jako nit me boli. Doktor me opet pregledao i reko da je na uscu cervikalnog kanala i pitao me jesam sigurna za kiretazu i ja rekla da jesam jer mi je bilo dosta da se nis ne dogada, al naravno prije toga je bila vecera i ja sam pojela 2 zlice juhe pa me naravno nisu mogli uspavat. Doktor je reko da mi daju jos jednu tabletu al pod jezik ovaj put i obecao mi da ujutro idem na kiretazu ak se u noci nis ne dogodi. Ujutro naravno nista i ja spremna za kiretazu, anesteziolog spreman. Obavi meni spacijizantica pregled i veli da nis ne vidi u maternici ni u cervikalnom kanalu. Pogleda me spekulima i vidi plod u rodnici, samo kaj nije izaso, samo ga je pincetom izvadila van. Tako da, nekima treba duze da obave kaj trebaju, a neke su gotove za cca 3h. Ja nisam bila te srece, al mi je jako drago da me nisu kiretirali, psihicki je bilo tesko jer nisam imala pojma kak to ide ni kolko traje, samo sam imala u glavi ona 3-4h kolko sam na netu procitala, al eto- nije pravilo. Sretno hortensia 😘🤗
    Cure, ko radi kombinirani, meni doktor veli u bolnici uzv i vadrnje krvi, a vidim da treba doc na vadenje krvi sa slikom uzva ginekologa ? Koja ne smije bit starija od 3dana... i planiram na nifty ili panoramu, vidim da se panorama od 9.tt moze napravit

BlueMoon
    06. Svibanj 2020. 08:35

Sapica vidim da smo mi pogodjene u dan 🙂 
    koja je razlika izmedu panorame i nifty? Kad ti je pregled?

• Nikol2109
    06. Svibanj 2020. 08:42

Pozdrav, 
    Evo da se i ja javim, bila na pregledu u ponedjeljak.. 6+3 crl 6 mm kucajeve čula i vidjela.. Sve je super za sada nadam se da ce tako i ostati, svakoj zelim sreću dalje 💓🤞

NiaLyn
    06. Svibanj 2020. 08:46

Anikin, žao mi je zbog tvog lošeg iskustva. Nitko nebi trebao prolaziti kroz takvo nešto. Da sam imala nekog u okolini sa takvim iskustvom vjerojatno bi i ja na nifty, no moja ekipa nije išla na nikakve testove ili jedva kombinirani i sve je bilo ok pa sam se zato odlučila samo na kombinirani. Molim Boga da sve bude ok, kao i svima vama 🙏🏻.

06. Svibanj 2020. 08:49

BlueMoon

Panorama se moze radit tjedan dana ranije, al ima manje testiranja na mikrodelecije, nifty plus ih vise testira i jeftiniji je. 19.5.mi je pregled. 😁🤭😄 svaka 2 tjedna idem 😛...curke koje znaju o ovim kombiniranim testovima tj mini anomalyscan koji se radi u 12 tt, ko radi uzv? Nas ginekog ili u bolnici rade i uzv i vade krv? 

06. Svibanj 2020. 09:01

Slazem se s Anikin u potpunosti. Svi se love za down, a u biti postoje puno gori kromosomaki poremecaji koji su nespojivi sa zivotom, Patauov sindrom npr. Nifty testira 3 najcesca (down, edwards i patau) + 6 ostalih kromosomskih poremecaja (xxy, yy, xxx...) + jos 60ak ostalih genetskih poromecaja (to je taj nifty plus) i nifty ima najvecu bazu podataka, odnosno najvecu bazu trudnica koje su se testirale.
    A rez dodu za isto vrijeme sad ko i prije dok su slali u hong kong. U prosloj trudnoci slali u hong kong, stigli za 9 dana, sad prijetaljica nedavno radila i stigli za 10 dana, a testira se u zg, nisu nist ubrzali.
    Ako dode los rezultat, ide se na amniocintezu koja onda potvrduje ili opovrgava nifty. Znaju reci dosao mi los nalaz, a amniocinteza je oke, da, moze se to desiti, naravno, jer nifty dode ko omjer, recimo 1:20, i mozda si u ovih 19 koje nemaju sindrom, zato se i ide dalje na amniocintezu. Puno zena ne kuzi te omjere pa pricaju svasta, da ne valja, da pokaze krive rezultate itd.
    Ugl, isto tak se slazem s Anikin, rekla i u prosloj trudnoci, kazem i sad, ako mi se dusevni mir moze kupiti za 4400kn, ja sam za to. 
    I da, ako zelite, mogu vam staviti sliku da vidite kak izgledaju rezultati niftyja alo vas zanima...

An1
    06. Svibanj 2020. 09:04

GEMMA ma naravno da će sve biti super, pa to se događa 1:1 000000 ... kombinirani je sasvim dovoljan u normalnim trudnoćama, eto tek toliko da je mama mirna! 
    Samo pozitivno! 🤗 
    Meni došla urinokultura i piše - nema dovoljno mokraće! Pa kako sam tako smotana 

10.06. Nifty uredan 💖

• Pepa14
    06. Svibanj 2020. 09:11

Sapica

BlueMoon

Panorama se moze radit tjedan dana ranije, al ima manje testiranja na mikrodelecije, nifty plus ih vise testira i jeftiniji je. 19.5.mi je pregled. 😁🤭😄 svaka 2 tjedna idem 😛…curke koje znaju o ovim kombiniranim testovima tj mini anomalyscan koji se radi u 12 tt, ko radi uzv? Nas ginekog ili u bolnici rade i uzv i vade krv?

Hej. Ja bas danas idem na taj mini anomaly, ali kod svoje ginekologice. Vodim trudnoću privatno pa ne znam da li svi to rade. Par cura koje znam su išle u bolnicu prvo na uzv pa onda vađenje krvi. 

06. Svibanj 2020. 09:33

Tenci moze slika nalaza da vidimo kak izgleda uredan da si znamo poslije usporedit. E a nema smisla bas ic na nifty i kombinirani? Ili? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.