Zimske bebe 2019.😀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Red Fox
    01. Svibanj 2019. 11:20

Nasty, da, radila sam ga u 12 tjednu. Preko uputnice,pa sam mislila zasto ne, jos jedan besplatan pregled ekstra.

Nasty
    01. Svibanj 2019. 13:45

A koja je inače procedura? Dobiju uputnicu žene iznad nekih godina ili kako već? 

mala.le.90.
    01. Svibanj 2019. 15:21

iva4

ajme cure kako vi podnasate glad i hranu opcenito…vec sam toliko pojela i sad sam vec ponovo gladna i razmisljam opet nesto kuhat….do kraja trudnoce imat cu 120kg…. a ako ne pojedem nista onda mi je toliko muka da samo povracam :((

Tako ti je meni bilo do neki dan...sad je obratno...jedem skroz malo ali mi je muka stalno. Npr danas sam pojela malo rostilja i uletila u wc od nagona, mislila sam da cu povratit. Najvise mi pase juha i nesto skroz lagano
    Probaj smanjiti obroke, meni je pomoglo. Znam da si gladna ali..😁

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Red Fox
    01. Svibanj 2019. 15:51

Nasty ja sam imala tad 31 pa sam dobila, al dobila je i moja frendica koja je imala 25. Pitaj svog ginekologa kad ces ici na pregled. Mislim da nema smisla da placas to, al ak je vec besplatno, zasto ne iskoristiti 😊

Nasty
    01. Svibanj 2019. 16:17

Red Fox hvala draga, evo taman sam malo progooglala o tim testovima. Prvo se ide na probir preko uputnice u prvom tromjesečju, pa ako test ukaže na anomalije se ide dalje na amniocentezu ili ne ide jer je rizik od spontanog u nekim slučajevima veći od rizika za trisomiju idr. I na triple  test se ide u drugom trimestru također preko uputnice, odnosi se kao i probir na analizu krvi i detaljan uzv ploda. Nifty i Harmoni je samo preko krvi i plaća se 5000kn, navodno nema lažno pozitivnih rezultata. Ma ić ću najvjerojatnije na probir i triple. Ako postoji vjerojatnost postoji. Moram biti spremna i na to. Za slučaj da mi preporuče amniocentezu gdje vade plodnu vodu iglom, u tom slučaju ću radije napraviti taj Nifty ili Harmony ili ništa. 

annika
    01. Svibanj 2019. 16:57

Ja isto jedem kao da nema sutra 😶 mislim da mi je to prije od nervoze nego zbog trudnoce. Ja stalno mozgam, razmisljam jesu li me jucer grudi boljele vise nego jucer. Vjerovatno zbog prijasnjeg spontanog. A zapravo nema smisla razmisljati o tome. 

[iimg]

Red Fox
    01. Svibanj 2019. 18:47

Ja sam imala sreće u prvoj trudnoći, a izgleda da imam i sad 🤣 nisam ni jednom povraćala, a mučninu sam imala možda dva puta i to navecer ili ujutro prije nego što bi nešto pojela. Znam da nekima pomaže čaj od đumbira ili bomboni od đumbira pa probajte 😊

01. Svibanj 2019. 18:54

Pozdrav curke da se i ja javim tu. 😁 Mi smo 9+3 I termin je 1.12. po mojoj racunici. 19.4. Sam bila na kontroli i srceko kuca ko veliko a iduca kontrola i uzv je 8.5.😁 Od simptoma nemam apsolutno nista osim umora i zelju za slatkim i kiselim. I to je to. Cestitam svim buducim mamama I malim bebicama I da nam sve prođe u najboljem redu.
    Moje misljenje za te testove.. Ja nebi. Jer ti testovi koji se ne placaju, cista glupost. A i zasto se zamarati sa necime. Kako je trebalo biti, bit ce i mislim da svaka od nas koja je htjela bebicu, prihvatit ce ju kakva god da je. Nasa je I napravljena mukotrpno 😂😂 drzite mi se 😘😘😍😍

Nasty
    01. Svibanj 2019. 20:28

Ni ja nemam mučnine za sad hvalim te Bože.
    U vezi testova, nakon današnjeg proučavanja ipak sam mišljenja da se odrade neki testovi koji su dostupni i ne štete plodu ako to doktor preporuči. Ne zbog prekida trudnoće, to ne bi ni u najluđim snovima napravila, nego zbog pripreme na eventualne poteškoće koje te očekuju ukoliko se pokaže da nešto ipak nije uredu. Sve žene pripremaju potrepštine za dijete koje dolazi. Žena koja eventualno nosi dijete s teškoćama će se još dodatno pripremiti. Mislim da je strašan šok da nakon teškog poroda dr kaže roditeljima dijete ima to i to. Ne bi ništa više bila spremnija tada nego sada. Ali s druge strane danas je uzv dovoljno dobar da se nešto uoči i da se žena pošalje na dodatna testiranja ako želi. S druge strane nekoj mladoj zdravoj ženi kojoj se trudnoća normalno razvija nudit Nifty koji košta 5000kn, a žena nema genetske predispozicije je po meni teška trgovina. Po meni žene koje ne spadaju u rizičnu skupinu o tim testovima ne bi trebale razmišljati. 

Nasty
    01. Svibanj 2019. 22:43

U svakom slučaju treba se opustiti i uživati u trudnoći, jer mi to zaslužujemo🎠😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.