Dobro jutro! Ja se od petka borim s ukočenim vratom da nije za povjerovati. Najnormalnije sam u četvrtak otišla spavati i u petak ujutro ne mogu glavu uopće okrenuti na lijevu stranu. Na desnu ide, ali ne do kraja. Kako je dan odmicao, boljelo je sve više i prešlo u pulsirajuću glavobolju. Svakim otkucajem srca osjetila sam kako mi krv kroz lijevu aortu pulsira u glavu. Jedva sam nekako zaspala i preko noći, kad bih se htjela okrenuti, morala sam si rukama pridržavati glavu. Jučer tijekom dana nešto bolje i onda navečer opet kaos. Vrat se ukočio da nije išao ni na jednu stranu, a glavobolja u cijeloj glavi. Muž me zeza da sam ko pingvin jer se cijela moram okrenuti ako ga želim pogledati. Ali shvatio je da je vrag odnio šalu jer mi je u nekim trenucima morao pomoći da ustanem (ja sam s obje ruke pridržavala vrat i glavu). Jedva sam jučer zaspala, skoro sam plakala od bolova. NIKAD mi se to nije tako dogodilo. Sad je ujutro malo lakše, ali ne znam što će opet biti navečer. Jel imate kakav savjet?
Jutro!
Nemam nekih iskustva s time,al mozda nebi bilo lose da odes na hitnu ili barem sutra dr.da se stanje ne pogorsa🤔
Par puta mi se desilo, ali davno. Mislim da sam mogla mazati samo onim mastima za opuštanje mišića i čekati 🤨
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Uh Maggie, bas gadno.
Mozes li sagnut bradu prema prsima do kraja? Ili i to jako boli?
U trudnoci nazalost nema puno opcija, mozes normabel + paracetamol za opustanje misica i koliko toliko ubijanje boli. A od narodnih savjeta probaj spavat bez jastuka, mozes probat i vruce obloge ili laganu masazu ako ju mozes podnijet.
Ako slucajno dobijes proljev ili pocnes povracat odi na hitnu obavezno.
Ti si u drugom tromjesecju pa bi teoretski mozda mogla i ibuprofen popiti ali javi se svom dr pa vidi sto on kaze. Bolje probati prvo s drugim opcijama. Normabel bi ti trebao bar donekle olaksati.
Miranda, nemam problema sa spuštanjem vrata do prsa, ali malo teže ide unazad. Kad pijem vodu uz čaše, također pridržavam glavu. Zaboravila sam napisat da na lijevoj strani boli i kad gutam, baš kao da su se svi mišići upalili na toj strani. Probat ću tople obloge, ta mi se ideja sviđa. Danas je treći dan kako se pojavilo pa ću vidjeti sutra. Zasad još izdržavam bez lijekova.
Super, nije nista opasno ako mozes sagnuti glavu. Pij na slamku ako ti je muka nagnuti glavu 😉
Javi kako si 😘
Točno je da nas druge majke najbolje shvaćaju zato je ovaj forum super. 😉 I baš je velika razlika u par mjeseci trudnoće. Bar ja, dosta toga brzo zaboravim. Prođe neka faza i sad već mislim o nečemu drugome. Ja sam možda ovaj put smirenija što se tiče svega. Nekako sam se pomirila da na neke stvari ne možeš utjecati. Možda zato što su mi oba poroda bila skroz drukčija, skroz drukčija djeca, jedno zahtjevno još u trbuhu, udaralo, okretalo se ,nisi znao gdje je, tak se nastavilo i kad se rodilo. Drugo mirnije i takvo je bilo i kad se rodilo. Jedno spava, sve jede, u svemu naprednije, drugo zahtjevnije u svemu, ali ne možeš ih mijenjati, kao ni nas, to su većinom karakteri, ali volimo ih jednako 😊😘 da, u bolniic mi je braumila najgora, svaku put sam kvrgu imala još 2 mj.nakon bolnice 😏😓😵
Miranda, nemam problema sa spuštanjem vrata do prsa, ali malo teže ide unazad. Kad pijem vodu uz čaše, također pridržavam glavu. Zaboravila sam napisat da na lijevoj strani boli i kad gutam, baš kao da su se svi mišići upalili na toj strani. Probat ću tople obloge, ta mi se ideja sviđa. Danas je treći dan kako se pojavilo pa ću vidjeti sutra. Zasad još izdržavam bez lijekova.
Tako je meni uhvatilo, ali baš malo prije trudnoće. Popustilo m kroz tjedan dana. Mazala sam sa deep rielifom, ali on ima brufen i vrućim oblozima tj. Tuširanjem. Najbolje do doktora da se ne mučite bez veze.😘 Nadam se da će brzo popustiti!
Hvala vam na dobrodošlici. 😊 Da, to je kombinacija uzv i probira, ali eto htjela bih uzv kod neko dobrog doktora. 😉 Radila sam u prošlim trudnoćama. Rezultat s drugim je naravno bio malo lošiji ,i zbog godina, ali eto, sve ok. Još da napišem kas već pišem, moja curka je imala nuhalni nabor u 11 tj. 3,7mm, a u 12 tj. 3 mm. Kad se rodila imala je na vratu zadebljanje, koje mi je baš bilo slatko i kroz par mjeseci nestalo. Možda nekome pomogne. 😉
P.s. ja isto imam 32. g. 😉
Ja idem u vinogr sad u srijedu na kombinirani preko uputnice, pa ako zelis napisem dojmove kakvi su doktori 😉
Može, hvala! 😘
Ana dobra analogija s uloscima 😂😂
Slazem se da je puno toga u nasoj glavi i nasem stavu. Podrska puno znaci ali ako mi nismo poslozene ne moze nas nitko drugi posloziti.
Za uzv privatno je dr. Kos genijalan.
Hvala na preporuci! 😘
Jutro!Nije me to hvatalo odavno.Posto si ogranicena s lijekovima mislim da normabel mozes radi opustanja misica i topli oblog i masaza tog vratnog dijela ako mozes podnijeti bar malo Magie😔
💜Karla💜Nicol💙Anton
Jeste znale da bebicama unutra raste sloj dlaka po tijelu koje kasnije otpadnu? Već oko 13. tjedna počinju rasti. Ja nisam znala, surprise 😲😊 To im je umjesto masnoće koja se počinje bebicama hvatati tek 7. mj.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji