Hej mamice koje ste vec rodile imam pitanjce
Kako sa savovima? Mislim nakon koliko otprilike prestane boljet i to? Znam da je kod svake zene drugacije ali kako je vama bilo?
Sve ovisi koliki ti je prag tolerancije na bol. Ja sam na prvom porodu dok me dr.šivao odmah pitala šta ja sad nesmijem zbog šavova i dr.mi je rekao da jedino čučanje nije preporucljivo a sve drugo da smijem ako mogu bol trpit. Taki da sam stisla zube i cim sam dosla iz rađaome i sobu sam sjela na krevet, a drugi dan sam sjela na stolicu.
Šavove spricala Octeniseptom, i ispali su za 10-ak dana..
url=https://lilypie.com]
Ninanix, ovisi o toleranciji na bol i na to kolika je rana i sl.. Ja sam na prvom porodu zaradila i unutarnje i vanjske savove. Tusirala se iza svake nuzde, spricala octeniseptom, cesce mijenjala uloske. Kad je bas bolilo uzela sam ibuprofen. Konci su poceli ispadat iza 15 dana otprilike, ali nisam sjela normalno mjesec i pol, dva..
Ninanix, ovisi o toleranciji na bol i na to kolika je rana i sl.. Ja sam na prvom porodu zaradila i unutarnje i vanjske savove. Tusirala se iza svake nuzde, spricala octeniseptom, cesce mijenjala uloske. Kad je bas bolilo uzela sam ibuprofen. Konci su poceli ispadat iza 15 dana otprilike, ali nisam sjela normalno mjesec i pol, dva..
Ja sam pocela lijepo sjediti nakon 2 tjedna, a bez bolova i ugodno nakon 3 tjedna. Al opet, ovisi o rani i broju savova, unutarnjih, vanjskih, koliko se uspjevas odmoriti. Ja sam znala prva 2 tjedna naspricat se Octaniseptom, ocistiti i leci gola rasirenih nogu par minuta..
Aymee
Mame, pitanje
Da li presvlacite djecu preko noci? Moj mali par noci vec propiski i bodic i odjelce, svi savjetuju da presvlacenje preko noci nije dobro jer se dijete lakse prehladi, a i razbudi, ali meni opet nije normalno ni da ga pustim da spava u mokrom..
Meni se cini logicnim da ga presvuces ako je mokar... tek tada se moze prehladiti a i nije mi bas fora da smrdi. Mislim da je njima njuh od pocetka razvijen...
url=https://lilypie.com]
Meni je isto to nepresvlacenje bezveze..ali babica nam je rekla da zadnje bude do ponoći i onda opet ujutro. Ako se bas ukaki da smrdi, ja ga presvučem nabrzake jednom tijekom noci.
Mame, pitanje
Da li presvlacite djecu preko noci? Moj mali par noci vec propiski i bodic i odjelce, svi savjetuju da presvlacenje preko noci nije dobro jer se dijete lakse prehladi, a i razbudi, ali meni opet nije normalno ni da ga pustim da spava u mokrom..
Ja presvlacim. I mislim da je gore ostaviti bebu upisanu jer im je mokraca jako kisela i u trenutku moze nadraziti kozu, a to je onda bebi bolno i to je onda problem. A ovo sto ce pola minute biti bez pelenice mislim da nista se nece dogoditi. :))
Ja sam presvlacila kad bi se ukakao. Sad kako je prestao kakati po noci, stavim mu pelenu oko pola 9, 9 prije spavanja, obilno namazem jgl kremu i do jutra se ne presvlacimo. Obicno oko 6h ujutro kaka pa se onda presvucemo i nastavi spavati jos sat, sat i pol, ovisno koliko seka jos odspava..
Ma ja mogu sjediti stavim si jastuk odispod pa mi bide lakse,ali nista mi nisu rekli dal mogu spricat i to samo sa vodom da se mogu tusirat i to je to. Nisu mi rekli nista za spricnje pa me.zanimalo kako je to kod vas islo jer mene samo pecka malo pa neznamdsl smijem ili ne.
Mirjanos, sad si vec u 37. Tt, kad ti je pregled? Meni je jutros bio zadnji kod moje ginicke. Napravila mi je bris i odnikela sam u bolnicu. Nalazi su za tjedan dana.
Bole me i leda?#?!?! Mislim da je to od stalnog lezanja na lijevom boku i jos u povisenom polozaju… bas me streca svako malo.
Zadnji pregled mi je bio u utorak i rekao mi je bris raditi u 37 tjednu, vjerovatno ce raditi brzo.
Sutra idem u bolnicu, pa cu ga pitati kada radimo bris.
Leda me danas rasturaju! Radila sam nesto po kuhinji i od tada me presjeklo nesto u donjen djelu leda. Inace me noga zna zezati, onda sepam, a to je isto od leda. Bas mi je to cudno jer vjezbam 2x tjedno i secem svaki dan... ali vjerovatno je pritisak od tezine...
Sortiraj odgovore
Najstariji