Postoje neke kapi za bebe, raspitam se Dazi kod frendice pa javim.
Curke gdje prematate bebe? Jel se to moze na kaucu... naime ja sam kupila prematalciu u Ikei i jucer smo ju montirali, a vec nocas sam se lupila u trbuh na nju (u nasoj spavacoj je). Sada mi se toliko zamjerila/zgadila, a i ogromna je da bi ju najradije maknula....
Zanima me jel se moze beba prematati na kaucu, a da to nije preveliko opterecenje za leda i sl (to mi je frendica rekla).
Nama su se za grceve po savjetu patronazne pokazale odlicne probioticke kapi Waya lgg. Grceve skoro da i nije imao, s time da mu nisam ni svaki dan davala kapi D vitamima jer sam primjetila da od njih ima velikih problema sa stolicom i grcevima...
Sto se prematalice tice vidi kako ce te biti najzgodnije, mi je i dalje koristimo, a malu im godinu i po ne znam kako bi bez...
Sto se tice komodice za presvlacenje bebe,ja sam svoju iskoristila maksimalno,dok je nisam skinula sa pelena tu mi je najzgodnije bilo za presvuci. Povrh svega mi sve na dohvat ruke bilo,a dok je mala bila i dosta odjece sam u njoj drzala. Medjutim moja curica se nije bunila da je presvlacim,dok sestre svoju nisu jer im djeca nisu voljela i zgodnije im bilo gdje stignu presvuci. Mislim da je sve stvar navike i rutine,a uvelike je olaksala jer su me na pocetku ledja strasno bolilila pa sam i tako i dalje nastavila.
Za grceve masaza trbuha, topla tetrica na trbuh, nosenje, dojenje.. Gledaj da podrigne poslije podoja. Za kakanje joj mozes vjezbati nogicama, privlaciti ih trbuhu i ispružiti. Nama pomaze drzanje u pozi za kakanje..
Za prematalicu, mi smo iz Ikee uzeli obicnu komodu i gore spuzvu za presvlacenje. Tako sam curu presvlacila dok god nije skinula pelene. Tako sad presvlacim i deckica. Meni je tako lakse, komoda mi je taman visine, probala sam i na kaucu i uzasno me bole leda da se ne mogu ispravit dobrih 10 min kad se ustanem. Probaj pa ces vidjet.
Zar si tu prematalicu ne mozes preklopiti da ti nije previse vani?
Hahhahahaha nikada se ne zna Mirjanos heheh
Zene imate li kakav savjet za stomacic? Moju curu nekada bas jako boli stomacic. Bas jako place sve dok se ne pokaki. Imate li kakav savjet? Mogu li ja piti neki caj koji bi i njoj onda pomogao da lakse kaki ili neszo?
Ja pijen caj za mame i bebe i od tog je pocela kakit. 4 dana je bia zastoj i bas san se pocela brinit jer je uzasno plakala. Rekla mi je patronazna za kapi bio Gaia. Ugl bebi mos dat samo probiotike al nijedan ti ne djeluje odma. Ja jos ne dajen nista al da nije kakila uzels bi te kapi
Mada mos probat i sa kamilicon. Ja san njoj par puta napravila dohranu s kamilicon, po savjetu patronazne.
To presvlacenje je stvar navike. Moja cura je voljela biti gore na komodi, kad bi se okupale, gore smo se brisale i oblacile. Dok je moja sestra klince presvlacila gdje je stigla i oni nisu nikad voljeli bit na prematalici..
Postoje neke kapi za bebe, raspitam se Dazi kod frendice pa javim.
Curke gdje prematate bebe? Jel se to moze na kaucu… naime ja sam kupila prematalciu u Ikei i jucer smo ju montirali, a vec nocas sam se lupila u trbuh na nju (u nasoj spavacoj je). Sada mi se toliko zamjerila/zgadila, a i ogromna je da bi ju najradije maknula….
Zanima me jel se moze beba prematati na kaucu, a da to nije preveliko opterecenje za leda i sl (to mi je frendica rekla).
Ja iman onaj nastavak za prematanje sta ide na krevetic al stavin ga na svoj krevet...ma minjaj onako kako tebi odgovara ne mozes time naskodit bebi :)
Frau Mund, sorry sto te gnjavim, ali sto znaci koristim morsku vodu? Sto radis s njome? Nasonex sam koristila prije trudnoce kada mi se sve zacepi i kapi vise nisu pomagale, ali to mi sada ne bi dala doktorica (opce prakse). Kod specijalista nisam bila. Jel ihalacije pomazu za astmu?
Neo cestitam! Jeeej. koliko bebica sada imamo! 🤗🤗🤗
Draga ne gnjavis me 😊 Aqua maris koristim, samo za sluznicu i otcepljenje nosa. Meni su za trudnocu dali Nasonex tako da racunam da smijem koristit... inhalacija mi pomaze! Tesko mi je reci sta tebe muci i u kojoj mjeri. Moji su napadaji bili toliko jaki da nisam mogla do zraka, isla sam van setat i sjela na prvu klupu oko pol sata da dodem k sebi... ako imas takve napadaje rekli su da obavezno uzmem bilo sta, jer i beba ostaje bez kisika... pa i ventolin imam za te slucajeve, sva sreca nije mi trebao. Preporucam odlazak na hitnu ako te toliko gusi... dat ce ti ono sta moras uzimati.
url=https://lilypie.com]
Dazi, saljem info sto mi je frendica napisala:
Sto se tice bebe, sve bebe se napinju dok kakaju, a njima ti nije jos razvijen probavni sustav tako da je to normalno. Moze joj dati 5 kapi Biogaia svaki dan, to su probiotici, ja to dajem svojoj i vjerojatno cu jos nekoliko mjeseci. A ako se bas krene grciti onda moze kupiti onlinr colikind kapi (al za grceve cesto malo toga pomaze; kazu to treba proc samo).
Frau Mund,
Hvala!! 😘
Curke hvala svima za info oko prematalice. Bas me naljutila ta prematalica, ali evo sada mislim da cu je ostaviti. Pa cemo vidjeti. Za sada maknuti cu taj gornji dio koji strsi dok se beba ne rodi.... a onda kada se rodi cu se naviknuti gdje stoji pa da se ne lupam u nju :)
Sortiraj odgovore
Najstariji