Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana89
    04. Listopad 2018. 08:39

Salatica9192

Ana89

Salatica9192

Jutroo 😊
    Nisam ni ja gadljiva, to su sve male bebe i djecica, ali vidi se iznosana robica… Oke ono obuceno par puta, te male velicine, itd. Ali bila sam kod jedne zene, izvadi stvarcice, ono iscufano, istanjeno, isprano, razvuceno. Jos kaze kako je i ona sve dobila, nista kupila nije i kad sam ja odbila uzimanje tog rekavsi da mi je zaova poslala bas dosta, a i ja sam kupila (nisam rekla ruzno je), a i uzivam u kupovini koliko sam dugo cekala, ne bi joj svejedno 😐. Krenu stalno ponavljati, obraćajuci se djetetu, oni ce meni novoo kupiti, itd… 100 ljudi, 100 cudi. Zato sam odlucila da ja svoje necu nikome nuditi i to je to (osim bas bliskom i stvari sto su prakticno nove).
    Ptica,
    hvalaaa. Screenshoot sam. Mogla bih sutra do DM-a. Idem na komisiju za bolovanje.. Joj previse hodam 😶 Ali kad stislo sa svih strana, kontrole, vadjenje krvi, itd. Nastojim ostalo vrijeme prelezati zato.

Kakva crna komisija za bolovanje? Zbog komplikacija?

Da, vi to nemate? Svaki mjesec se mora ici na komisiju kao da produzi bolovanje (porodični doktor moze samo do mjesec dana dati). Ali sreca je, sto trudnice ulaze odmah, samo se javimo i sto to traje jedan minut. Samo se potpisu, nista ne gledaju. Tako da je to u stvari neka formalnost samo, da ljudi imaju posla ahahhahahaha.
    A saznala sam da cu morati svaki mjesec slati doznake poslodavcu i kad se porodim. Znaci svaki mjesec kod porodicnog po doznaku za porodiljsko. Boze dragi 😶 Pa da li treba svaki mjesec da iznova pokazujem i dokazujem da sam se porodila i to godinu dana tako, dok god sam na porodiljskom. Imate li i to?

Nope. Ili nakon 6 mj. Nisam sigurna. Ali taman kad istekne tih 6 mj odo ja na porodiljni. 

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

Bruna92
    04. Listopad 2018. 08:42

Sto ljudi, sto cudi... 
    Ispada da je najbolje nista od nikoga posudivati, uzimati, nista ne traziti i odbiti sve sta se nudi... Uvijek netko ima nesto "pametno" za preporucit, uvijek kao moras poslusat tudi savjet jer eto on zna bolje ili smatra da je nesto pametnije... Uf uf

AllieH
    04. Listopad 2018. 08:42

Dobro jutro cure! barbie i du, odlicne vijesti s pregleda, bas mi je drago! barbie, ne znam zasto ti uopce naglasava tih par dana razlike sto je Neo manji, jer je to toliko nebitno i naravno da se sva djeca individualno razvijaju i da ne mogu sva biti po nekoj sabloni. Mislim da se nesto posebno prati jedino ako je 2+ tjedna da zaostaju, a sve ovo prije toga nije nista sto se treba posebno naglasavati.
    ptico, super shopping, i ja sam si screenshotala.  Sto se Water Wipesa tice, ja sam isto uzela 5 pakiranja pa neka stoje. Probala sam kod frendice Teta Violeta te mokre i WW, ove druge mi djeluju puno kvalitetnije. 
    Ne znam jesam jos neciji pregled propustila, na preskokce sam sve citala. Jucer sam cijeli dan landrala, poslijepodne bila u setnji od 5km, sinoc sam nakon 3 tjedna ponovno osjetila herniju, ali srecom nije bolilo, samo mrvicu zatezalo. 
    Sto se robice tice, ja sam odbila od svih rabljeno, samo od jedne prijateljice/susjede uzimam s kojom sam svaki dan, ona je rodila prije par mjeseci i znam da je sve fino i ocuvano, vecina stvari i s etiketom, nikad obucena. S tim da sam vec i sama dosta kupila. I dosta ljudi mi se opcenito ponudilo s dosta stvari, ali prva mi je beba i zelim to sve sama kupiti i da imamo svoje tako da sam sve na uljudan nacin odbila i to je to. Eventualno tko je htio ili ce htjeti nesto kupiti, to cu bas reci konkretnu stvar ili dati popis sto nam jos fali pa nek si sami odaberu ovisno o iznosu koji zele potrositi. Vjerujem da svi vole kupiti nesto za sto su sigurni da smo bas htjeli. A i to su vecinom najblizi pa mi nije bed. 
    du, koji si inhalator uzela? Mi smo sad kolegi s posla uzimali Omron duobaby inhalator i aspirator u jednom, bas su htjeli taj model. Moje cure kazu da je bolji Omron samo inhalator, a aspirator uzeti onaj nastavak za usisavac. 

Luka ❤

m.girl6
    04. Listopad 2018. 08:45

Cure moje, vidim da se svaka od nas bori sa koje čim tj. savjetima od uže ili šire obitelji. Posebno sam alergična na to kaj ti ispočetka svi govore da ne trebaš ništa kupovati jer ćep sve nadobivati. Wtf? Koji K? Kaj da dijete zamotam u tetra pelenu prvih mj dana i čekam da mi ljudi nose odjeću za njega? 
    I kak je glupo dati puno za kolica i da zakaj sam kupila navlake od dada&rocco i još brdo stvari, ma kaj te boli briga. Da, kupujem si polako, kak na kaj naletimo kupimo. I briga me za tuđe mišljenje, kak mi se kaj bude sviđalo tak ćemo kupiti, ok, naravno da nećemo bacati novce na gluposti, ali zašto ne bi djetetu priuštili.
    Šogorica i seka su mi rekle posuditi te male brojčeke bodija i svega i da ne kupujem previše toga, ali nebudem ja čekala do 1.12. hoće li se meni netko sa time "nabaciti". U lidlu je slj tj dječji tjedan i mislim uzeti pidžamicu 56, 2 paketa hlačica 50-56 (jer bodije sam uzela ovaj tj 5kom), tetra pelenice-jer jedna je od vas napisala da su ful mekane, podbranjke i kapice. Znam da mi moje curke budu dale, ali ne mogu baš čekati i imati sve od drugih, a na kraju krajeva to sve kaj kupim bit će za drugu bebu, danas sutra.
    Zato se uopće ne bedirajte oko nikakvih komentara, ako netko hoće dati, neka da, ako ne, ne, vi si lagano kupujte, a svaka pomoć je ionako dobrodošla. 
    Zvala sam svoju gin. za OGTT, idem slj tj na tu famoznu pretragu. Rekla mi je ne jesti slatko dan prije i ne jesti nakon 19h, uzeti si limun sa sobom da si razblažim tu slatku tekućinu i da ću morati tamo sjediti 3 sata, a ja mislila još ići i na posao nakon toga svega. Cure koje idete sutra na to, pišite dojmove 

Noa 💙

AllieH
    04. Listopad 2018. 08:46

Da blaza, ni ja ne kuzim to s kolicama. Kao ne zanima ih ako vi sebi i uzmete kolica, oni ce vam uzeti jos jedna?  O Boze dragi. 
    salatice, postoje i kod nas komisije, ali samo ako se sumnja da netko zloupotrebljava bolovanje ili se sumnja da neki lijecnici otvaraju bolovanja sakom i kapom bez nekih stvarnih osnova. Zato su neki ginekolozi jako oprezni i skrti s otvaranjem komplikacija, jer se boje inspekcija. 

Luka ❤

AllieH
    04. Listopad 2018. 08:49

m.girl, ne moras tamo sjediti 3h nego 2h, obicno prvo vadjenje rade odmah u 7h, onda sljedece u 8h pa u 9h. Nakon toga si slobodna. I nista strasno nije bilo, nisam nosila limun niti ista za razblaziti okus. I ja sam dan prije najnormalnije jela, rekli su samo iza 23h nista. A ta dijeta ranije i suzdrzavanje od bilo cega sto inace jedemo mi isto nije jasno, pa valjda je svima u interesu dobiti realne rezultate. 

Luka ❤

Ana89
    04. Listopad 2018. 08:50

Bila sam u Kauflandu. Moj ulov je bio- plush jaknica 2-6 mjesec, tj 62-68i, nije bilo manje već u 8 ujutro; 3/1 bodiji dugi rukavi 50-56 veličina- zadnja kutija; hlačice od samta 62, opet, nije bilo manjih. Ali ok, zadovoljna sam. 

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

Blaza26
    04. Listopad 2018. 08:54

Da,cudni do bola,ponudili smo mi sta nam fali. Npr. hranilica,izdajalica, ona lezaljka/ljuljacka za bebu(nezz kako se zove),klokanica,baby gym..... ne mogu se sada sjetit,ima cijeli popis toga,gomila sitnica,ali oni nece ni da cuju,i da mi ako hocemo prodamo ta kolica i kupimo to sta nam fali... sta reci,nema dalje... nek kupe sta hoce.. ako njima nije zao bacit pare za nesto sto nama ne treba onda nije ni meni...

barbiemama
    04. Listopad 2018. 08:56

m.girl6

Zvala sam svoju gin. za OGTT, idem slj tj na tu famoznu pretragu. Rekla mi je ne jesti slatko dan prije i ne jesti nakon 19h, uzeti si limun sa sobom da si razblažim tu slatku tekućinu i da ću morati tamo sjediti 3 sata, a ja mislila još ići i na posao nakon toga svega. Cure koje idete sutra na to, pišite dojmove

ma mislim da ne treba ne jesti slatko dan prije, ako ga inače jedeš, jer po meni onda rezultati nisu realni. išla sam ja nakon ogtt na posao. pričala sam baš da sam očekivala kako ću past u nesvijest, a na kraju mi je skroz ok bilo i normalno sam odradila taj radni dan. došla tamo oko 7 i pol, u 9 i pol sam bila gotova. oko 10 i pol sam bila na poslu.

Jagodica86
    04. Listopad 2018. 08:58

Blaza, svašta stvarno jako čudni ljudi... Meni to zvuči kao da imaju neki deal za kolica, pa ne žele ništa drugo. Nema mi smisla.

Što se tiče robice  ja ću uzeti samo od frendice koja mi je ponudila, mali ima godinu dana, i sve je ganc novo kupila za njega, ostavila žena u h&m 4000 kn, puklo ju pred porod. 
    Kad vidim šta ima, dokupit ću još, s tim da sam kupila već nešto bodića, čarapice, sve novo za kupanje, posteljina, tetre će me izaći puno jer trebam jako puno za pelene, ali opet se isplati. I covere za pelene.
    Mene to tako sve veseli i hoću da beba ima što sam ja odabrala, a kasnije šta dobije za poklon... Ima vremena. 
    Ja isto sam na eutyroxu, neću onda popiti jer bi umrla od gladi nakon 3 sata ne jela. Već za pol sats sam jako gladna. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.