Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AllieH
    07. Rujan 2018. 15:00

Ana, cestitam na velikom i zdravom deckicu. 
    Miranda, drago mi je da si vec kuci, sad ozbiljno hvati to lezanje. 

Luka ❤

Salatica9192
    07. Rujan 2018. 15:03

Miranda, 
    pritisak ti se vjerovatno povisio od stresa, uzbudjenja tog. Bas javi kakav je kuci. Sad si u nasem klubu "lezaljki xD" 10 dana 😊
    Barbie, mgirl, 
    samo radite dokle mozete. I ja sam radila sa tatom (taj posao stv volim), dok nisam dobila zabranu svega, ali i sad radim poslove vezane za kompjuter. I koliko sam se ljepse osjecala kad sam bila aktivna i kad sam radila. Trudnoca nije bolest, lezi se samo u slucajevima cuvanja trudnoce. Ali naravno, slusajte tijelo svoje, bez forsiranja. 😊

• hana85
    07. Rujan 2018. 15:08

Sjećam se da je neka mama spominjala Anitu Šupe, pa pretpostavljam da ima nekonvencionalniji pogled na zdravlje i prehranu pa mogu preporučiti zgodnu literaturu "Velika knjiga o prehrani i njezi " Fallon Morell i Cowan.
    Meni je otkrila potencijalni uzrok nekih simptoma, a i prilagodila sam prehranu nekim njihovim savjetima, nadam se da će maleni profitirati :) 

• nali

Ana- super za pregled 
    Miranda- bitno da su te pustili doma..nadam se da ce ti se i tlak sad kad si doma unormalit, ja vise nemogu gledati taj tlakomjer kolko me malretiraju s tim- mjeri,zapisuj.. 
    Neko je spominjao vitamine- da ih prestaje sad piti.. Meni je nekoc davno endokrinolog rekao da puno zena ima manjak b vitamina, pogotovo b12 i da bi se barem b vitamini trebali piti u trudnoci. E sad, koliko ih uzimamo kroz hranu..nemam pojma..
    Danas imam party u trbuhu, par dana me lupnula svega par puta, zato danas nadoknaduje.. Sad mi nije jasno sto joj je da tako jako lupa, mislim si, mozda joj nesto smeta. A okrenula se tako da me nogicama po crijevima lupa i nije uopce ugodno.

• Dalal

VSD.. i ja sam otprilike ostala trudna u gabaritima kao i ti. .84.5 kg na visinu od 178 cm. ..Ali ja sam evo do 25 tt navalila još 8 kg na sebe...Ali za čudo ja to još ne osjecam. Nije mi teško ni hodati niti bilo sta raditi. .jedino znaaaammm bit će ih još više 😀😀. .Al neka bude samo da bebica bude dobro. .A od odjeće imam samo 1 pantalone i 1 helanke i to rotiram 😀😀

• Kani07
    07. Rujan 2018. 15:42

Posto moja cura ima celijakliju i kasno joj je otkrivena i svasta stete joj je napravila i dijete je stvarno lose bilo o prehrani mogu rec sto vise prirodno i sto manje gotovih ,polugotovih i konzerviranih stvari ,i ovo light to je zivi otrov.
    Isla sam na razne tecajwve i citala sve i svasta i na kraju od svega sam pomalo uzela i funkcionira super
    A boze moj svak sebi nade kako voli i misli da je ok .

💜Karla💜Nicol💙Anton

Maggie85
    07. Rujan 2018. 15:42

Hana85, dobrodošla!
    Ja sam pisala o LCHF-u jer ga prakticiram, doduše sad u trudnoći s više UH kroz voće, zobene i mahunarke, ali i dalje ne jedem ništa industrijsko, junk i sl.
    Za swadling sam čula, ali nisam još baš detaljno upoznata s njim, no čini mi se da može od samog rođenja.
    Miranda, drago mi je da je sve dobro prošlo jučer!
    Tablicu redovito ažuriram, ali neću ju sad lijepiti, evo samo da znate da dečki povećavaju vodstvo s 33:28!

Maggie85
    07. Rujan 2018. 15:44

Hana85, zaboravila sam napisati da imam tu knjigu, odlična je. Bila sam na početku foruma negdje stavljala curama slike iz knjige, baš vezano uz prehranu i vitaminske dodatke.

Pticaselicazgst
    07. Rujan 2018. 15:45

Ako kome treba

Miranda
    07. Rujan 2018. 15:50

Za magnezij je vec netko napisao pa samo da potvrdim; preporuka je stati s mg par tjedana pred porod jer on smiruje kontrakcije maternice pa bi ju trebalo pustiti tih par tjedana da odradi te pripremne kontrakcije i da spontano zapocnu trudovi. Neki ga ukinu s 37tt, neki i malo ranije, to sve u dogovoru s gin i ovisno o procjeni. Frendica ga je pila skroz do poroda jer je dobivala grozne grceve u nogama cim bi prestala tako da ovisi i zbog cega se sve pije.
    Sto se tice komentara o preranom kupovanju, ljudi stvarno komentiraju samo zato da nesto prokomentiraju, imam dojam da nitko ne promisli prije nego otvori usta. Nema smisla obazirati se na to uopce.
    MaryAnn ja ne bi bas napamet stala sa svime, druga stvar bi bila da je provjerio krvnu sliku i stanje u organizmu prvo. Zadnje preporuke su da se folacin pije kroz cijelu trudnocu a ostalo po potrebi.
    Hana dobrodosla! Hvala za info o spavacicama, ja planiram kupiti par za rodiliste a kasnije to ionako lansiram u smece, ne da mi se muciti s pranjem i iskuhavanjem a ionako ih ne nosim inace. 
    Swaddling nisam pokusavala s B., relativno je dobro spavala i bez toga ali ako planiras, pitaj najbolje patronaznu da pokaze pravilan nacin jer postoje i rizici nepravilnog izvodenja kao razvojna displazija kukova. 
    Da mogu, radila bi i ja vrlo rado do kraja. Svako malo mi dode da poludim u kuci od osjecaja beskorisnosti a uz to i gubim novce na komplikacijama tako da podrzavam radilice, ne vidim skoro nista pozitivno u ovim komplikacijama 😬
    Ogtt mi je dobar, rekla sam muzu da svrati u Lidl nakon posla 😋
    Prehrana mi je tabu tema jer kad god krenem pricati o svojim stavovima i nacinu prehrane, vecina me gleda kao da sam s marsa pala. 🙈 Ljudi su uvijek skloniji vjerovati onome sto su naslijedili i cemu su ih ucili nego pogledati objektivne podatke i naucila sam da s vecinom nema smisla ispravljati krive Drine. Pocevsi od mnogih svojih kolega. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.