Evo sam pronašla.. Ultrazvučni probir izvodi se u 1. tromjesečju trudnoće, između 11. i 14. tjedna, a uključuje kontrolu nuhalnog nabora (NT) što predstavlja mjerenje debljine sloja tekućine koja se nakuplja na stražnjem dijelu vrata ploda (fetusa). Sve bebe imaju izvjesnu količinu tekućine na poleđini vrata, ali u slučajevima sindroma Down debljina ovog sloja najčešće je povećana. Ultrazvučnim pregledom mjeri se i udaljenost tjeme-trtica (CRL) i utvrđuje točna gestacijska dob, kao i eventualna višeplodna trudnoća. Ultrazvučnim probirom može se otkriti oko 70% slučajeva sindroma Down.

Ali sam mislila općenito ako je uzv dijagnostika na redovnom pregledu koju obavi dr. uredna onda mislim da nema tu neke brige. Meni je prijateljica rodila downića i opseg bedrene kosti na uzv je bio manji nego kod druge djece.

Moj savjet vam je da si olaksate tako da sto manje razmisljate sto ako ovo, ako ono...opustite se i uzivajte u trudnocu maksimalno 🥰
Ja uvijek nekako idem svojim osjecajem, vjerujem da mi mame uvijek osjetimo da nesto nije kako treba, drzite se toga, ne dozvolite da vam netko namece bespotrebne strahove, uostalom ginicima je to posao i pod normalno al nama nije.

Bok svima, evo da vam se i ja prikljucim, sada sam 5+5 tt. Ovo mi je druga trudnoca. Prva beba mi je umrla u 36.tjednu trudnoce prije par mjeseci pa cu ovaj put biti pod povecalom s obzirom na to da nije nadem uzrok. Vidim da se komentirale rani probir. Ja sam u prvoj trudnoci radila double test u Petrovoj, dobijete uputnicu od svog ginekologa. Rade ultrazvuk na kojem mjere nuhalni nabor i vade krv iz koje gledaju razinu beta hcg i jos nesto. Na temelju tih rezultata i godina izracunaju postotak. Ja sam na to isla samo zbog toga da odem na jos jedan pregled jer moja gin ima los ultrazvuk. Sve te pretrage samo ovise o tome koja bi bila vasa odluka da nesto nije u redu.
Dobro došla i ovdje RedFox mojoj sestri se slična stvar dogodila u visokoj trudnoći. Beba se prestala micati i kad je stigla na pregled rekli su joj da se dijete omotalo pupčanim vrpcom. Da li je moguće bilo to uočit prije ne znamo. Imala je dvije uredne trudnoće prije te. Treba mislit pozitivno i svu moguću pozitivu uložit u ovu sad trudnoću koja je ispred nas.. Držim nam svima fige!

Ja sam to prihvatila na nacin da neke stvari ne mozemo promjeniti nego tako mora biti. Vazno mi je samo sto znam da je moja curica imala prekrasan zivot, bez boli, zla i patnje i otisla je ravno u nebo 😊 i vjerujem da ce ovaj put biti sve ok 😊 i mozda bas zbog toga mogu vama pomoci sa najfriskijim iskustvima. Sve ima svoj razlog smo ga ponekad ne vidimo odmah 😊 nadam se da nisam nikoga prestrasila sa svojim iskustvom, al od samog pocetka mi nije tesko pricati o tome i ne zelim to skrivati.
RedFox dobro nam dosla...ajmeee kako smo se lijepo skupile 🥰
Sad me mm bas razveselio, slozio si je par sl.dana pa cemo do moje mame na par dana 🥰
Sad dok se spakujem bit ce stvari ko da idemo na more 🙈
Sad u trudnoci me posebno peru emocije pa se svakodnevno sjetim da je mama sada sama, rasplacem se na svaki spomen mog tate...tata je preminuo prije god dana, za koji dan je godisnjica i sad mi je ❤️ puno jer cu bit s njom kroz ove dane, da olaksam i njoj i sebi.
Sto je najgore, otac je umro 2 dana prije mog rodjendan i strasno me potresaju ovi dani 😔
Plus trudnoca i hormoni...uzas sam!

Naravno draga! Zašto bi skrivala svog anđela💗
Taj test koji si radila je duble test? Ma mene ti testovi samo smaraju. Sve je to papilova. Naravno da ću imat postotak za down visok s 38 god. Ma ono ne zanima me.Još mi je amh prije trudnoće bio 2,87. Ne treba mi taj stres. Samo uzv dijagnostika i bog.

Angie baš lijepo da ti je muž dobio slobodno i ideš kod mame. Odmah ćeš se bolje osjećati. Sve ove navale emocija su normalne i sve ćemo izgurati..

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji