Eto nas sa pregleda (zarotiralo mi je sliku, ne znam zasto), veliki smo 13,7mm i potvrdeno 7+5. ❤ kuca prekrasno!
Za sada je sve u redu, samo sto sam narucena tek 26.6., pa cemo raditi i kombinirani probir. Mislim da cu ici privatno na uzv u meduvremenu…
Tonkica prekrasna je slika 💕💕💕
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Kakoo je slatkaa slikica 😍
nama je pomaknut pregled na cetvrtak popodne
jedva cekam da vidim koliko smo narasli i dal je sve u redu .. moozda i saznamo spol 😍😍😍
Eto nas sa pregleda (zarotiralo mi je sliku, ne znam zasto), veliki smo 13,7mm i potvrdeno 7+5. ❤ kuca prekrasno!
Za sada je sve u redu, samo sto sam narucena tek 26.6., pa cemo raditi i kombinirani probir. Mislim da cu ici privatno na uzv u meduvremenu…
tek 26.6 ?? mene moj naručuje svakih 3 tjedna za sada .. neznam jel to prečesto al kaze da je bolje za sada malo češće pa ce kasnije svakih 30 dana tocno
Kao ona zeli da dodem u 12 tj, pa da sve obavimo odjednom. Ma kakvi, ja idem kod privatnika za 2-3 tjedna da se uvjerim da je sve ok. Ne mogu toliko cekati, zadnji put je eto 2 fu**ing dana poslije se to dogodilo...
pa bas to .. mene moj svakih 20ak dana naručuje da nebi bilo nedaj Boze ..kaze mirniji je on tako
a meni jos bolje
jer me ionako pere neka panika kako mi ulaskom u 4 mjesec nije muka toliko nista me ne boli 😂 al kaze da je to normalno zvala sam da pitam,jer nisam mogla cekati
Kaj ne ovisi to i o tome kolku guzvu ima vas ginekolog? Kod moje se inace za narucit na obican pregled ceka izmedu mjesec i pol i 2. S tim da brisevi uvijek dolaze na pocetku ujutro mimo narudzbi. A sad sam skuzila da i trudnice na prvi pregled isto.
Ja sam zvala prijavit da sam trudna pa su mi dali uputnicu za kks i kao nek dodem pokazat nalaze i tad sam i usla na prvi uzv (sa 6 tj) a isto nisam bila narucena. Onda je me narucila sa 8 tj i tad sam skuzila da ocito ostavlja prazne termine za trudnice ove prve jutarnje termine.. i sljedeci pregled sam narucena sa 12,5 tj, al to vise slucajno. Tak su bili prvi slobodni termini mjesec i pol unaprijed.
Tak da mislim da bi ona i narucivala cesce al doslovno imq takvu guzvu i navalu da nema dovoljno termina
Kod mog ginekologa trudnice imaju prednost za pregled ..a socijalni je radi u domu zdravlja .. kad sam dosla prvi put kad sam saznala da sam trudna pregledao me odma i naručio za 3 tjedna opet i tako svaki put ..
al kad sam ga zvala za pregled dok nisam bila trudna dobila sam termin za 2 ipo mjeseca 😂
tako da ocito trudnice uzima prve i naručuje cesto a ostale duze cekaju
i da zab sam on je jedini socijalni ginekolog u domu zdravlja ..
Kod moje gin je isto velika guzva, premda se zna tko je prioritet. Mislim da je prosjecan pregled svako 4 tjedna, ali moje je misljenje ako ce se nesto lose desit, desit ce se...nema pregleda koji to moze sprijecit.
Npr u inozemstvu su pregledi jako rijetki, prva 3 mjeseca se uopce ne ide, ili se ide samo jednom. Taki su mi pricale frendice koje su radjale u Francuskoj, Kanadi...
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Tonkice krasno!! 💞💞
Probajte se cure sto vise opustit, znam da nije lako, i mene opere nervoza dan prije pregleda. Mozda ce nekima ruzno zazvucat ali cinjenica je da u prvih 12 tjedana (pa i dalje, ali tad pogotovo) nemamo ni mi ni ginekolozi veliku kontrolu ni nad cim. Mogu vam dati progesteron preventivno ali to je sve od intervencija koje medicina nudi u prvom tromjesecju (osim heparina, euthyroxa i slicnih lijekova ali to se provjeri odmah na pocetku trudnoce). Sve i da smo 0-24 na uzv, ako ce se zlo dogodit ne mozemo ga nazalost sprijeciti i to je cesto i prirodna selekcija ili jednostavno slucajnost.
Probajte se zaposliti necim sto volite, okupirajte misli pozitivnim stvarima a sto manje analizirati i hraniti mozak strahovima. Imamo ih sve vec dovoljno ali im ne treba dati da preuzmu kontrolu nad nama.
Standard pregleda u trudnoci kod nas je cca svaka 4 tjedna i cak je i puno cesci nego inace u svijetu (oni imaju 3-4 pregleda ukupno u trudnoci i svejedno zene iznesu uredne trudnoce i rode zdravu djecicu). Naravno ne mislim na trudnoce s komplikacijama koje se s razlogom prate cesce.
Pomozite sebi koliko mozete, nasa tijela su sposobna iznijeti trudnocu a mi im najbolje mozemo pomoci tako da hranimo svoju psihu pozitivom i vjerujemo same u sebe i u mala cuda u nama ❤️
M. 💖 2011.
B. 💖 2016.
Sortiraj odgovore
Najstariji