Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • hortensia
    06. Svibanj 2020. 10:43

Anikin

BlueMoon ja bih ti htjela samo reci kako se sada Nifty obradiva u Zagrebu, Tj ne moraju slati uzorak u Hong Kong. Svi uvijek spominju Downov sindrom ali meni su značajniji drugi sindromi koje moze otkriti (npr mentalna retardacija uzrokovana kromosomima, turnerov sirndrom…). Inače puna cijena je 4400 kn. I meni to nije puno za kupiti mir. Brojni sindromi možda zvuče nepoznato i kako nikad nismo čuli za njih onda ih i ne doživljavamo, ali evo osobno meni je u prošloj trudnoći u 17 tjednu otkriven Potterov sindrom (beba nije imala bubrege) i morala sam na indukciju. U 19 tjednu trudnoću su okončali kiretažom nakon 4 dana provedena u radaoni jer se nisam otvarala unatoč svim metodama (gel, drip i karboplast)…. tako da eto… voljela bih da sam to znala u 10 tom tjednu i obavila kiretazu odmah.

ankikin baš mi je zao.. grozno iskustvo... 

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

• hortensia
    06. Svibanj 2020. 10:47

Sapica

Ja sam bila na pobacaju tabletama prije 11mj naSv.Duhu. U sri sam dobila jednu tabletu u ambulanti i poslali su me doma i rekli da se vratim za 2 dana ako ne dode do izbacivanja ploda. Bolove sam pocela osjecat cca 2h nakon uzimanja tablete, al nisu bili prejaki, nisam morala popit tabletu. Bolovi su se smirili za 2 dana kad sam opet isla u bolnicu di su me zaprimili na odjel. Pregledali su me i plod je bio odvojen od maternice i bio na putu za cervikalni kanal. Dobila sam drugu tabletu od koje me nis nije bolilo i nis se nije dogadalo. Popodne oko 18h sam dozivjela zivcani slom i rekla da ocu na kiretazu jer se nis ne dogada - nit krvarim jako nit me boli. Doktor me opet pregledao i reko da je na uscu cervikalnog kanala i pitao me jesam sigurna za kiretazu i ja rekla da jesam jer mi je bilo dosta da se nis ne dogada, al naravno prije toga je bila vecera i ja sam pojela 2 zlice juhe pa me naravno nisu mogli uspavat. Doktor je reko da mi daju jos jednu tabletu al pod jezik ovaj put i obecao mi da ujutro idem na kiretazu ak se u noci nis ne dogodi. Ujutro naravno nista i ja spremna za kiretazu, anesteziolog spreman. Obavi meni spacijizantica pregled i veli da nis ne vidi u maternici ni u cervikalnom kanalu. Pogleda me spekulima i vidi plod u rodnici, samo kaj nije izaso, samo ga je pincetom izvadila van. Tako da, nekima treba duze da obave kaj trebaju, a neke su gotove za cca 3h. Ja nisam bila te srece, al mi je jako drago da me nisu kiretirali, psihicki je bilo tesko jer nisam imala pojma kak to ide ni kolko traje, samo sam imala u glavi ona 3-4h kolko sam na netu procitala, al eto- nije pravilo. Sretno hortensia 😘🤗
    Cure, ko radi kombinirani, meni doktor veli u bolnici uzv i vadrnje krvi, a vidim da treba doc na vadenje krvi sa slikom uzva ginekologa ? Koja ne smije bit starija od 3dana… i planiram na nifty ili panoramu, vidim da se panorama od 9.tt moze napravit

Šapica u kojem ti si radila.. Znam da je bilo na 7plus3 ali kada si saznala?? 

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

06. Svibanj 2020. 10:49

hortensia

Sapica

Ja sam bila na pobacaju tabletama prije 11mj naSv.Duhu. U sri sam dobila jednu tabletu u ambulanti i poslali su me doma i rekli da se vratim za 2 dana ako ne dode do izbacivanja ploda. Bolove sam pocela osjecat cca 2h nakon uzimanja tablete, al nisu bili prejaki, nisam morala popit tabletu. Bolovi su se smirili za 2 dana kad sam opet isla u bolnicu di su me zaprimili na odjel. Pregledali su me i plod je bio odvojen od maternice i bio na putu za cervikalni kanal. Dobila sam drugu tabletu od koje me nis nije bolilo i nis se nije dogadalo. Popodne oko 18h sam dozivjela zivcani slom i rekla da ocu na kiretazu jer se nis ne dogada - nit krvarim jako nit me boli. Doktor me opet pregledao i reko da je na uscu cervikalnog kanala i pitao me jesam sigurna za kiretazu i ja rekla da jesam jer mi je bilo dosta da se nis ne dogada, al naravno prije toga je bila vecera i ja sam pojela 2 zlice juhe pa me naravno nisu mogli uspavat. Doktor je reko da mi daju jos jednu tabletu al pod jezik ovaj put i obecao mi da ujutro idem na kiretazu ak se u noci nis ne dogodi. Ujutro naravno nista i ja spremna za kiretazu, anesteziolog spreman. Obavi meni spacijizantica pregled i veli da nis ne vidi u maternici ni u cervikalnom kanalu. Pogleda me spekulima i vidi plod u rodnici, samo kaj nije izaso, samo ga je pincetom izvadila van. Tako da, nekima treba duze da obave kaj trebaju, a neke su gotove za cca 3h. Ja nisam bila te srece, al mi je jako drago da me nisu kiretirali, psihicki je bilo tesko jer nisam imala pojma kak to ide ni kolko traje, samo sam imala u glavi ona 3-4h kolko sam na netu procitala, al eto- nije pravilo. Sretno hortensia 😘🤗
    Cure, ko radi kombinirani, meni doktor veli u bolnici uzv i vadrnje krvi, a vidim da treba doc na vadenje krvi sa slikom uzva ginekologa ? Koja ne smije bit starija od 3dana… i planiram na nifty ili panoramu, vidim da se panorama od 9.tt moze napravit

Šapica u kojem ti si radila.. Znam da je bilo na 7plus3 ali kada si saznala??

Prvi put sa 11+3, drugi put 8+5 (prokrvarila sam)

06. Svibanj 2020. 11:19

Sapica

Tenci, di si radila taj nifty? U zgu il? Ja sam gledala Breyer…i kaj? Pametnije ga je radit s navrsenih 12tjedana jer ima vise bebine krvi ili nema veze to? Hvala na fotkama 😄🤩 Ja sam pak budna od 4 ujutro, sanjala sam da krvarim 🙄😭😰

U vz sam radila u poliklinici agram. Prosli put sam bila 12+1, velicina ploda je bila za 13+0, sad sam narucena u utorak dok budem 11+4. Kao od 11.tt je najbolje jer je kolicina fetalne dna veca. Ako slucajno je ne bude dovoljno, dolazis ponovo na vadenje krvi, naravno besplatno. Neke poliklinike vade vec od 10.tt, ali onda psotoji veca mogucnost da se bude moralo ponavljati.  Najbolje ti je nazvati i raspitati se. 
    U biti, svugdje ti je cijena jednaka jer oni imaju tu preporucenu cijenu, sad samo prema vlastitim preferencijama biras kam ides vaditi :) 

Bella🌟
    06. Svibanj 2020. 11:23

Cure koje imate smeđi iscjedak.. jel tamnosmeđe ili svijetlosmeđe boje, i jel gušći ili rijedak? Ne znam kako da drugačije pitam osim tako pa nemojte zamjeriti. 

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Tea22
    06. Svibanj 2020. 11:24

Nikol2109

Pozdrav,
    Evo da se i ja javim, bila na pregledu u ponedjeljak.. 6+3 crl 6 mm kucajeve čula i vidjela.. Sve je super za sada nadam se da ce tako i ostati, svakoj zelim sreću dalje 💓🤞

Cestitam🥳💖

Nisha_21
    06. Svibanj 2020. 11:33

Tenci hvala!!!!! 😊

Cure koje ne povraćaju - jel i vama odjednom slabo loše čim ogladnite?
    Ja sam nezasitno gladna i pazim da ne žderem nego da jedem kad sam stvarno gladna. Eh sad posto sam češće gladna, češće mi je i zlo. Jel nekom isto? Nebi mogla povratiti ali nemrem normalno funkcionirat😒

nicole12
    06. Svibanj 2020. 11:35

PeaceLily, u mene je bio bas iscjedak gusti, a boja je varirala od svijetle do skroz tamne, a to sam nekako povezala sa količinom “krvi” koja se miješala sa iscjetkom 🤷🏻‍♀️ 

06. Svibanj 2020. 11:35

Tenci

Sapica

Tenci, di si radila taj nifty? U zgu il? Ja sam gledala Breyer…i kaj? Pametnije ga je radit s navrsenih 12tjedana jer ima vise bebine krvi ili nema veze to? Hvala na fotkama 😄🤩 Ja sam pak budna od 4 ujutro, sanjala sam da krvarim 🙄😭😰

U vz sam radila u poliklinici agram. Prosli put sam bila 12+1, velicina ploda je bila za 13+0, sad sam narucena u utorak dok budem 11+4. Kao od 11.tt je najbolje jer je kolicina fetalne dna veca. Ako slucajno je ne bude dovoljno, dolazis ponovo na vadenje krvi, naravno besplatno. Neke poliklinike vade vec od 10.tt, ali onda psotoji veca mogucnost da se bude moralo ponavljati. Najbolje ti je nazvati i raspitati se.
    U biti, svugdje ti je cijena jednaka jer oni imaju tu preporucenu cijenu, sad samo prema vlastitim preferencijama biras kam ides vaditi :)

Treba se narucivat za to? Mogla bi i Agram, tamo inace imam sistematski i ove godine bi ga trebala napravit (samo ne znam jel ga radit u trudnoci, kaj mislite?)... to bi onda mogla ja za 2 tjedna nakon pregleda kod gin ... teeeenkkks na info 😍🤩😚

06. Svibanj 2020. 11:39

Nisha_21

Tenci hvala!!!!! 😊

Cure koje ne povraćaju - jel i vama odjednom slabo loše čim ogladnite?
    Ja sam nezasitno gladna i pazim da ne žderem nego da jedem kad sam stvarno gladna. Eh sad posto sam češće gladna, češće mi je i zlo. Jel nekom isto? Nebi mogla povratiti ali nemrem normalno funkcionirat😒

Ja sam skuzila da me vise tjera na povracanje kad nisam potpuno sita, al moram prijavit prvo povracanje sinoc u pol11 🤣 (mrzim inace povracat, al mi sad nekak nije tak jako tesko palo)... mislim meni inace nije bas zlo, kad mi dode zlo odma mi krene i na povracanje -dize mi se zeludac, al ne povracam evo do sinoc (a imam taj simptom konstantno vec tjedan i pol, a prije je bilo s prekidima... s tim da mi je gore navecer nego ujutro pa pokusavam ic lec cim ranije, jucer me tata zeznuo jer sam mu morala nekaj printat 😂😂😂)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.