Da se dotaknem ja trudnica-pusacica... Uvijek sam mislila da ce mi biti lako prestati pusiti s obzirom da se zgrazam kad vidim trudnice kako puse. Ali jednostavno ne ide. Kad sam saznala sve mi to bilo stresno - prvi pregled i svasta nesto i jednostavno nije islo. Smanjila jesam. I pusenje u trudnoci je prvo pitanje koje sam postavila svom ginekologu. On je rekao da se ne opterecujem s tim i umirio me. Da smanjim koliko mogu. I da cu s vremenom sama prestat. Tako da se trudim... Svaki dan nova borba...
Evo i ja vam se pridruzujem😄.
Sad sam 5+3...cekam da obavim prvi pregled sljedeci tjedan..
Nadam se da ce ovaj put biti sve u redu..
Cestitam ostalim curama! 😘
Da se dotaknem ja trudnica-pusacica… Uvijek sam mislila da ce mi biti lako prestati pusiti s obzirom da se zgrazam kad vidim trudnice kako puse. Ali jednostavno ne ide. Kad sam saznala sve mi to bilo stresno - prvi pregled i svasta nesto i jednostavno nije islo. Smanjila jesam. I pusenje u trudnoci je prvo pitanje koje sam postavila svom ginekologu. On je rekao da se ne opterecujem s tim i umirio me. Da smanjim koliko mogu. I da cu s vremenom sama prestat. Tako da se trudim… Svaki dan nova borba…
Bucka 90 i ja imam isti problem kao i ti..Mislim i ja da je bolje da postepeno smanjujemo nego da odmah prestanemo ili se bar tako tjesim 😒
Dobri dosle nove cure 😊 sve samo lijepe vijesti oko nas. Bas me to veseli.
A sto se pusenja tice ja se isto slazem da je bolje zapalit jednu u danu nego se stresirat i razmisljat stalno o tome. Ja sam prestala skroz i stvarno nemam zelju, da imam sigurno bi zapalila.
To je individualna odluka i odlucite kako se bolje osjecate. Nece vas nitko osudivati ☺
cure, kaj vi pijete od vitamina/minerala ako pijete? ja kupila folnu za sad, ginekologa mislim zvati za desetak dana jer mi je još prerano sad, ne bude se vidjelo srčeko pa mi nema smisla pa ne znam dal treba kupiti još nešto ili ne...
Pozdrav novim clanicama :))))))) Neka je sa srecom
Tencl
ja pijem Femibion 1 i dnevno jednu Magnezijum sumecu tabletu (od vitamina).
Bucka90
Ja sam prestala, ali iz razloga -dva spontana i trombofilija, kod mene stvarno stetu moze napraviti, bar sto se tice mene i mog zgrusavanja krvi ... ne bih trebala ni bez trudnoce da ih konzumiram. Da nemam to i da nisam prosla to, ne vjerujem da bih prestala, bar ne ovako naglo, jednostavno ih volim :D I sad mi ne smrde, mirisu mi :D Mislim necu da te podsticem da pusis, ali ukoliko nemas problema sa zdravljem, trudnocom , opusteno, kao moja drugarica, presla na najslabije, i smanjivala, smanjivala kako je isla trudnoca i u 7 mjesecu prestane potpuno :)) Djecak 3 mjeseca sada <3
Jos uvijek imam one tabletice od vitamina C i zeljeza. Magnezij tu i tamo kad se bas osjecam da sam mrtva umornq. Sljedeci tjedan nadam se da cu dobiti termin pa cu pitati kako i sto dalje.
Da, slažem se. Još je meni ginekolog rekao da mi ne bi smio to govoriti kao doktor, ali da to uopće ne šteti ništa trenutno. Ali dobro... Smanjujem smanjujem :) Salatica9192 i moja majka je pušila cijelu trudnoću jednu-dvije na dan pa evo mene živa i zdrava sam
Što se tiče folne kiseline, na početku teme sam pisala što ja pijem, i to mi je doktor preporučio baš tu, Solgar ima dvije vrste, ova druga je kvalitetnija jer je to baš folat. Koliko sam shvatila drugačije je od oblika kiseline. Pa ne znam...
Curke jel ima koja od vas smeckasti iscjedak? Ili ga je imala? Meni se jutros pojavio, nista obilno. Kad se obrisem ostane na papiru. Sta bi moglo bit?
Malo sam u strahu 😔
Joj, meni je poprilicno slabo ovih dana iako ne povracam... ali stalno mi je muka... bas blje... cini mi se da je manje bilo u prvoj trudnoci...
Ja bih radije curicu čisto iz praktičnih razloga (jer vec imam jednu) :D Ali zapravo mi je svejedno...
Pijem prenatal zbog željeza jer mi je uvijek na granici
Sortiraj odgovore
Najstariji