Curke jel ima koja od vas smeckasti iscjedak? Ili ga je imala? Meni se jutros pojavio, nista obilno. Kad se obrisem ostane na papiru. Sta bi moglo bit?
Malo sam u strahu 😔
Mozda je implantacijsko, ne znam koji si tjedan...
Iz prve trudnoce sam naucila da bi me kod redovne trudnoće jedino trebali zabrinjavati oštri bolovi i jarko crvena (svježa krv) pa se time i vodim...
Smeđa krv znaci da je nesto lagano krvarilo i sad se samo iscisti iz maternice.. to moze biti zbilja razne stvari, najcesce bezazlene...
7 sam tjedan, tj u 8 tjednu. Sumnjam da je implatacijsko.
Bilo kakvo iskustvo pomaze.
Ginekolog mi dao utregesteron da pijem pa cemo vidit. Mozda je neka zilica ili sta ja znam. Rekao je ak ne prestane isvcjedak da mu dodjem za 3 dana.
Hvala Lasta 🤗 meni je isto cjeli vikend bilo toliko muka da sam se bas namucila. Nisam povracala.
Meni ni caj od dumbira ne pomaze, imate jos kakvih savjeta kako si olaksati?
Ja miris čaja od đumbira nisam podnosila ni prije trudnoće, a kamoli sada, tako da s tim nisam ni probala. Miriše mi na deterdžent za suđe . Zapravo, nisam s ničim pokušavala riješiti mučnine. Guram nekako, tješim se da je to dobar znak (prošle godine kad sam imala spontani nije mi bilo muka).
Čitala sam da nekima pomaže povremeno grickanje krekera, manji obroci, i nemasna hrana, međutim, ja sam osobno na opuštenom lchf-u, i nikakvi krekeri, koliko god se reklamirali kao zdravi, mi nisu primamljivi. Čak se najbolje osjećam kad se najedem jaja i povrća na maslacu Pokušala sam ubaciti više voća, ali od toga mi bude više muka, vjerojatno jer fermentira u želucu.
Pozdrav drage trudnice, evo još jedne!
Ja sam u 7.-om tjednu i od neki dan su mi krenule poprilične mučnine. Cijeli vikend sam na prepečencu i čaju (malkice je pomoglo), pa sad čekam da dođem k sebi...
Još nisam bila na prvom pregledu, al' sad već jedva čekam, da mi napokon srce bude na mjestu :)
Maggie ni ja nisam prosli put imala mucnine i zavrsilo je spontanim isto, tako da te razumijem skroz 😊 i ja ih smatram dobrim znakom. probat cu s krekerima. Ma nekako sad kad se proljepsalo vrijeme zelim sto vise bit vani a mucnine me bas koce. A zasto si ti na dijeti? Kakva je to opustena lchf dijeta?
Shuby dobro nam dosla 😁mi smo u istom tjednu. Mucnine su dobar znak, bitno da si nasla kaj ti pomaze kod njih. Kad ti je pregled?
Pticaselicazgst, tko kaže da je dijeta? LCHF je kratica za low carb high fat i po toj prehrani se ne jede voće (osim bobičastog), nikakve industrijske prerađevine, žitarice ni njihovi nusprodukti, krumpir, grahorice, mahunarke, a jede se jako puno povrća pripremljenog na masnoći (maslac, maslinovo, domaća mast, kokosovo ulje, ...) uz dodatak mesa, i još velika porcija salate. Ukratno, jede se prava hrana, samo ono što se u trgovinama moglo kupiti prije 100 godina. To je onako iz glave, a možete uguglati za više. "Opušteni" znači da ja nekad za doručak pojedem zobene pahuljice i tu i tamo koju voćku (bananu, naranču), a pogotovo sad u trudnoći više "zgriješim" jer ni sama ne znam što mi se jede.
Što se boravka u prirodi tiče ja sam danas išla biciklom na posao, više nisam mogla izdržati. Inače se vozim bajkom bez obzira na godišnje doba, a sad sam planirala čekati pregled koji imam u petak pa ako oni kažu da je sigurno, onda bih krenula. Međutim, danas sad se probudila baš dobre volje, s manje mučnine nego inače pa rek'o idem i prije tog pregleda. Ipak, mislim da nisam trebala... bolio me trbuh kad sam došla na posao, iako sam se vozila duplo sporije nego inače, tako da ću doma pješke, a bicikl ću gurati pored sebe.
Što se iscjetka tiče, obzirom da pratim i jesenske bebe 2018, čini mi se da je puno žena tamo reklo da tamniji iscjedak nije problematičan, jer većinom znači da se radi o smanjenju eventualnog hematoma, što je dobro. Nadam se da će biti sve u redu!
Pticeselice Ja nisam zasad imala iscjetka ali kako sam svasta citala znam da smedji ne bi trebao biti zabrinjavajuci miruj sto vise uz utrogestan jesi li na bolovanju? blage mucnine i mene muce ali nisam povracala jos uvijek😅
Pticaselicazgst
Meni se pojavio rozi iscjedak u petak i bolovi cak, jeste da je trajalo samo pola sata, ali uz bolove me bas prepalo... Navece na kontroli mi pronadje hematom, ali bas bas mali, dao mi Duphaston i redovna kontrola (ostalo sve uredno).
Mozda imas mali hematom neki ili jednostavno eto, desava se. Smedji iscjedak je bas postao masovan, vecinu trudnica sto znam su imale nekakav iscjedak u ranoj trudnoci ili slabo krvarenje ... Bogu hvala , sve su rodile normalno. Miruj i cekaj kontrolu. :)
A sto se tice mucnina, ja ih jos nemam :D Nesto kao malo krenulo bilo, ujutru na prazan zeludac, ali nista strasno, sad mozda ce poceti kroz nedelju, dvije, a mozda i nece :)) I nekako, ja i zaboravim da sam trudna, da me ne podsjeti ziganje neko ponekad i bol u grudima :D
A inace danas radila krvnu sliku, trombociti uredni :)) To je dobar pokazatelj za trombofiliju, jos D dimer da mi bude gotov, a ovako druge stavke, sve je normalno osim leukocita 10,1 (normalno do 9,7) i MCHC 354 (normalno do 345). Po istrazivanju vidim da je normalno da su poviseni leukociti u trudnoci, a da ovi MCHC ne predstavljaju nista ako su uredni MCH i MCV.
Da li ste vi radile?
I da, koliki vam je puls? Da li ste ga mjerile? Ja imam problem da mi se podigne kada jedem obilno i legnem ili kada je vruce (kao sto je sada), ali vecinom je od nervoze i aniksioznosti - hipohondrije (imam hipohondriju od puberteta, a spontani su je samo pogorsali), tako da nisam isla nikad doktoru za to, prepisala sam to svom konstantnom razmisljanju i pipkanju pulsa haha :D Taman sam uspjela malo savladati taj strah, kad dodje trudnoca ... sada opet pipkam stalno i pretezno mi je 80 - 90 kada mirujem, a nekada zna biti i 100.
A kada stojim na suncu i hodam, a jos da sam se i najela dobro ... nisam mjerila, ali to je bas bum bum bum :D Inace da ne pipam, ne bih znala, jer nemam neke simptome, jednostavno ga diram i zbog tog znam kad je povisen.
Luda zena haha
Sortiraj odgovore
Najstariji