Pozdrav svima.
Ja nisam toliko "friska" trudnica, sad sam vec na 11+1 tt.
Za sad sve uredno, jedino sam imala urinarac, E.coli, tjedan dana antibiotika i sad cekam ponovnu urinikulturu da vidim je li to riješeno.
Sljedeći tjedan idem na kombinirani test u Petrovu i 11.5. je sljedeci pregled kod ginekologice.
Veselim se druženju i nadam se da ćemo razmjenjivati što više lijepih iskustava 😊
url=https://lilypie.com]
Dobrodošla Vana. i ja se veselim druženju :) lakše je kad ovako mogu podijeliti iskustva sa terminušama koje najbolje razumiju.
Bome cure, dosta nas se već skupilo. Čini mi se da nas s Vanom11 ima 21. (Ja sam malo freak na statistiku pa brojim )
Išla sam jučer u Breyer s namjerom da radim Nitfy plus test. Jedino su mi u Breyeru rekli da ne treba narudžba, a htjela sam nalaze do 11.5., kad imam idući pregled, pa sam zato išla tamo. Uzima mi tehničarka podatke i pita me imam li genetski poremećaj, ja kažem da imam trombofiliju, a ona ne zna da li te genetski poremećaj. Zatim, pruža mi papir s osnovnim informacijama na način kao da to ne moram čitati jer sam vjerojatno već čitala na internetu. Ja svejedno uzmem i kažem da ću barem baciti oko. Čitam detaljno i uočim kako u slučaju uzimanja niskomolekularnog heparina test može izbaciti nepouzdane rezultate i trebalo bi vaditi krv nakon najmanje 24h od zadnje doze heparina. (Ja si dajem svakodnevno injekcije heparina, Clexane, zbog te trombofilije. Zadnju injekciju dala sam si večer prije, znači prije 12h.). Pokažem to tehničarki, ona opet ne zna i ide pitati kolegicu. Ne zna ni kolegica pa zove magistru. Ne javlja se pa me moli da pričekam 10 min., dok magistra ne dođe. U međuvremenu ja zovem svoju doktoricu da pitam smijem li jednu injekciju preskočiti jer bi u suprotnom ispalo da nemam kad napraviti test. Rekla je da jednu dozu preskočim i nastavim normalno idući dan, znači razmak između 2 injekcije će biti 48h. Breyerova magistra je na kraju rekla da se vratim idući dan.
Uglavnom, iako smatram da je svako od nas odgovoran za postupke kojima se izlaže i da sam u svakom slučaju trebala pročitati uputu, smatram i da je tehničarka trebala tu uputu znati napamet i odmah primijetiti da ako imam trombofiliju, vjerojatno uzimam i neku terapiju za to, ili me barem trebala pitati. Preskup je taj test (4400 kn) da bih ga odmah u startu kontaminirala vađenjem krvi u pogrešno vrijeme. Na kraju sam se naručila u Sunce i idem sutra u pola 8 ujutro. Nadam se da će tamo biti ugodnije iskustvo.
Eto, malo sam odužila, ali čisto da znate da vam od heparina do Niftyja mora proći najmanje 24h. Pretpostavljam da je tako i s ostalim sličnim testovima, Panorama i Harmony.
P.S. U Suncu i Podobniku (njih sam zvala) vam pregled uključuje i prethodno savjetovanje s ginekologom, valjda na temu interpretacije rezultata i što očekivati, a Breyer to nema, pa i to uzmite u obzir. Baš me zanima kako će biti sutra. Javim. Bye!
hvala puno Maggie, planiram raditi nifty pa mi svaka informacija puno znači
Hvala Maggie na povratnoj informaciji. 😊
A nesposobnih i neskolovanih ljudi, sramota za takav jedan laboratorij. Ne mogu vjerovat da netko tko provodi tako jedan skup test ne zna osnove 😐🤔
Bitno da ga napravis i mozda je i bolje da ides negdje gdje su malo strucniji. Svakako javi iskustvo iz Sunca.
Btw ima ovdje tko iz Splita?
Pozdrav novim curama i bebama :)))))
Bulbi91
Meni se desilo tako u 7+0, tacnije vise je bilo rozkasto i prestalo bez smedjeg plus bolovii , mogu reci uzasni :O ja sam mislila da je to to … a isto dvije neuspjesne trudnoce iza sebe (jedna u 5 mjesecu trudnoce izgubljena), tako da razumijem strah … i taj dan bila narucena kod dr i pokaze mi mali hematom i da je vjerovatno on napravio problem, ostalo sve oke, dao mi Duphaston i od tad nema nikakvog iscjedka, ali bolove i dalje imam, nekad jace, nekad slabije, i ubijedila sam sebe da je to normalno i to je to.
Nadam se da ce i kod tebe tako biti, da ce prestati i nece se pojavljivati vise, ali znam da tebe tesko sta moze umiriti, samo uzv, kao i samu (brojim sate do 18 maja :D )
Ja sam inace sva neka "pokisla" , glavobolje imam, neka omamljenost, nestabilnost (pritisak mi je u redu), nekad i mucninu, ali njoj se obradujem haha :O Znam da mi raste Hcg onda :D I naravno bolovi u donjem dijelu stomaku - sa strana, koji se pojacavaju kad sjedim O.o , a prodju kada lezim ili setkam…
Pozdrav svima :))
Zao mi je sto si morala proci kroz to 😕.Ja sam od pocetka na duphastonu bila pa sam svejedno prokrvarila u 6tt,sad sam ma utrogestanu i to 4x2 i svejedno jucer bila epizoda s svjezom krvi...na pregledu dr.nije vidio nikakav hematom i samome mu nije bilo jasno odakle krv...sad ima samo mrvica smeckastog...mene od samog pocetka znaju zigati jajnici...al kolko sam citala i to je kao normalno...vise iskreno nezz razaznat boli li me trbuh od lose probave il neceg drugog jer sam kobstantno napuhnuta...
Ma sve cemo izdrzati,samo da sve bude ok s bebicama♥♥♥🙏🙏🙏...ja sad iscekujem ut pop pregled...taman sam se ponadala da cu uskoro moc bar u kratku setnju i opet nista...al bit ce vremena i za to....
Maggie85 Ovo za Breyer je strasno neodgovorno od njih😕...i nije bas da malo kosta...ako vec nesto rade trebaju biti i detaljno informirane....
Ja sam inace uvijek imala dobra iskustva s Breyerom,al zadnji put kad sam isla vaditi GUK kod njih krv mi je vadila mlada tehnicarka i jedva mi ju je izvadila imala sam osjecaj da mi je iglom prekapala po zilama ,ruka mi je tj.dana bila plavo crvena :/...
Evo mene s drugog pregleda. Sluzbeno 6+3 ali je rekao da je plod razvijen za 7. Čula srčeko. Prekrasno 😍. Termin 15.12. 😍 pozdrav svim novim curama i zelim vam mirnu i sretnu trudnoću 😘
Cure, jeste li sve napuhane, natecenih i bolnih grudi? Bila sam takva sve do jučer kad su mi se grudi odjednom vratile u prvotno stanje, a nadutost nestala.
Bila sam na pregledu. Sve djeluje ok. Još nema otkucaja, ali može biti da je još rano jer je 6. tjedan, pa sam naručena opet sljedeći tjedan.
Dr. kaže da to s grudima i nadutosti mogu biti, a i ne moraju, jedni od onih loši simptoma
Mene grudi bole jos dok nisam znala da sam trudna, iako sam odmah posumnjala jer mi je bila drukcija bol nego kad trebam dobit. Napuhana sam sve vise kako ide kraj dana, i ja sad opet imam neki bijeli iscjedak vec par dana, na samom pocetku je bio neki smeckasti. Jedino sto me zna bolit sve kao da trebam dobit.
Nego, ja sam danas obavljala pretrage. I cekala sam nekih 45 min u Petrovoj, tako da se znate pripremit kad cete ici. Bilo je stvarno puno ljudi
Sortiraj odgovore
Najstariji