Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    NiaLyn
    06. Svibanj 2020. 11:39

Vezano za tsh, meni je prije trudnoće bio skoro 5. Govorili su mi da je upitno dali ću uopće moći začeti sa takvim tsh. Uglavnom ja ostanem trudna bez problema i odmah nakon plusa trkam kod doktora panično da mi da tablete. On me umiri i kaže mi da tsh varira u trudnoći i da ćemo ga pratiti i eventualno ubacit terapiju ako bude potrebno. Nemoram ni govoriti koliko sam bila nasekirana s obzirom na sve što piše na internetu i forumima. Uglavnom već drugo mjerenje pao je na 3,4. Moj doktor je smatrao da nije nužno uvoditi terapiju kada je u padu bez obzira na savjet ginekologa o uvodenju terapije. Odlučila sam poslušati svog doktora (opća praksa). Zadnje mjerenje sa 8 tjedana (2,3). Inače pijem solgar prenatal u kojem ima joda i selena pa neznam dali je to pomoglo. Neznam što da kažem, mislim da se ipak malo pretjeruje kada se ženama sa tsh cca 3 uvodi terapija. 🤷🏼‍♀️

Tea22
    06. Svibanj 2020. 11:42

BlueMoon

hvala Tenci sto si podijelila slike :) evo meni stigao nalaz hormona tsh,t3 i t4 jer sam morala uzimati po pola talete za stitinjacu, iako mi nije prelazilo gornji interval TSH. Sa 3,36 mi se spustilo na 1,50, a interval je od 0.27 - 4.2.
    Nikad nisam imala problema sa stitnjacom i nadam se da je to kraj terapiji, t3 i t4 isto u intervalu. Rekla je da prije pregleda izvadim krv da vidi kakvo je stanje

Eh da to sam htjela reci
    To sto pise da je interval do 4,2 ne vrijedi za trudnice
    Za trudnice je do 2,5! I ako je preko toga daju terapiju
    Tebi je dakle bio 3,36 sto je previsoko u trudnoci.. s terapijom ti je uredu (1,50) pa ne vjerujem da ce te skinuti s tableta

Nisha_21
    06. Svibanj 2020. 11:48

Sapica

Nisha_21

Tenci hvala!!!!! 😊

Cure koje ne povraćaju - jel i vama odjednom slabo loše čim ogladnite?
    Ja sam nezasitno gladna i pazim da ne žderem nego da jedem kad sam stvarno gladna. Eh sad posto sam češće gladna, češće mi je i zlo. Jel nekom isto? Nebi mogla povratiti ali nemrem normalno funkcionirat😒

Ja sam skuzila da me vise tjera na povracanje kad nisam potpuno sita, al moram prijavit prvo povracanje sinoc u pol11 🤣 (mrzim inace povracat, al mi sad nekak nije tak jako tesko palo)… mislim meni inace nije bas zlo, kad mi dode zlo odma mi krene i na povracanje -dize mi se zeludac, al ne povracam evo do sinoc (a imam taj simptom konstantno vec tjedan i pol, a prije je bilo s prekidima… s tim da mi je gore navecer nego ujutro pa pokusavam ic lec cim ranije, jucer me tata zeznuo jer sam mu morala nekaj printat 😂😂😂)

Mene odjednom uhvati😏 u subotu imam goste, ja se toplo nadam da se ovo neće ponoviti. Čak bi me više veselilo sa se ispovracam i da je mir a ne ovo😅😅

Bella🌟

nicole12

PeaceLily, u mene je bio bas iscjedak gusti, a boja je varirala od svijetle do skroz tamne, a to sam nekako povezala sa količinom “krvi” koja se miješala sa iscjetkom 🤷🏻‍♀️

Ok hvala. A ako smijem pitati kad ti se to pojavilo i jesi li dobila što za to i koliko je trajalo.
    Mislim da sam sad kod sebe vidjela taj gušći iscjedak ali mrvicu je smeckastog i to svijetlo smeđe, kad sam se obrisala WC papirom i sad ne mogu procijeniti dal da se brinem ili ne. Jučer sam bila na pregledu i prošlo ok, idem ponovo za u utorak da potvrdimo srčeko, i do sad ništa od takvog iscjetka.

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Tea22

Cure moje ja ne mogu vjerovat da je proslo vec 6 tjedana otkako sam saznala za trudnocu, bas je proletilo
    Za 3 tj bih vec mogla saznati i spol, toliko sam uzbudena🤩🤩

Mašnica95

Pozdrav cure, čitam vaša iskustva i sve više razmišljam o nifty testu, naravno ako na sljedećem pregledu ustanovimo da srce kuca(nadam se da hoće) zbog svega što mi je gin rekao. 
    Što se tiče mučnina imam ih ponekad ali ne jako, samo sam stalno gladna i nekako mi više bude muka od gladi, moram češće jesti manje obroke. 
    Meni je tsh prije 6mj bio oko 6 i sad mi je gin dao da vadim krv pa čekam rezultate. Za sada pijem duphaston i folacin. Pila sam na početku elenatal ali sad zbog tog folacina što pijem sam prestala, nisam pitala gin da li to može skupa da se pije ali planiram. 

LeLa2807
    06. Svibanj 2020. 11:56

Jutro cure, mene je jučer navečer grčilo, danas se smirilo srećom. Divan dan vam želim, još 8 dana i idem na prvi preged baš sam uzbuđena. Mi za sad nećemo n ataj test, a sad možda se predomislim. Nekako sam sve predala u Božje ruke pa šta on da.

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

ovčica
    06. Svibanj 2020. 12:08

Nisha_21

Tenci hvala!!!!! 😊

Ja sam nezasitno gladna i pazim da ne žderem nego da jedem kad sam stvarno gladna. Eh sad posto sam češće gladna, češće mi je i zlo. Jel nekom isto? Nebi mogla povratiti ali nemrem normalno funkcionirat😒

Tak je i meni! Svako malo sam gladna, al bas prazan zeludac da kruli hahah i onda mi postane mucno, kao da mi u grlu stoji ali ne tjera me na povracanje. I osjecam vrtoglavicu ali nista strasno. Mislila sam da sam jedina koja nema mucnine. Rekla sam da bih sve istrpila za bebicu samo da opstane i bude zdrava...
    Ne volim ovdje citati losa iskustva, to me zbedira i spusti na zemlju, u smislu da se ne veselim prerano

Petrica34
    06. Svibanj 2020. 12:08

Nisha_21

Tenci hvala!!!!! 😊

Ja sam imala tri dana baš problema sa mučninama... nisam povračala samo mi je bilo mučno i to jako i onda sam skužila da mi paše kruhasto i da čim se probudim moram pojesti i evo da pokucam sad sam treći dan ok.... ali sam ko beba jedem stalno nešto svaka cca 2h ali ne puno i mogu reći da mi nije muka... ali čim prođe malo više vremena da ne jedem osjetim mučninu u trbuhu

nicole12
    06. Svibanj 2020. 12:09

PeaceLily, u šestom tjednu mi se pojavilo prvi puta i nakon toga sljedeća tri tjedna sam imala s prekidima. Dobila sam utrogestan i mirovanje, ali tek nakon trećeg posjeta ginekologu posto sam na krevetu ostavila lijep trag smeđe boje 😅 a posto ti je jučer bio pregled moguće je i da ti je od pregleda...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.