Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    croatina
    30. Srpanj 2018. 07:13

Kom mi je bio predugacak 😱😱
    Najgore od svega je kaj su to ljudi bez vlastitog zivota..pa tlace nas..nemaju se s kim druzit jer su odvratnog karaktera i jedan i drugi..pa se non stop usporeduju s nama..kad idete na more? Jel u spici sezone ili van? Kam idete? Kolko placate? Kolko dana? 8 ili 10 🤔🤔 pa koje se dijete s koliko grama rodilo i svaki put kad smo se vidjeli kod sveki, koliko je L dobio kila u kojem mjesecu i joj znas nas je tad ima vise..odvratni ljudi..odvratni..i sad vec vidim kak ce to bit..ona ima termin 15.2. A ja 28.2. Jooooj kod kojeg gin ides jesi osjetila pokret, jesi ovo jesi ono..joj ja idem rodit u rijeku joj ja samo vjerujem svom ginekologu joj ja ovo joj ja ono..fuj..pa cije dijete je imalo vise grama na porodu, kolko je dobilo u tjedan dana 🤮🤮🤮🤮🤮 fuj odvratno..

Tak me to sve jako pogodilo da nisam bila.od volje ni za sto..sad sam se malo dobila pa tipkam..
    Idem vas malo procitat 😊

Salatica9192
    30. Srpanj 2018. 07:32

Croatina, 
    sjecam se i ja perioda poslije svog spontanog (necu pisati nedelju, da ne poplasim opet polovinu ovdje xD)i osjecaja, ne ljubomore, vec kako neko moze, ta neka moze, a ja ne mogu, staaa nije u redu sa mnom? Nisam bolesna i desilo se? I to je trajalo godinu dana sigurno. Tako da je ta tvoja reakcija bila normalna, i sad ne znam ljude, i da nisu isli da natrljaju na nos, mozda je ispalo, jer ljudi su cesto veoma glupi i imaju glupe reakcije (i sama nekada). Mislim da ne zivis sa njima, nisam skontala, tako da ignorisi samo, ti biras kad ces i kako ces ih vidjeti, to malo sto moras ili progutaj ili po kratkom postupku ih se rijesi ako ti previse dizu zivce, a vidim da dizu. Najvazniji je bebac sadaaa. A ima nas jos koji trpimo svakakve komentare, ljude, nas nekoliko koje zivimo u zajednici xD tu vec malo teze ignorises. 
    SZUZ. Pravda za snajke!  hahahaha

Ana89
    30. Srpanj 2018. 08:17

croatina

Kom mi je bio predugacak 😱😱
    Najgore od svega je kaj su to ljudi bez vlastitog zivota..pa tlace nas..nemaju se s kim druzit jer su odvratnog karaktera i jedan i drugi..pa se non stop usporeduju s nama..kad idete na more? Jel u spici sezone ili van? Kam idete? Kolko placate? Kolko dana? 8 ili 10 🤔🤔 pa koje se dijete s koliko grama rodilo i svaki put kad smo se vidjeli kod sveki, koliko je L dobio kila u kojem mjesecu i joj znas nas je tad ima vise..odvratni ljudi..odvratni..i sad vec vidim kak ce to bit..ona ima termin 15.2. A ja 28.2. Jooooj kod kojeg gin ides jesi osjetila pokret, jesi ovo jesi ono..joj ja idem rodit u rijeku joj ja samo vjerujem svom ginekologu joj ja ovo joj ja ono..fuj..pa cije dijete je imalo vise grama na porodu, kolko je dobilo u tjedan dana 🤮🤮🤮🤮🤮 fuj odvratno..

Tak me to sve jako pogodilo da nisam bila.od volje ni za sto..sad sam se malo dobila pa tipkam..
    Idem vas malo procitat 😊

Croatina, odje ta ispitivanja. Jednostavno odbiješ pričati o tim intimnim stvarima, jer će se nastaviti takva kompeticija i nakon poroda, sve do toga koji vam je faks dijete upisalo i kad se i za koga udalo/ oženilo.
    Ljudi ne shvaćaju da nema tu kompeticija ili usporedbe, da je svako dijete predivno u svojim specifičnostima rasta, karaktera. Ne dopusti takvim ljudima da te uzdrmaju.
    Ja to zovem "nevidljivi štit", kad netko serucka samo se imaginarno odbija od njega 😉😉
    Sinoć je moj maleni počeo lupkat oko ponoći, baš me oduševio 😀😀 I opet je promjenio stranu za nogicu čini mi se 😍😍😍 I meni i tati se javio. To je najljepše u ovom iščekivanju.

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

Maggie85
    30. Srpanj 2018. 08:17

Cure moje drage, divno mi vas je čitati. Baš su super komentari na Barbiemama-in post! Skoro pa da sam i sama zasuzila, što meni inače nije slično, čak ni u trudnoći ništa ne cmoljim. Zapravo lažem... eto jučer sam iz neke bezvezne situacije zaplakala, i stvarno, sebi samoj ne vjerujem, idu mi i suze. Muž i ja spremali stan, ne čišćenje nego bacanje starih papira, knjiga, časopisa, pražnjenje ladica iz komoda, preslagivanje svega, pa nošenje viška u šupu, pa usput slaganje šupe... ma bili na nogama od 9-23... uglavnom... on je kao hrčak, sve bi skupljao i čuva jednu kutijicu u drugoj pa to sve u vrećici pa u još jednoj kutiji... reko dokad više tih kutijica? I zato suze! Ma samoj sebi sam kasnije bila smiješna. A on plače od smijeha jer ne zna zašto ja plačem. A ne znam ni ja. Ma show! 😄
    Čitala sam prije da inače žene u trudnoći dobiju taj osjećaj "kućenja" pa ne znam jel me zato primilo to pospremanje ili šta... Ugl, podstanari smo u skroz novom stanu i sami smo sve kupovali od namještaja, ali npr. lampe/lustere još nemamo (2 i pol god. tu živimo), a nismo ih ji planirali stavljati. Samo nam žarulje vise. E meni je sad došlo da bih ipak stavila neke najjednostavnije, možda one crne visilice  industrijskog štiha.
    Kaj se namještaja za bebe tiče, bili smo u Junior trgovini u Supernovoj u Buzinu i baš sam zadovoljna izborom, nekako mi se čini da ima više izbora nego u Babylandu ili Babycentru... tamo mi je sve nekako isto. Mi se premišljamo oko onog kombi kinderbeta (kimbi + prematalica) ili zasebno. Ako kupujem zasebno, onda mi se čini da mi ne treba zaseban ormar jer zasebna prematalica (ladičarka) ima puno mjesta za robicu. Meni se jako sviđaju one široke i duboke komode (cca. 80x100 cm) s velikim prematalicama, tako da beba bude okrenuta nogicama prema meni i da ladice izvlačim prema sebi.
    Eto, malo sam vas izgnjavila svojim monologom, odoh sad peglat dok još nije vruće (uzela sam free dan danas), a kasnije vozimo veeeliku hrpu elektroničkog otpada u reciklažu i idemo gledat te lampe.
    Puse svima, uživajte u danu!! 😘😘😘

Bruna92
    30. Srpanj 2018. 08:18

Croatina, mogu te razumjet (ne u potpunosti ali mogu).. 
    Moj muz ima starijeg brata koji je nas u svemu isao preteci... Mi smo se bili zarucili na jednom putovanju i dok smo se vratili kuci njegov brat je objavio da je zarucen... Nakon par mjeseci, cura mu je trudna... Onda slijede pitanja prema nama "a kad cete vi? Sta vise cekate? Vrijeme vam je, vidis kako on moze..." A u meni kuha, kao ne pokusavamo dobiti bebicu, ne radimo na tome... Mi smo odredili bili datum vec i onda se njegov brat ubacio ispred nas pa su nas molili da mi odgodimo nase vjencanje jer ce kao familiji biti puno troska u kratko vrijeme... Mi poludili, posvadali se sa svima, pa covjece mi smo prvi odredili datum... Ajde prode i to sve, rodila mu zena a mene i dalje svi maltretiraju da kad cu ja... Tri mjeseca nakon sta je rodila, opet je trudna!! Uvijek nas njegovi roditelji usporeduju, kako oni nesto mogu a mi ne mozemo... Uf koliko sam samo suza isplakala u ove tri godine, nitko to ne zna....

AllieH
    30. Srpanj 2018. 08:25

Jutro cure. Vidim dosta toga ste pisale, slabije tipkam jer sam na na moru, nisam nosila laptop, a s moba mi je gnjavaza. 
    Nadovezat cu se na pricu o izgledu, jer je i mene izbedirala kolicina celulita, stvarno uzas kako mi noge izgledaju. Ali sad kad ste to ovako fino poslozile i racionalizirale - zbilja, koga pored tih malih cuda sto cekamo i brinemo o njima treba brinuti celulit i kile? Odlucila sam se vise ne zivcirati oko toga. Kraj. Gotovo.
    Croatina, vjerujem da te to u tom trenu pogodilo i da te i dalje svi ovi komentari i usporedbe pogadjaju, ali ne daj se. S druge strane, ne bih zamjerila ni njima trudnocu, svatko sebi bira. Znam ljude koji su u 25 kvadrata cijeli zivot, roditelji i djeca spavaju u 2 para kreveta na kat u jednoj sobi. Oboje djece su u tim uvjetima zavrsili i skolu i fakultete i sad su svoje osobe, mislim da kvadrati stana i godine nisu razlog da netko nema djecu ako ih zaista zeli. Ne vjerujem ni da su isli napraviti dijete da vama naprkose. Tvoju frustraciju razumijem, nikome nakon spontanog nije lako cuti za tudje trudnoce. Nakon sto se meni dogodilo, doslovno je 7-8 prijateljica/poznanica/kolegica s posla objavilo trudnocu. Sve u mjesec dana razmaka, a ja se u tom trenu osjecam najgore na svijetu. Sto ces, takav je zivot. Glavu gore 😊

Luka ❤

barbiemama
    30. Srpanj 2018. 08:29

cure, znam da vam je teško ne opterećivati se najbližom rodbinom, pogotovo u trudnoći kada smo sve dodatno osjetljive. no, doista to nije važno u životu. 100 puta si kažem da sam u biti u životu nagrađena s koječime (što možda drugi ljudi nemaju) i na tome sam zahvalna. dok sam ja smirena i zadovoljna, uopće me ne dotiču ti ljudi koji mi to pokušavaju pokvariti. ali trebalo mi je dosta godina da dođem do tog stanja. prije sam se itekako opterećivala. i onda sam se našla u jednoj situaciji u životu u kojoj sam postupilo totalno suprotno svojim granicama, željama famlije i okoline. nemam pojma, nakon toga sam se oslobodila i više mi nije bilo stalo do mišljenja drugih. percipiram kad me netko pokušava ražalostiti ili prcati, ali doista ne dopire do mene.

Maggie85
    30. Srpanj 2018. 08:29

Evo da vidite što me čeka sad, a što smo jučer sredili... ne znate kako je bilo, ali mogu vam reći da smo bacili barem 1 m visok kup papira.
    Btw. Salatice, da ja tebi stvarno nekako pošaljem jedan dio moje puzzle, kad kažeš da ti je dosadno? 😁 Znaš da me muči što ako ju ne složim do bebe da neću nikad, tj. bar neću dok ne krene u školu..  a plan ju je bio staviti na zid boravka kuće koju planiramo graditi za 3 godine.

m.girl6
    30. Srpanj 2018. 08:32

Drage moje, ljudi su stvarno smeća i ponekad se iznenadiš da bi obitelj trebala biti uz tebe i ne ispitivati neka glupava pitanja, a kad ono, oni su još više znatiželjni nego okolina. Jednostavno se treba maknuti od takvih ljudi koliko je god to moguće jer oni nas crpe svojim negativnom stavom. Ja pametujem, a do nema dugo se i na mene sve "ljepilo" svakakvi komentari, ne toliko od obitelji koliko od poznanika i kolegice na poslu. Isplakala sam i ispratila nekoliko trudnoća cure, a najviše me zaboljela od šogorice koji su išli "isprobavati" i uspjelo im je od prve i kad sam ju pitala pa jel si znala da si trudna, a ona meni: pa naravno da sam znala, pa znaš kaj slijedi sljedeći mjesec ako si radila "ono" bez zaštite, ja sam samo u čudu ostala gledati, reko da pričaj mi malo, do onda smo već prošli pretraga i pretraga i čekali termin u Petrovoj na odjelu humane. Do druge šogorice koja je "muku" mučila sa imenima jer ni jedno ime nije bilo dovoljno dobro za njenog sina. 
    Poslije svoje prve biokemijske koja je bila dan prije mog rođendana, isplakala sam more, i danima i mjesecima nakon toga, jako teško mi je to palo, mislila sam da ću se slomiti. Znala sam voziti se iz ZG sama i plakati do doma, osjećala sam se da se raspadam. I onda je uslijedio 2. transfer di mi je biologica unaprijed rekla da misli da ništa ni od ovog puta jer su mi jajne stanice koma, naravno, otpisala sam postupak u startu. Muž se ljutio na mene i kaže da ne mogu tako, ali ja sam se pomirila da ništa. Na kraju je naš mali borac od bebe uspio i izborio se, on/ona je Božje čudo i prošli smo 4 mjeseca. Iskreno još ni sami ni vjerujemo s obzirom na muku koju smo prošli. Nikad ne odustajte cure i distancirajte se od zlih ljudi i pokvarernih komentara. 
    sory ja se raspisala, ali baš me poneslo 

Noa 💙

Ana89
    30. Srpanj 2018. 08:35

Salatica9192

Croatina,
    sjecam se i ja perioda poslije svog spontanog (necu pisati nedelju, da ne poplasim opet polovinu ovdje xD)i osjecaja, ne ljubomore, vec kako neko moze, ta neka moze, a ja ne mogu, staaa nije u redu sa mnom? Nisam bolesna i desilo se? I to je trajalo godinu dana sigurno. Tako da je ta tvoja reakcija bila normalna, i sad ne znam ljude, i da nisu isli da natrljaju na nos, mozda je ispalo, jer ljudi su cesto veoma glupi i imaju glupe reakcije (i sama nekada). Mislim da ne zivis sa njima, nisam skontala, tako da ignorisi samo, ti biras kad ces i kako ces ih vidjeti, to malo sto moras ili progutaj ili po kratkom postupku ih se rijesi ako ti previse dizu zivce, a vidim da dizu. Najvazniji je bebac sadaaa. A ima nas jos koji trpimo svakakve komentare, ljude, nas nekoliko koje zivimo u zajednici xD tu vec malo teze ignorises.
    SZUZ. Pravda za snajke! hahahaha

E to Salatice, pravda za snahe 😆😆😆 😋😋

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.