Mi smo Mikaelu nabavili kapi za grčiće, probiotik. Baš ga odjednom počeše mučiti. Bit će bolje. Sad se uspio smiriti jedno na meni, na prsima, kontakt koža koža.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Ja ću probati sažeti svoje dojmove o dolasku moje male Roze. Prvi trud je krenuo oko ponoći, i to su bili razmaci po sat vremena pa pola sata do 3 i po. Onda su došla dva truda na 15 i dalje na 10 minuta. Odradila nuždu doma i tuširanje i otišla na Merkur. Stigla oko 5, obavila ctg i pregled, cerviks pola članka i 5 cm otvorena. Daju mi klistir i do cca 7 sati šetam po rađaoni. U 7 nema cerviksa, sve meko i još na 5 cm. Obzirom na to tražim epiduralnu ali prvo ide bušenje vodenjaka. Anesteziolog je u sali pa se čekanje na epiduralnu odužilo do skoro 9, a trudovi pojačali do razine ispadaju oči. Primam epiduralnu, muž dolazi, malo pričamo i već oko 10 osjetim pritisak za tiskanje a epiduralna još drži. Kreće izgon, babica masira međicu, u cca 4 truda stiže Roza, 3310 g teška i 49 cm duga. Mama s osmjehom bez pucanja i rezanja, iz boksa sama odšetala do babinjača tako da sam ovaj put mogla odmah i tuširanje obaviti 👍 Uglavnom ostvarila mi se želja da mi drugi porod bude lijep kao prvi. I bio je čak i ljepši jer sam ovaj put ja bila puno opuštenija i sigurna u sebe i svoje tijelo. Za Merkur ekipu u rađaoni opet nemam riječi 👌
Allie, na otpusnom pismu iz bolnice piše mi da je cerviks 22,5mm T oblika, smekšan, zatvoren. Već me leđa bole od ležanja cijeli dan, ali sve za Noica. 💙 cure koje mirujete? Kaj spada pod to? Bas skroz mirovanje ili možeš nekaj i napraviti. Dobro, ja sam se vratila iz bolnice u petak pa ne bi smjela bas ništa pretjerano 🙈
Pepe, pizza izgleda preeeedobro njam njam 🤪
Barbie, bila sam sigurna da si u rađaoni hihi. Drago mi je da je sve ok i sa tobom i ostalim curama. Sory već sam zab ko je išao sve danas na kaj, ipak su me normabeli preuzeli 🤣
Klikerice, svaka čast na postu na fejsu, naravno da sam lajkala. Sram ih može biti kak se ponašaju prema rodiljama i manama, stvarno živimo u banana državi 😞👿
Noa 💙
oprostiteeee mi. vidim da ste se zabrinule. meni se svašta zaredalo popodne. i raspravljanje s mamom, pa s dragim, pa me umor svladao. uopće nisam primirisala mobitelu. zaboravila da ćete brinuti 😪
bila sam kod dr Goluže. sve ok. rekao je da sam uloživa za članak prsta, cerviks mi je omekšan malo. ali to je to. kontrola za tjedan dana 😊
oprostiteeee mi. vidim da ste se zabrinule. meni se svašta zaredalo popodne. i raspravljanje s mamom, pa s dragim, pa me umor svladao. uopće nisam primirisala mobitelu. zaboravila da ćete brinuti 😪
bila sam kod dr Goluže. sve ok. rekao je da sam uloživa za članak prsta, cerviks mi je omekšan malo. ali to je to. kontrola za tjedan dana 😊
Barbie😊,cure potragu skoro organizirale,nek je Neo dobro i ti ne ljutimo se
💜Karla💜Nicol💙Anton
Zato vam savjetujem da se jako dobro informirate o dojenju da ne biste slušajući krive savjete naučile pogrešno.
Htjela sam još Barbiemami prokomentirati da neće imati pratnju. Naravno da ti sama odlučuješ o tome, ali ja bih ti rekla zašto je meni super da je muž bio sa mnom. Otkad su me stavili u box pa do trenutka izgona (kod mene je to bilo 7h) obišli su me cca. 10x (stavljanje i skidanje ctg, infuzije, donošenje lopte, ...). Meni bi osobno bilo baš teško ležati tamo samoj 7h bez da imam s kim popričati, puno bi mi duže to se izgledalo da traje. Muž mi je dodavao vodu svako malo, tražio sestre ako sam nešto trebala, a pogotovo bi se mogao zauzeti za mene da ja nečin npr. nisam bila zadovoljna. Često žene na porodu znaju ignorirati i ne vjerovati im da je izgon blizu, a pak muž može biti malo grublji u stavu i tražiti da te se pregleda. Nadam se da kužiš što hoću reći.
Eto, toliko od mene.
Pusa od nas troje!!
Ja ću probati sažeti svoje dojmove o dolasku moje male Roze. Prvi trud je krenuo oko ponoći, i to su bili razmaci po sat vremena pa pola sata do 3 i po. Onda su došla dva truda na 15 i dalje na 10 minuta. Odradila nuždu doma i tuširanje i otišla na Merkur. Stigla oko 5, obavila ctg i pregled, cerviks pola članka i 5 cm otvorena. Daju mi klistir i do cca 7 sati šetam po rađaoni. U 7 nema cerviksa, sve meko i još na 5 cm. Obzirom na to tražim epiduralnu ali prvo ide bušenje vodenjaka. Anesteziolog je u sali pa se čekanje na epiduralnu odužilo do skoro 9, a trudovi pojačali do razine ispadaju oči. Primam epiduralnu, muž dolazi, malo pričamo i već oko 10 osjetim pritisak za tiskanje a epiduralna još drži. Kreće izgon, babica masira međicu, u cca 4 truda stiže Roza, 3310 g teška i 49 cm duga. Mama s osmjehom bez pucanja i rezanja, iz boksa sama odšetala do babinjača tako da sam ovaj put mogla odmah i tuširanje obaviti 👍 Uglavnom ostvarila mi se želja da mi drugi porod bude lijep kao prvi. I bio je čak i ljepši jer sam ovaj put ja bila puno opuštenija i sigurna u sebe i svoje tijelo. Za Merkur ekipu u rađaoni opet nemam riječi 👌
Porod za pozelit,bas se obradujem kad ovakvo iskustvo cujem
💜Karla💜Nicol💙Anton
Maggie, ufurat ćete se u sve, ništa ne brini. Samo polako. Netko kaže da zna sa podijima biti bas problema.
Ana, a miš mali bit će sve ok.
Ivylee, od srca mi je drago kaj je porod prošao tak super, lijepo je čuti i dobra iskustva iz bolnica 💕
Noa 💙
Klikerice daj meni pliz samo promjeni termin na 27.11. 😊
ma bit će to prije
Klikerice ne copraj me 🤣🤣
Sutra idem u TA i sve si razmisljam kaj ce mi reci. Danas sam imala generalku u stanu nije mi vrag dao mira ko da ce me ostaviti sutra u bolnici. 🤣🤣
Maggie, hvala na savjetu. vjerojatno ću promijeniti mišljenje u toj situaciji.
Ivylee, porod zvuči predivno. za poželjeti. neka nam svima takav bude ❤️
Zato vam savjetujem da se jako dobro informirate o dojenju da ne biste slušajući krive savjete naučile pogrešno.
Htjela sam još Barbiemami prokomentirati da neće imati pratnju. Naravno da ti sama odlučuješ o tome, ali ja bih ti rekla zašto je meni super da je muž bio sa mnom. Otkad su me stavili u box pa do trenutka izgona (kod mene je to bilo 7h) obišli su me cca. 10x (stavljanje i skidanje ctg, infuzije, donošenje lopte, …). Meni bi osobno bilo baš teško ležati tamo samoj 7h bez da imam s kim popričati, puno bi mi duže to se izgledalo da traje. Muž mi je dodavao vodu svako malo, tražio sestre ako sam nešto trebala, a pogotovo bi se mogao zauzeti za mene da ja nečin npr. nisam bila zadovoljna. Često žene na porodu znaju ignorirati i ne vjerovati im da je izgon blizu, a pak muž može biti malo grublji u stavu i tražiti da te se pregleda. Nadam se da kužiš što hoću reći.
Eto, toliko od mene.
Pusa od nas troje!!
Htjela sam još Barbiemami prokomentirati da neće imati pratnju. Naravno da ti sama odlučuješ o tome, ali ja bih ti rekla zašto je meni super da je muž bio sa mnom. Otkad su me stavili u box pa do trenutka izgona (kod mene je to bilo 7h) obišli su me cca. 10x (stavljanje i skidanje ctg, infuzije, donošenje lopte, …). Meni bi osobno bilo baš teško ležati tamo samoj 7h bez da imam s kim popričati, puno bi mi duže to se izgledalo da traje. Muž mi je dodavao vodu svako malo, tražio sestre ako sam nešto trebala, a pogotovo bi se mogao zauzeti za mene da ja nečin npr. nisam bila zadovoljna. Često žene na porodu znaju ignorirati i ne vjerovati im da je izgon blizu, a pak muž može biti malo grublji u stavu i tražiti da te se pregleda. Nadam se da kužiš što hoću reći.
Eto, toliko od mene.
Pusa od nas troje!!
Maggie meni je tako s prvom bebom naglo mlijeko nadoslo a bebi treba par dana da ojaca da vuce kako treba,ali sreca imala sam divnu sestru koja mi je objasnila da prije podoja i bez toga kad su grudi tako tvrde i vruce uzmem pelenu namocenu u toplijoj vodi i kruzno masiram odozgo prema bradavicama i u pelenu mlijeko nek ide ,da se ne bi stvorili cepici i upala a i bebi bude lakse vuci.
💜Karla💜Nicol💙Anton
Sortiraj odgovore
Najstariji