Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Salatica9192
    25. Listopad 2018. 12:55

Maggie, 
    cestitammm na ulasku u 9 mjesec 😍😍😍😍 Zvanicno mozes da radjas haha (mislim sacekacemo jos da se beba ubuci, ali lakse disi sada 😊). Pratim teee haha 😊 I super timeline 🤗
    A previse se ljudi mijesaju. Najjaca ova moja komsinica, s kojom "vodim borbe" xD Kao za Mustelu, kako bacaju pare zene na to, kako neka njena koristi jer mali ima osjetljivu kozu, ali ne opravdava ni u tom slucaju hahah. Samo sam sutila na to 🤣 Nmg se raspravljati.
    A svekrvu sam pitala juce da li ima neki ritual da mi prijavi hahaha (nad bebom) 🤣 zato sto ne moze nista bez moje dozvole, pogotovo okretanja carapa hahaha (sto radi komsinica) i pokazujem joj 4 para sminka carapica sto sam platila 15 eura (ne smijem ni reci nikome, osim vama hahaha, ali ja imam problem sa carapama, obozavam ih kupovati), da nisam kupovala ovo ovako lijepo da ih onda okrecem 🤣😂🤣🤣 A vec pizdim kad pomislim na buduci dolazak komsinice i njene svekrve i komentar za carapice. 
    100 ljudi, 100 cudi. 
    I daa, zadnje. Osisala sam se i pocupala obrve i nausnice u kozmetickom 😍 

Bruna92
    25. Listopad 2018. 13:06

Dobar dan curke 😊
    Sta se tice bolnice, idite di vam instinkt govori da odete... Ionako ne znamo kako ce nam biti, kako ce ce porod teci, kakva ce smjena doktora i babica biti, hoce li ili nece biti guzve... Milijun je stvari na koje ne mozemo utjecati niti mozemo predviditi. Ali, proci ce! 😁
    Velicina robice za izlazak mi je 56. Mislim da ce biti okej ali ako ne bude odgovaralo netko ce vec od kuce donijeti manje ili vece (iako mislim da vece nece trebati jer smo i muz i ja rodeni sa manje od 3 kg i ispod 50cm😂).
    Muz na porodu... Moj je rekao da ce ici a i ja to zelim iako je veliki panicar i kad god mene nesto boli to je smak svijeta koju dramu on radi. Ali vjerujem da ce mi tada biti od pomoci, vjerujem u njega da to uzbudenje moze izdrzati i vjerujem da ce porod biti bez problema. Samo pozitivaaaa 😁
    Danas sam nekako usporena, od jutros me trbuh nekako zateze al okej je, danas cu lagano.

Ivylee
    25. Listopad 2018. 13:09

Maggie85

Luks, što se kalcija tiče, ja sam primijetila da nesvjesno pijem puno više mlijeka nego inače, tj. do prije 1 mjesec nismo mlijeko ni kupovali. Sad ujutro kuham zobene u 3-4 dcl mlijeka i popijem uz to još 2 dcl (bijela kava), a skoro svaki dan navečer dodatno popijem 2 dcl toplog mlijeka, radi žgaravice. Uz to još jedem i sir, gaudu i krem sir. Tako da moj malac očito uzima sve moje zalihe.Nisam planirala uzimati dodatke prehrani, kontam da je ovo što jedem dovoljno, a možda i nije…Hm.. Što ti mislišIvylee?
    Ja sam bebinu robu razvrstala po veličinama i odvojila sam vel. 50, 56 i 62, a sve veće sam zasebno spakirala.
    Backup za izlazak iz bolnice je suprugov odabir među robicom koju imamo. Ja sam pripremila vel. 50 i čisto sumnjam da bi mu to moglo biti malo, a ako baš bude, prepustit ću mužu da odabere nešto od vel. 56. Poznavajući njega, donijet će sve što imamo u toj veličini

To je bogat unos mliječnog tako da bi rekla da je dovoljan plus još ako dodaš bogate izvore kao sezam, chia sjemenke što pretpostavljam i koristiš obzirom na tvoj stil prehrane 👌 
    Ja sam prije par stranica pisala da sam počela uzimati najobičniji šumeći Ca iz dm-a, jer su mi se unatoč Mg javili grčevi i bolovi u preponama. Čini se da mi pomaže čak. A unos prehranom mi je korektan za stanje bez trudnoće, sad mi očito fali... Ne volim mlijeko pa samo jogurt pijem, 2 dcl ujutro i 2 dcl navečer, sjemenke i zeleno lisnato. 

Bruna92
    25. Listopad 2018. 13:10

E da, maggie, trbuhic je diiiivan 😍😍

mmama2
    25. Listopad 2018. 13:35

Maggie sjajis😍😍
    Kaj se tice muzeva, a to ovisi kakvi su tipovi, moji je ionako zdravstveni djelatnik i njemu je sve to skupa prezanimljivo da ne gleda, posteljicu pogotovo, ustvari je vise bio dolje nego gore😂😂 ne bi si oprostio da nije bio nikada❤❤ na prvom porodu sam mu malo iscasila ruku al sta`s 😂😂😂

url=https://lilypie.com]

Blaza26
    25. Listopad 2018. 13:41

Magie trbuh je predivan,bas je vidno poskocio gore😍
    Mi jos nemamo dobitnu kombinaciju za izlazak iz bolnice,vec cemo nesto nac.
    Sinoc je frendica rodila "malca" od 4 kg i 60 cm dugackog... a ona je niza i sitnija od mene,nekih 1,60 visoka. Di je se on toliki skrivao stvarno nezz.
    I ja sam bila "bebica" od 4,350 kg,a muz od 4,050 kg tako da nezz sta da ocekujem.
    Sto se tice bolnice slusajte svoj instinkt. Ne radate 100 puta. Ako imate mogucnost platit,platite jer to nema cijenu.
    A oce li poci po zlu ili nece to nitko ne moze znati,svi bi mi sve dali da sve bude u redu. Ali da imas traume zbog nekog nadrkanog doktora,babice ili sestre kojima jednostavno nije dobar dan,to nikom ne zelim. 
    I meni je puni tjedan,nisam htjela s 27 pisat da sam u zadnjem tromjesecju da me ne napusite haaha.
    Sad mogu,jer sam bez imalo sumnje u zadnjem tromjesecju. 😍

luks
    25. Listopad 2018. 13:49

Maggie85

Luks, što se kalcija tiče, ja sam primijetila da nesvjesno pijem puno više mlijeka nego inače, tj. do prije 1 mjesec nismo mlijeko ni kupovali. Sad ujutro kuham zobene u 3-4 dcl mlijeka i popijem uz to još 2 dcl (bijela kava), a skoro svaki dan navečer dodatno popijem 2 dcl toplog mlijeka, radi žgaravice. Uz to još jedem i sir, gaudu i krem sir. Tako da moj malac očito uzima sve moje zalihe.Nisam planirala uzimati dodatke prehrani, kontam da je ovo što jedem dovoljno, a možda i nije…Hm.. Što ti mislišIvylee?
    Ja sam bebinu robu razvrstala po veličinama i odvojila sam vel. 50, 56 i 62, a sve veće sam zasebno spakirala.
    Backup za izlazak iz bolnice je suprugov odabir među robicom koju imamo. Ja sam pripremila vel. 50 i čisto sumnjam da bi mu to moglo biti malo, a ako baš bude, prepustit ću mužu da odabere nešto od vel. 56. Poznavajući njega, donijet će sve što imamo u toj veličini

pa očito ja za stanje izvan trudnoće imam al sad me stvarno leđa rasturaju i biće malac sve skupi. Popijem ujutro malo mlijeka u kavi, abc ili zdenka sir svakodnevno, gouda isto,jogurt kako koji dan. Mogla bi uzet i ja taj kalcij iz dm-a, pa pit i vidit oće li mi bit lakše

Lovre

Emily1801
    25. Listopad 2018. 14:11

MareiKate mislim da se u trudnicku ide tek negdje od 36. ili 38. tjedna, nisam sigurna. Ima iskusnijih pa neka napisu.
    Toplo ti preporucam ponedjeljak jer je tada ova moja dr. u trudnickoj ambulanti. Pa ako ces moci birati moj savjet je ponedjeljak.
    🤗
    Melem baby vec sam rekla da nisam odusevljena. A sad kad sam vidjela sastav jos manje mi se svidaju.
    Kalcij ne pijem, ali pravim si kefir svaki dan i to se natjeram popiti. Nije mi fin, ali znam da je zdrav pa zazmirim i popijem na eks.
    Ako imate od koga nabaviti kefir zrnca preporucam da probate.
    Meni kad se skupi 3 dana viska kefira napravim od njega sir.
    Ako nekog zanima evo malo o kefiru. 😊
    https://dobarzivot.net/hrana/zdrava-hrana/sve-o-kefiru-cuvanje-zrnaca-priprema-i-zdravstvene-prednosti/

Salatica9192
    25. Listopad 2018. 14:11

Blaza26

Magie trbuh je predivan,bas je vidno poskocio gore😍
    Mi jos nemamo dobitnu kombinaciju za izlazak iz bolnice,vec cemo nesto nac.
    Sinoc je frendica rodila "malca" od 4 kg i 60 cmdugackog… a ona je niza i sitnija od mene,nekih 1,60 visoka. Di je se on toliki skrivao stvarno nezz.
    I ja sam bila "bebica" od 4,350 kg,a muz od 4,050 kg tako da nezz sta da ocekujem.
    Sto se tice bolnice slusajte svoj instinkt. Ne radate 100 puta. Ako imate mogucnost platit,platite jer to nema cijenu.
    A oce li poci po zlu ili nece to nitko ne moze znati,svi bi mi sve dali da sve bude u redu. Ali da imas traume zbog nekog nadrkanog doktora,babice ili sestre kojima jednostavno nije dobar dan,to nikom ne zelim.
    I meni je puni tjedan,nisam htjela s 27 pisat da sam u zadnjem tromjesecju da me ne napusite haaha.
    Sad mogu,jer sam bez imalo sumnje u zadnjem tromjesecju.😍

Hahahah, cestitke na ulasku u 3 tromjesecje 😍🤗 Samo ti tako, i ja sam presla. U skolici pita moju skolsku koja je nedelja, ona govori 39 (tacno 38 punih tad bila), pita onda i mene koja sam ja, i ja kazem 34 haha (33 plus 4 tacnije). Ljepse mi je da nabijam sebe nedelje i da ovo prodje brze, nego da smanjujem hahahahha. Kada se zvanično dogovore, praticu to. Znaci Ptica, Ana, od sutra smo 35 nedelja 🤗

MareiKate
    25. Listopad 2018. 14:16

Cure, već sam par puta krenula pisati pitanje pa odustanem, netko je neki dan lijepo zaključio da je većina bolova u trudnoći normalna, bebe rastu, sve se rasteže itd...
    Ali, meni se prvi put prije možda mjesec dana desilo dok sam stajala i kuhala da me satrala takva bol u trbuhu, baš kao menga bol, tako nekako, sva sam se preznojila i previla od bolova, držalo je 10 minuta i nije se ponovilo do neki dan... u međuvremenu sam bila kod dr, sve super, to nisam ni spominjala, pripisala sam to predugom stajanju. Sad mi se desi bar jednom dnevno ili više puta, uglavnom je dok stojim ali desi mi se i dok ležim. Bebu normalno i često osjetim ali baš mi je čudna ta bol drži po 10-15 minuta pa prođe... Jasno mi je da je bebica već velika - moj mali bumbar napredni, ali čudna neka bol. Nije probadanje, nije rastezanje nego tupa bol, baš kakve sam inače menga bolove imala... Jel doživio tko što slično? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.