Pozz svima!
Nova sam na forumu. Vidim da nas ima puno 😉 ovo mi je treća trudnoća, termin 14.12.
Vidjeh trudničke trbuščiće, reći ću sama da je moj kao da sam u 5.mj. 😁 uvijek je tako. Ogromna sam u trudnoći
Zanima me je li koja od vas išla na mini anomaly scan i gdjeu ZG?, Privatno? On se radi sad od 12 tj. Do 16.tj. htjela bih ga napraviti jer mi dečkić ima Spinu bifidu occultu ,ali blagi oblik i ne utječe na razvoj, a curka je imsla povećan nuhalni nabor, također na kraju sve ok. Tako da bih htjela provjeriti i u ovoj trudnoći.
Hvala! 😘😘😘
Draga dobrodošla! Koliko znam nije nitko uz grupe dosad išao na to, barem ne pod tim nazivom. Jel se tu radi o kombiniranom probiru (detaljan UZV + vađenje tvoje krvi)? Ako si mislila na to, išlo je nekoliko žena, budu se javile. Mislim da u Suncu košta 350 kn. Ja sam tamo radila Nifty (imam 32 god.), čisto za naš mir.
Mina i Loptica dobrodosle! 😊😊
Anomaly i mini anomaly su samo uzv, bez laboratorija. Nisam radila pa ne znam cijene.
Svjesna bas ti ne da mira... 😤 Kod mene je hematom, jednom sam imala svjeze krvarenje, kratko. Poslije kroz dan jos par puta smede. Poslije toga zasad nista.
Cure koje ste krvarile u trudnoci a na ultrazvuku sve bilo ok, koliko dugo je krvarenje trajalo, kako i kada se pojavljivalo i koje je boje bilo? Kod mene opet se pojavilo..
Kod mene je smeđarenje trajalo negdje dobrih 1,5 tj-2 unatoc terapiji...onda je preslo u svjezu krv...ta krv je isla mozda 1-2 dana...pa opet smeđe...pa tipa tj dana mir,pa opet malo svj krvi 1 dan....i onda 3 tj mir....mislim da sam ta prva 2 mj prosla toliko uzv-a koliko neke zene ne prođu u cijeloj trudnoci...
Ako je hematom prisutan nije cudo odakle krv...bitno je mirovati i terapija....nezz koliko sad cega koristis?meni je od predzadnje krvarenja dr.povecao max terapiju 4×2 utrogestana...
Malo ste me utjesile jer vidim da se to desava i da se moze donekle nazvati normalnim.. pijem Duphaston 3x1 te injekcije progesterona svaki peti dan. Ne mislim vise letiti na ultrazvuk kad se ovako pojavi doktorica ne moze nista vise niti uraditi niti mi dati svu terapiju mogucu imam, preostaje mi samo da mirujem i da cekam, ali bukvalno mi ne da napraviti si nesto brzo za jelo, danas cim sam ustala oprala par sudova i složila si nesto za pojesti krv..
I da imam hematom, dr kaze da je mali 7mm i da nije u opasnom polozaju za plod pa mogu li pretpostaviti da je od njega krvarenje?
Hvala vam na dobrodošlici. 😊 Da, to je kombinacija uzv i probira, ali eto htjela bih uzv kod neko dobrog doktora. 😉 Radila sam u prošlim trudnoćama. Rezultat s drugim je naravno bio malo lošiji ,i zbog godina, ali eto, sve ok. Još da napišem kas već pišem, moja curka je imala nuhalni nabor u 11 tj. 3,7mm, a u 12 tj. 3 mm. Kad se rodila imala je na vratu zadebljanje, koje mi je baš bilo slatko i kroz par mjeseci nestalo. Možda nekome pomogne. 😉
P.s. ja isto imam 32. g. 😉
I da imam hematom, dr kaze da je mali 7mm i da nije u opasnom polozaju za plod pa mogu li pretpostaviti da je od njega krvarenje?
Ja sam u prvoj trudnoće na početku imala hematom koji je nastao prilikom implementacije, ali uopće nisam skužila kad je nestao. Sad sam lagano krvarila 1-2 dna, jako malo, ali nije gin. Znao od čega.tj. nije bio hematom. Pouvukao se skroz kroz tjedan dana, tj. Vratio se "normalni" iscjedak.
Moguce da je. I ja pretpostavljam da je moje krvarenje bilo od hematoma. U pon sam na pregledu pa cu vidjet je li dobra pretpostavka.
Samo miruj, ako hematom krvari to nije nista strasno (dapace, znaci da se smanjuje i/ili nestaje). Bitno da se mrvica drzi ❤️
Svjesna naravno da je moguce da je krvarenje od hematoma...jer on na taj nacin zna iscuriti ...kod mene nije bila rijec i klasicnom hematomu,nego je dr.uzv-om u cerviksu vidio samo izlijev krvi (kako mi je objasnio to je bio hematom konji je pokusavao nastati,ali je odmah krenuo curiti) poslije toga je 3 tj bio mir i na uzv-u sve ok....do cet kad je bilo par kapi odakle se ne zna...jer dr.na hitnoj nije uopce vidio tragove krvi,na uzv-u sve ok...s vremena na vrijeme u ostacima utrogestana kao da ugledam po neku svj.rozu zilicu krvi...ni sama vise ne znam sto i kako...znam da nije dobro da nas bas previse cackaju...kod mene ako uskoro ne prođe cisto cu napomenuti dr.da kakvo je stanje...s obzirom da je kontrola tek za 2 tj....
Bulbi kod nas je sve to slicno sa krvarenjima.
Kod mene zasad nije nijedno bas bas jarko crveno, nesto izmedju roskastog i crvenog, blijede boje. Smedje definitivno nije.
Sortiraj odgovore
Najstariji