Super vijesti za pregled, nek i ostali pregledi što dolaze budu uredni :)
Cure pitanje, ostalo mi je još prentatala (solgar) za 2-3 dana, a ginekolog mi kaže da ne moram više piti s tim da ja samo to pijem pa bi ostala bez ičega. Krv je bila dobra, željezo super, ali sam išla vaditi krv u 10 tjednu, a sad je 22. Meni je pre čudno da bas nikakve dodatne vitamine ne uzimam, a pregled je za 2 tjedna, šta vi mislite?
Pozdrav drage mamice, evo ipak se odlučila registrirati iz zahvalnosti što sam iz vašeg druženja saznala puno korisnih stvari, pa eto da se priključimo moj dečkić i ja koji bi nas trebao pozdraviti 6.12.
Javljam se s najnovijim updateom o spavaćicama za dojenje, bila sam na tržnici Črnomerec i snimila spavaćice na 4-5 štandova, cijena od 70 do 120 kn, uglavnom su kratkih rukava, što je i bolje za bolnicu jer je ruka dostupnija za otvaranje venskog puta, ima i pidžama za dojenje, no donji dio je kraći, ispod koljena pa sam ipak radije uzela običnu pidžamu s kopčanjem po sredini za 50 kn i dvije spavaćice za dojenje s dva proreza za 80 kn. Zapravo planiram spavaćice nositi i kasnije doma jer je lakše dojenje, a ispod ću obući donji dio pidžame.
Materijali su svakakvi, svi se kunu da je pamuk iz Turske :) no više bi bilo, kako Mile kaže:"Nije neka kvaliteta, dječji rad trećeg svijeta". Meni je ovo bio prvi shopping u životu na tržnici pa su se prodavačice čudile što se ja čudim nekim stvarima npr. ista pidžama M veličine je veća od L veličine, ili dvije spavaćice jedna M druga XXL apsolutno istih dimenzija i tako... Zaključila sam da na tržnici treba sniziti kriterije i očekivanja :)
Neki dan sam prolazila preko tržnice na Trešnjevi pa sam na brzinu pogledala i kod njih, na tri štanda su bile spavaćice za dojenje, sve po 100 kn, no žurila sam pa nisam ispipavala i ne znam jel ista roba kao na Črnomercu
Također sam vidjela jednu u izlogu za 99 kn, u dućanu "ispod" Vinogradske, na Ilici, kada se ide iz smjera Črnomerca, na prvom raskrižju nakon Exita, u dućanu se prodaje donje rublje
Za mame koje nisu iz Zg, može se naručiti na stranici https://ma-desire.hr/product-category/odjeca-za-trudnice/spavacice-za-trudnice/
I zapravo me zanima jel postoje jednokratne spavačice za porod, kao i gaćice, pa ih se poslije baci, jer sad mi je malo žao ove baciti. Vjerojatno bi to bilo od netkanog tekstila kao i kirurške maske, znam da postoje ogrtači na nekim ginekološkim odjelima. Gdje to nabaviti?
U h&m je akcija 3 za 2
Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
Super vijesti za pregled, nek i ostali pregledi što dolaze budu uredni :)
Cure pitanje, ostalo mi je još prentatala (solgar) za 2-3 dana, a ginekolog mi kaže da ne moram više piti s tim da ja samo to pijem pa bi ostala bez ičega. Krv je bila dobra, željezo super, ali sam išla vaditi krv u 10 tjednu, a sad je 22. Meni je pre čudno da bas nikakve dodatne vitamine ne uzimam, a pregled je za 2 tjedna, šta vi mislite?
Meni je moja ginicka isto rekla da ne moram vise piti pa sam prestala, to je bilo negdje pocetkom drugog tromjesecja.
Sad mi se prije par dana javila neka griznja savjesti sta bas nista ne pijem pa cu opet nastaviti piti prenatal... Naskoditi nece, moze samo pomoci 😊
Ja sam u prvom tromjesecju pila Novalac. Nakon 13tt me prebacila na Elebaby. Receno mi je da se prenatali piju do kraja. I sestra je u zadnje 3ipo god rodila dvoje djece, isto ih je pila do kraja 🤔
Krv je u 8tt isto bila u redu. 🤷♀️
I eto, kad se ipak odlučih nešto pisati, imam jedan komentar na temu od prije par dana o baldahinima. Uglavnom se raspravljalo iz perspektive estetike, a saznala sam da im je puno važnija funkcionalna uloga da djetetu zaklone vidno polje, da se ne prestraši po buđenju velikog, otvorenog prostora. Pa navodno ne plaču puno/jako kada se probude.
E sad, s obzirom da dijete u početku vidi slabo i mutno pitanje je koliko tu ima istine, no vjerujem da ne može škoditi pa sam planirala improvizirati baldahin na krevetić Close to me, a na obični drveni gdje bi spavao preko dana neću ništa stavljati pa ću vidjeti razlikuju li se buđenja.
Ne znam jel ste raspravljale ranije, nisam mogla čitati od početka, o swadllingu, ja sam spletom okolnosti kupila dekicu za zamatanje, doduše više liči na luđačku košulju nego na dekicu, no sad sam u dilemi da li ju koristi od početka redovito, ili ako se pokaže potreba?
Nekako sam sklona vjerovati da su ponekad znanja akumulirana stoljećima točnija od novih znanstvenih koncepata zadnjih par desetaka godina, hm... tko će ga znati?!?!
Ana super za pregled i veliku bebicu 😍😍 bome rastu ko gljivice ❤
Hvala klikerice za info o hm. Jel znas do kad to traje?
Hana dobro dosla nam 🤗 hvala za info o zagrebackim placevima, ima tko iskustva sa splitskih? 😊
Pustili su me kuci, iskljucivo u lezeci polozaj iducih 10 dana. Tlak mi je stalno bio visok (pitam se zasto) pa sad par dana moram mjeriti svako malo i zapisivati pa s tim na kontrolu svom gin. U ponedjeljak sam kod njega.
Procitam zaostatke malo kasnije, ulovila sam da je Ana na pregledu i ima velikog decka 😍 Super! 😘😊
Joj cure evo ja ooet malo bacila oko na Jesenske, pa koliko bebica im je stiglo u par danaaaaa 😍😍😍😍
Uf kad mi krenemo tako 😁❤️❤️❤️❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji