Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    25. Listopad 2018. 14:19

Emily1801

MareiKate mislim da se u trudnicku ide tek negdje od 36. ili 38. tjedna, nisam sigurna. Ima iskusnijih pa neka napisu.
    Toplo ti preporucam ponedjeljak jer je tada ova moja dr. u trudnickoj ambulanti. Pa ako ces moci birati moj savjet je ponedjeljak.
    🤗
    Melem baby vec sam rekla da nisam odusevljena. A sad kad sam vidjela sastav jos manje mi se svidaju.
    Kalcij ne pijem, ali pravim si kefir svaki dan i to se natjeram popiti. Nije mi fin, ali znam da je zdrav pa zazmirim i popijem na eks.
    Ako imate od koga nabaviti kefir zrnca preporucam da probate.
    Meni kad se skupi 3 dana viska kefira napravim od njega sir.
    Ako nekog zanima evo malo o kefiru. 😊
    https://dobarzivot.net/hrana/zdrava-hrana/sve-o-kefiru-cuvanje-zrnaca-priprema-i-zdravstvene-prednosti/

Emily, već sam dobila preporuke za Akšamiju i Edinu (ako se ne varam, morala bih potražiti po porukama točno prezime) tako da ću probat jednu od njih dvije naciljat :)

• Nina0601
    25. Listopad 2018. 14:24

Pozz mame..trebam savjet..sin će mi uskoro 10mj.zdrava beba..kilaža okej..muči me što neće više kašice jesti..ni domače ni kupovne..nedavno je bio jako prehlađen i od tada je izgubio interes prema povrću i voću.. samo ad +keksolino ,rižolino i to sve rijetko jede..na gusto ili komadiće mu se želudac diže..kaj da delam?

Emily1801
    25. Listopad 2018. 14:26

MareiKate

Emily1801

MareiKate mislim da se u trudnicku ide tek negdje od 36. ili 38. tjedna, nisam sigurna. Ima iskusnijih pa neka napisu.
    Toplo ti preporucam ponedjeljak jer je tada ova moja dr. u trudnickoj ambulanti. Pa ako ces moci birati moj savjet je ponedjeljak.
    🤗
    Melem baby vec sam rekla da nisam odusevljena. A sad kad sam vidjela sastav jos manje mi se svidaju.
    Kalcij ne pijem, ali pravim si kefir svaki dan i to se natjeram popiti. Nije mi fin, ali znam da je zdrav pa zazmirim i popijem na eks.
    https://dobarzivot.net/hrana/zdrava-hrana/sve-o-kefiru-cuvanje-zrnaca-priprema-i-zdravstvene-prednosti/

Emily, već sam dobila preporuke za Akšamiju i Edinu (ako se ne varam, morala bih potražiti po porukama točno prezime) tako da ću probat jednu od njih dvije naciljat :)

Super! Nadam se da ces biti zadovoljna na sv. Duhu i da ces uspjeti dobiti jednu od njih dvije. 😁
    Ove bolove imam ja povremeno, takoder su me uplasili ali sam ih isto kao i ti pripisala drugom stanju, ligamentima koji se sire i relaksinu koji se otpusta. Pomogne mi nekad lezanje na lijevom boku i odmor koliko mi to obaveze dopustaju. I magnezij. 

MareiKate
    25. Listopad 2018. 14:29

Emily1801

MareiKate

Emily1801

🤗

Super! Nadam se da ces biti zadovoljna na sv. Duhu i da ces uspjeti dobiti jednu od njih dvije. 😁
    Ove bolove imam ja povremeno, takoder su me uplasili ali sam ih isto kao i ti pripisala drugom stanju, ligamentima koji se sire i relaksinu koji se otpusta. Pomogne mi nekad lezanje na lijevom boku i odmor koliko mi to obaveze dopustaju. I magnezij.

I ja se nadam :)
    Vidiš ja do sad nikako nisam pila taj magnezij, možda je došao trenutak da počnem...
    Hvala na savjetima!

Emily1801
    25. Listopad 2018. 14:36

Salatica umrla sam na ovo tvoje osisala sam se i pocupala obrve. Bas sam neki dan isla napokon pocupati obrve u salon. Nisam bila od pocetka trudnoce na cupanju obrva i to je izgledalo prestrašno. Sad kad se pogledam u ogledalo mislim si covjece tko je to. 😂
    I u subotu idem na šišanje napokon. 💇‍♀️
    Bas se veselim.🤩
    Razmisljam da se osisam na lob. Jednom sam ga imala i bas sam bila zadovoljna, ali nekako nemam hrabrosti ( glupo zvuci, znam ). Imam kosu do pola ledja i stvarno mi vec ide na zivce jer je stalno svezana i bezivotna, bez volumena i spljostena. Treba mi neka promjena. 😩
    Cure jeste vi razmisljale o promjeni frizure sad u trudnoci?

Emily1801
    25. Listopad 2018. 14:42

MareiKate

Emily1801

MareiKate

Emily1801

🤗

I ja se nadam :)
    Vidiš ja do sad nikako nisam pila taj magnezij, možda je došao trenutak da počnem…
    Hvala na savjetima!

Probaj. Meni je doktorica savjetovala i za razvoj bebinog zivcanog sustava.
    U pocetku sam pila iz dm-a magnezij i nije bio los, sad sam uzela Solgarov magnezij citrat bio je na nekoj akciji 15% kod mene u ljekarni. 130 kuna je kostao, ali cini mi se da bolje djeluje. Mislim da je Maggie napisala da koristi taj ali ga narucuje na iherbu gdje je puno povoljniji. 

luks
    25. Listopad 2018. 14:44

ja baš danas idem na šišanje, već duže odgađam, nikako mi se neda, mislila sam i preljev nekakav, al to ću možda za koji tjedan, neda mi se a i mislim da neću moć toliko vremena bit u salonu, tako da je danas  pranje, šišanje vrhova i feniranje... 
    Emily moj savjet ti je da se ne šišaš toliko da ne možeš kosu u ruku i zavezat rep🤣 viruj mi, pundža na vrh glave u prvim tjednima je najveći domet!! 😬 Kad se ušemiš u sve, onda odi i lijepo si priušti frizuru koju želiš... 

Lovre

Pticaselicazgst
    25. Listopad 2018. 14:54

Book curke,
    Bome ste se danas raspisale 😅😅
    Da da Salatice sutra smo u 35 tjednu, meni je to sve nevjerojatno 😊😊 vrijeme bas brzo prolazi 🙂
    Sto se tice izbora bolnice, svatko radi po svom osjecaju a to sto ce babe i susjedi pricat boli me briga. Radi se o nasim bebama, zivotima i valjda smo sposobne same u suradnji s muzem naravno donijet takvu odluku. Slazem se da ce ljudi uvijek komentirat da zasto bi placala porod kad mozes to obavit "besplatno"u bolnici. Ako si sigurnija u Podobniku idi tamo, mir nema cijenu. A selo ce uvijek pricati, sto god ti napravila. Tako da ih ne dozivljavaj 😊
    Maggie wow, busa divna. 😊 36 tjedan 🤗🤗 jos malo i bebica je tu. 😊 jeste se odlucili za ime?
    Klikerice gel je stigao 💪 ide odmah u torbu za rodiliste 😊
    Btw cure koje ce ic u Petrovu u TA jel nam za preglede treba uputnica? Moja ginekologica iz st-a nije znala da u zg se ide na pregled u TA nakon odredenog tjedna pa nije znala ni kakvu uputnicu da mi da. 😏 Barbie, Maggie ako ste dobile uputnice za Petrovu jel mi mozete poslikat i poslat, moze i na face. Cisto da joj znam rec sta mi treba. Hvala 💪🤗

• nali
    25. Listopad 2018. 14:55

MareiKate

Cure, već sam par puta krenula pisati pitanje pa odustanem, netko je neki dan lijepo zaključio da je većina bolova u trudnoći normalna, bebe rastu, sve se rasteže itd…
    Ali, meni se prvi put prije možda mjesec dana desilo dok sam stajala i kuhala da me satrala takva bol u trbuhu, baš kao menga bol, tako nekako, sva sam se preznojila i previla od bolova, držalo je 10 minuta i nije se ponovilo do neki dan… u međuvremenu sam bila kod dr, sve super, to nisam ni spominjala, pripisala sam to predugom stajanju. Sad mi se desi bar jednom dnevno ili više puta, uglavnom je dok stojim ali desi mi se i dok ležim. Bebu normalno i često osjetim ali baš mi je čudna ta bol drži po 10-15 minuta pa prođe… Jasno mi je da je bebica već velika - moj mali bumbar napredni, ali čudna neka bol. Nije probadanje, nije rastezanje nego tupa bol, baš kakve sam inače menga bolove imala… Jel doživio tko što slično?

Meni se to desi dok se okrecem s boka na bok. I kad se ustajem. Bas me zaboli da se zgrcim i traje. Nisu kontrakcije, nije tvrd trbuh.. nego samo ta bol.. Doktorica kaze da je to tako, nije stvarala paniku za to. Misllim da se ne moras brinut, ali spomeni svejedno doktorici. Povecalaa sam magnezij i mislim da mi je  magnezij pomogao i ne pojavljuje mi se toliko jako vise.

Emily1801
    25. Listopad 2018. 14:58

luks

ja baš danas idem na šišanje, već duže odgađam, nikako mi se neda, mislila sam i preljev nekakav, al to ću možda za koji tjedan, neda mi se a i mislim da neću moć toliko vremena bit u salonu, tako da je danas pranje, šišanje vrhova i feniranje…
    Emily moj savjet ti je da se ne šišaš toliko da ne možeš kosu u ruku i zavezat rep🤣 viruj mi, pundža na vrh glave u prvim tjednima je najveći domet!! 😬 Kad se ušemiš u sve, onda odi i lijepo si priušti frizuru koju želiš…

Ahahahaha tako sam i mislila. Pundza rules!😋
    Sve mi se cini do 1. godine da ce pundza biti zakon. A mozda i kasnije jer sam skuzila da je bebama bas super cupati nas dugokose. Ne znam zasto, ali vec sam to vise puta vidjela, par puta i dozivjela kad zabije onu malu sakicu u kosu ne pusta mozes vristat do preksutra, jos ti se smije. 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.