Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    du1988
    21. Rujan 2018. 14:00

Duda

Hej curke, ja sam jutros vadila tsh i sad mi stigao nalaz: 3,93-nikad veći. Svakih mjesec dana provjeravamo al se cijelo vrijeme provlačim bez terapije. Sad mi je jasno da ću je dobiti. Nije mi samo jasno kako je skočio u manje od mjesec dana s 2,8 na 3,9. Može li glukoza (ogtt radila u ponedjeljak) utjecati da tako skoči?

ja od pocetka pratim hormone i na terapiji sam od pocetka IVF postupka...drzali su ga manje-vise pod kontrolom, ali svejedno je skocio bas u drugom tromjesecju i rekla je dr.da je normalno da hormoni divljaju kako odmice trudnoca i da potrebe rastu pogotovo u tom periodu gdje si i ti sada. Kod nas trudnice imaju prednost tako da vjerujem da ces dobiti termin sto prije i da ti uvedu terapiju!

url=https://lilypie.com]

busybee
    21. Rujan 2018. 14:04

Vana 11, tnx na odgovoru. Ako te tješi, meni je radila ultrazvuk preko trbuha i vaginalni i ispala su joj različita mjerenja za jednu mjeru  (prema vaginalnom sam još bliže terminu). Pa se mislim- i oni to nekad krivo izmjere.
    Vjerujem da će ti ipak sve biti super i da nemaš razloga za brigu :))

pepe1907
    21. Rujan 2018. 14:06

nali

Cestitam curke na lijepim vijestima s pregleda i dobrim nalazima ❤️
    Svima koje imate preglede-sretno 😘😘
    Ja sam bila kod pedijatra kardiologa na ehokardiogramu. Srce bebice, zile, sve ok, nesto malo je nasla nekav odjek na uzv, al kao, sve je u pravilu ok i to ne bi trebalo nesto smetati u daljnjem razvoju. Makar mi je fascinantno kako uvijek na svakom pregledu nesto nadu, al dobro, tako i meni nesto nadu kojem god doktoru odem, pa je valjda beba na mamu 😐 Tog pregleda sam se najvise bojala. Sad jedva cekam utorak gin pregled da gin nastavi s dobrim vijestima. ☺️
    Kupila sam si pojas za trudnice, kako moram mirovati, cim se ustanem imam uzasan pritisak skroz dole i nosila sam ga od ducana do doma. Vi koje nosite nisko i imate skracen cerviks- preporucam, fakat bude potpora za trbuh i 10 puta je lakse stajati.

ja razmisljam o pojasu isto, jer ako duze hodam moram drzat trbuh..vec sad 😁 di si ga uzela, kak to izgleda?

Vana11
    21. Rujan 2018. 14:06

Za sad to malo više pratimo, UZV svaka 2 tjedna, i najbitnije je da se taj zaostatak ne povecava.
    Zato sad velim, bolje da su bebe veće nego manje, budite sretne kojima je tako! 😊

• Kani07
    21. Rujan 2018. 14:09

Salatica9192

Cure, super za pregledeee 😍 Neka su bebaci oke. Kani, izdrzacemo mi to sigurno. To nam je cilj, da prebacimo 33 nedelju. A dalje dan po dan 😊 Da li ti je radila cervikometriju? Ono unutrasnje usce kojeg je oblika? Procitala sam da je to bitnije od vanjskog. Kao zenama koje nisu prvorotke je normalno da budu malo otvorene. Mislim ne posmatraju se isto kao prvorotke.

Salatice kako sam krenula stignut ci te kilazom i sad bi krempituuuu,rekla je za vrh prsta otvorena nisam pitala oblik a evo ne vidim ni da pise oblik,cerviks 2,2 prosli put 2,4 radila mi je ginekoloski ja to zovem rucni pregled😂😂😂i sondom vaginalno .Plodna voda ok ni previss ni premalo ,posteljica straga i uredna opet sam za 2 tjedna pa cu pitat ,smela se nisam znala da ce radit ctg pa se zbunila sva 

💜Karla💜Nicol💙Anton

pepe1907
    21. Rujan 2018. 14:15

obožavam 4d slikice i nosiće medene, da mogu već bi danas rodila samo da vidim napokon svoju bebu 😍

za danas dostava..čizburger 😁 ima da dogura na 2kg do 10.10 od moje prehrane 😊👶

• Kani07
    21. Rujan 2018. 14:17

Pticaselicazgst

Pozdrav curke,
    Cestitke svima na dobrim vjestima s pregleda i zdravim i živahnim bebicama 🤗🤗
    Salatice jos cekamo tvoj izvjestaj 😊
    Kani ne brini sto si otvorena, ima cura tvoje dijagnize koje su i presle termin 😊 samo miruj i bit ce sve u redu. Bebac je prekrasan 😍
    Super i za ogtt preglede, znaci nema novih dijeta u grupi 💪
    Ja sam danas sva nikakva, vrijeme se mjenja pa bit ce utjece na mene 😪
    Svima ugodan i veseli peeeetak 🤩🤩

Hvala ti,znam i zadnju trudnocu sam bila 2 prsta otvorena izdrzala do 35 tjedna,puknu mi zivci ponekas al znam za sto se borim pa nadodem😉,zao mi cura i covika puno obaveza a sve sami moraju a ja ko invalid nesto bi a ne smijem pa barem sastavim rucak polako, sta da kazem imam bolje i gore dane.

💜Karla💜Nicol💙Anton

• Kani07
    21. Rujan 2018. 14:20

busybee

Kani, preslatka je bebica, super su slike. Ja sam isto bila na 4d, stvarno predivan osjećaj. Moja beba je manja za 3 dana ali sam zaključila da nema smisla o tome razmišljat (tako je otpočetka) jer realno nemam pojma kad je bilo začeće. Pa mi se to čini u granicama normale. Samo je bitno da nema velikih zaostajanja u budućim pregledima (bar ja mislim).

Ima netko iskustvo?

Btw, što se tiče tune- stroga zabrana se ne odnosi na ovu tunu koju mi jedemo (žutorepa ili tako nešto) već na neku drugu vrstu. Tako da je ok jesti konzervu tjedno (iako je ja pojedem 1 u 2 mjeseca, dakle 2 put do sad :D)

Hvala cure ,meni su iskreno te mjere malo nevjerodostojne meni su s obe cure govorili sitnije bebice a tamo rodene prije termina dosta jedna 4 kg,jedna 3,5 kg 

💜Karla💜Nicol💙Anton

• Kani07
    21. Rujan 2018. 14:24

Mina93

Vana11

busybee

Kani, preslatka je bebica, super su slike. Ja sam isto bila na 4d, stvarno predivan osjećaj. Moja beba je manja za 3 dana ali sam zaključila da nema smisla o tome razmišljat (tako je otpočetka) jer realno nemam pojma kad je bilo začeće. Pa mi se to čini u granicama normale. Samo je bitno da nema velikih zaostajanja u budućim pregledima (bar ja mislim).

Ima netko iskustvo?

Btw, što se tiče tune- stroga zabrana se ne odnosi na ovu tunu koju mi jedemo (žutorepa ili tako nešto) već na neku drugu vrstu. Tako da je ok jesti konzervu tjedno (iako je ja pojedem 1 u 2 mjeseca, dakle 2 put do sad :D)

Meni su rekli da sva odstupanja +/- 7 dana su ok. I kao, vazno je i prvi onaj pregled, jel onda plod po mjerama odgovarao tjednima trudnoce. Ako je od pocetka veci/manji, onda se i dalje to tak gleda.
    Meni je cijelo vrijeme bio tu negde, koji dan više/manje, do 28.tt, onda su prvi put primjetili veće odstupanje (10 dana manje mjere trbuha), to su izmjerila 2 razlicita doktora i od onda imamo dg IUGR, tj.zastoj u razvoju.

Meni je samo na prvom pregledu bio tocno mjera u dan, sve ostale su vece 🤣 mali napredan, uzeo mi sve 🤣 ne brini se za to, vjerujem da ce na iducem biti sve ok 😍

Mina divna bebica😍

💜Karla💜Nicol💙Anton

• Sandrica30
    21. Rujan 2018. 14:28

Meni su javili da je ogtt dobar što znači da sam sama kriva za ovih +10 do sadi moram stati sa željezom radi probave koju nemam tako da sam sva nikakva danas.. Jedina dobra vijest je što radim još koji dan idući tjedan i onda baj baj.. I naravno, moja mala bubalica se redovno javlja i podsjeća me zašto se sve ovo isplati 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.