Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbiemama
    19. Studeni 2018. 20:14

oprostiteeee mi. vidim da ste se zabrinule. meni se svašta zaredalo popodne. i raspravljanje s mamom, pa s dragim, pa me umor svladao. uopće nisam primirisala mobitelu. zaboravila da ćete brinuti 😪

bila sam kod dr Goluže. sve ok. rekao je da sam uloživa za članak prsta, cerviks mi je omekšan malo. ali to je to. kontrola za tjedan dana 😊

Maggie85
    19. Studeni 2018. 20:18

Bok cure!
    Kao prvo, predala sam štafetu za vođenje tablice Klikerici i ovim putem joj zahvaljujem što će me zamijeniti.
    Hvala i svima vama na komentarima tipa da sjajim, da sam se dobro snašla i slično. Ne znam što bih vam rekla, mislim da nam to svima dođe instinktivno. Uživamo i mazimo se koliko možemo kad je budan, većinom spava.
    Mi smo jučer stigli doma nešto prije 14 h, hranili smo se i spavali otprilike svaka 3h. Noć je bila nešto burnija. Bio je period od 2h kad je sisao 4x po 5 minuta. Nije htio sisati duže pa nije ni mogao spavati duže. Onda je oko 3h papao oko 20 minuta pa smo spavali mirno do 6h. I tako ukrug, nekad baš lijepo jede 15-20 min. u komadu nakon čega spava 2h, a nekad nakon 5 minuta dojenja zaspi pa ga ne možemo probuditi, ali se on sam probudi nakon 20 min. i hoće opet jesti. 
    Najbolje od svega mi je vidjeti muža s njim. On ga je vidio na porodu i 2x kasnije po 30 sekundi u bolnici, a ja sam ipak provela 3 dana s bebom. Uglavnom, otkad smo jučer krenuli iz bolnice od nije prestao pričati s njim. Da vam bude jasnije, muž je škorpion i nije sklon pričanju ni izjavljivanju emocija. Ovo jučer kao da nije moj muž kad priča bebi i nosi ju. Na to se topim i mogu se rascmoljiti za tren.
    Ja se dobro oporavljam, zatežu me šavovi, ali nije prestrašno. Ništa doma ne radim osim osobne higijene, podoja, spavanja i ležanja. Sve drugo radi muž i stvarno je divan. Moram priznati da mi podoji malo stvaraju pressing, ono u smislu da gledam na sat i mislim si kad će me beba opet trebati, tj. koliko imam vremena za sebe. Pogotovo je teško noću kad sam umorna i jedva gledam, a čujem njega da traži. Čim ga uzmem i vidim mu ličeko sve nestane, ali eto, malo su me iznenadili ti pomiješani osjećaji. Znam da je to normalno, ali malo me ipak stresira.

Klikerica
    19. Studeni 2018. 20:21

Teatoni

Klikerice daj meni pliz samo promjeni termin na 27.11. 😊

ma bit će to prije 

Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog

Maggie85
    19. Studeni 2018. 20:24

Također su me malo dojke zabrinule. Mlijeko je došlo nestvarno brzo, tj. ono pravo mlijeko koje napuni dojke za ne povjerovati, barem meni koja nikad nisam vidjela ženu koja doji. Dojke budu baš vruće prije podoja, tvrde i ogroooomne. Izmasiram ih prije podoja da beba lakše uhvati, ali kako ne jede dugo, još ostane mlijeka u njima. Ne znam u kojoj je mjeri normalno da dojka ostane tvrda, tj. kad se treba zabrinuti da ne dođe do upale. Inače takve brige nisu karakteristične za mene jer nikad ne brinem o nečem što se može, a još se nije dogodilo, ali ovo su ipak majčinske brige uzrokovane navalom hormona. Radim najbolje što mogu pa ćemo vidjeti. Znam da je najbolji lijek da beba pojede čim više pa se trudim to i raditi.
    Također, hvat dojke. Znam s više različitih izvora kako bradavica NE bi trebala izgledati nakon podoja i to kažem sestrama u bolnici, a one kažu da je to u redu. Ja vidim da nije jer se bradavica iz valjka pretvori u špicu ili u oblik tek kupljenog ruža. Još smo i u fazi isprobavanja položaja. Danas sam probala položaj lopte pa je napokon bradavica izašla van normalnog oblika tako da se i u to još uhodavamo. 

Ana89
    19. Studeni 2018. 20:26

Mi smo Mikaelu nabavili kapi za grčiće, probiotik. Baš ga odjednom počeše mučiti. Bit će bolje. Sad se uspio smiriti jedno na meni, na prsima, kontakt koža koža.

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

Ivylee
    19. Studeni 2018. 20:29

Ja ću probati sažeti svoje dojmove o dolasku moje male Roze. Prvi trud je krenuo oko ponoći, i to su bili razmaci po sat vremena pa pola sata do 3 i po. Onda su došla dva truda na 15 i dalje na 10 minuta. Odradila nuždu doma i tuširanje i otišla na Merkur. Stigla oko 5, obavila ctg i pregled, cerviks pola članka i 5 cm otvorena. Daju mi klistir i do cca 7 sati šetam po rađaoni. U 7 nema cerviksa, sve meko i još na 5 cm. Obzirom na to tražim epiduralnu ali prvo ide bušenje vodenjaka. Anesteziolog je u sali pa se čekanje na epiduralnu odužilo do skoro 9, a trudovi pojačali do razine ispadaju oči. Primam epiduralnu, muž dolazi, malo pričamo i već oko 10 osjetim pritisak za tiskanje a epiduralna još drži. Kreće izgon, babica masira međicu, u cca 4 truda stiže Roza, 3310 g teška i 49 cm duga. Mama s osmjehom bez pucanja i rezanja, iz boksa sama odšetala do babinjača tako da sam ovaj put mogla odmah i tuširanje obaviti 👍 Uglavnom ostvarila mi se želja da mi drugi porod bude lijep kao prvi. I bio je čak i ljepši jer sam ovaj put ja bila puno opuštenija i sigurna u sebe i svoje tijelo. Za Merkur ekipu u rađaoni opet nemam riječi 👌

m.girl6
    19. Studeni 2018. 20:31

Allie, na otpusnom pismu iz bolnice piše mi da je cerviks 22,5mm T oblika, smekšan, zatvoren. Već me leđa bole od ležanja cijeli dan, ali sve za Noica. 💙 cure koje mirujete? Kaj spada pod to? Bas skroz mirovanje ili možeš nekaj i napraviti. Dobro, ja sam se vratila iz bolnice u petak pa ne bi smjela bas ništa pretjerano 🙈
    Pepe, pizza izgleda preeeedobro njam njam 🤪
    Barbie, bila sam sigurna da si u rađaoni hihi. Drago mi je da je sve ok i sa tobom i ostalim curama. Sory već sam zab ko je išao sve danas na kaj, ipak su me normabeli preuzeli 🤣
    Klikerice, svaka čast na postu na fejsu, naravno da sam lajkala. Sram ih može biti kak se ponašaju prema rodiljama i manama, stvarno živimo u banana državi 😞👿

Noa 💙

• Kani07
    19. Studeni 2018. 20:34

barbiemama

oprostiteeee mi. vidim da ste se zabrinule. meni se svašta zaredalo popodne. i raspravljanje s mamom, pa s dragim, pa me umor svladao. uopće nisam primirisala mobitelu. zaboravila da ćete brinuti 😪

bila sam kod dr Goluže. sve ok. rekao je da sam uloživa za članak prsta, cerviks mi je omekšan malo. ali to je to. kontrola za tjedan dana 😊

barbiemama

Barbie😊,cure potragu skoro organizirale,nek je Neo dobro i ti ne ljutimo se

💜Karla💜Nicol💙Anton

Maggie85
    19. Studeni 2018. 20:34

Zato vam savjetujem da se jako dobro informirate o dojenju da ne biste slušajući krive savjete naučile pogrešno.
    Htjela sam još Barbiemami prokomentirati da neće imati pratnju. Naravno da ti sama odlučuješ o tome, ali ja bih ti rekla zašto je meni super da je muž bio sa mnom. Otkad su me stavili u box pa do trenutka izgona (kod mene je to bilo 7h) obišli su me cca. 10x (stavljanje i skidanje ctg, infuzije, donošenje lopte, ...). Meni bi osobno bilo baš teško ležati tamo samoj 7h bez da imam s kim popričati, puno bi mi duže to se izgledalo da traje. Muž mi je dodavao vodu svako malo, tražio sestre ako sam nešto trebala, a pogotovo bi se mogao zauzeti za mene da ja nečin npr. nisam bila zadovoljna. Često žene na porodu znaju ignorirati i ne vjerovati im da je izgon blizu, a pak muž može biti malo grublji u stavu i tražiti da te se pregleda. Nadam se da kužiš što hoću reći. 
    Eto, toliko od mene. 
    Pusa od nas troje!!

• Kani07
    19. Studeni 2018. 20:36

Ivylee

Ja ću probati sažeti svoje dojmove o dolasku moje male Roze. Prvi trud je krenuo oko ponoći, i to su bili razmaci po sat vremena pa pola sata do 3 i po. Onda su došla dva truda na 15 i dalje na 10 minuta. Odradila nuždu doma i tuširanje i otišla na Merkur. Stigla oko 5, obavila ctg i pregled, cerviks pola članka i 5 cm otvorena. Daju mi klistir i do cca 7 sati šetam po rađaoni. U 7 nema cerviksa, sve meko i još na 5 cm. Obzirom na to tražim epiduralnu ali prvo ide bušenje vodenjaka. Anesteziolog je u sali pa se čekanje na epiduralnu odužilo do skoro 9, a trudovi pojačali do razine ispadaju oči. Primam epiduralnu, muž dolazi, malo pričamo i već oko 10 osjetim pritisak za tiskanje a epiduralna još drži. Kreće izgon, babica masira međicu, u cca 4 truda stiže Roza, 3310 g teška i 49 cm duga. Mama s osmjehom bez pucanja i rezanja, iz boksa sama odšetala do babinjača tako da sam ovaj put mogla odmah i tuširanje obaviti 👍 Uglavnom ostvarila mi se želja da mi drugi porod bude lijep kao prvi. I bio je čak i ljepši jer sam ovaj put ja bila puno opuštenija i sigurna u sebe i svoje tijelo. Za Merkur ekipu u rađaoni opet nemam riječi 👌

Ivylee

Porod za pozelit,bas se obradujem kad ovakvo iskustvo cujem

💜Karla💜Nicol💙Anton

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.