Sta se tice posla ja sam od 1.4. bez posla, prijavila sam se na burzu jer imam pravo neko vrijeme na naknadu ali ne znam sta cu onda kad vise necu dobivat naknadu pa do porodiljnog… Nemam pravo ni na komplikacije ni na cuvanje trudnoće ni nista.. Tako da moram cekat do 15.10. porodiljni
Jesi sigurna da nemas bas na nista pravo 🤔 moja frendica je bila nezaposlena kad je bila trudna i mislim da je dobivala neku minimalnu naknadu na komplikacijama. Bolje to provjeri u hzzo.
Jesam.. Vec sam pitala I rekla mi je da sam trebala otic na komplikacije prije nego što sam se prijavila kod njih na burzu. A kak bi otisla kad sam tjedan dana prije toga saznala da sam trudna...
Cure, jeste li radile svoje prve nalaze u trudnoci? Ja planiram uskoro…cisto da provjerim zeljezo, tsh i sl..
Da se ubacim, jel to trazimo samoinicijativno ili gin koji vodi trudnocu ima neki plan pa nas šalje na to? I kada se krece sa tim pretragama?
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3
Cure, jeste li radile svoje prve nalaze u trudnoci? Ja planiram uskoro…cisto da provjerim zeljezo, tsh i sl..
Da se ubacim, jel to trazimo samoinicijativno ili gin koji vodi trudnocu ima neki plan pa nas šalje na to? I kada se krece sa tim pretragama?
Gin koji vodi trudnoću bi te trebao poslati na to tj dati ti uputnicu. Gleda se KKS (kompletna krvna slika), secer, tsh,.. I običan urin pa onda ako nešto nije ok se salje dalje na urinokulturu.
Meni je moj odma dao sve to izvadit i da mu donesem za sljedeću kontrolu 🤷🏻♀️
Tako je, ginekolog ti daje uputnicu za sve potrebne pretrage. Ne znam kakvi su vasi doktori, ja svoje nalaze saljem Viberom doktorici tako da cim prije znamo je li sve ok i treba li na necemu raditi..
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Meni je sad na zadnjoj kontroli elektronski poslala uputnice pa cu ic sutra ujutro vadit krv i dat urin. Ako jos vrijede uputnice. Jer idem u srijedu pa sam htjela cim kasnije da budu sto noviji nalazi. I to ce mi bit prvi put da idem.
E super tnx cure, a koji gin ce vodit trudnocu? Jel mora bas bit moj klasican ili moze biti gin koja mi je vodila ivf u bolnici?
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3
Ja ovaj put vodim trudnocu u bolnici pa ne znam jos kak ce biti s pretragama. Prvi put sam u pocetku vadila krv za kompletnu kks i urin i drugi put kad sam isla na ogtt test (oko 24.tjedna)-za to mi je gin slala uputnicu, a posto imam hashimoto, stitnjacu provjeravam u dogovoru sa endokrinologom svaki mjesec i za to mi uputnicu daje dr opce prakse.
Hrabrice to će ti znati cure sa MPO teme. Mislim da ćeš u bolnici kod svog ivf doktora, a večinom uputnice će ti ići preko tvog soc gin. Ali nisam sigurna.
Ja sam od nalaza vadila sve što su cure rekle plus sam tražila mog soc. gin. da vadim toksoplazmozu i torch jer imam dvije mace od 12 god. To su mi prva djeca🤣
I ja sam domah otvorila komplikacije jer ne mogu obavljati sve na poslu. Još pomažem zamjeni dok se ne uhoda jer ga čeka puno posla, ali me raduje neradničko razdoblje da se posvetim malo sebi i bebaću! Spavat ću ko top, gledat serije.. trenutno gledam Wentworth 4 sezonu, čitat knjige, ić u prirodu.. Ma divota! Vjerojatno će mi past mrak na oči kad vidim naknadu al što je tu je😎
Vedrana hvala za knjige😊
Sortiraj odgovore
Najstariji