Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mela
    06. Prosinac 2017. 15:18

Aymee

A danas smo bili i na pregledu.. UK sterilna, ja dobila 1 kg u 3 tj.. Brine me samo to sto je bebac dobio malo u 3 tj. Dobio je 400 grama a kao trebao je bar oko 600. Pa je sad u 35 tt na 2400 a u 32 je bio 2 kg.. Pa je dr preporucila vise mirovanja, vise hrane i lezanja na lijevom boku.. Ostalo je sve skolski. Ipak me ovo brine ali vjerujem da ce biti ok..

Nemoj se brinuti, nadoknadi to beba sve. Drži se uputa doktorice i bude sve uredu. Svakako je težina na pregledu +500/-500 gr. 
    Nego sada ti je dozvoljeno sve, samo jedi i odmaraj 

• Aymee
    06. Prosinac 2017. 15:30

Frau_Mund6

Molkm pomoc oko ovog poreza. Radim vec 15 god u istoj firmi. Do kolovoza sam na cuvanju trudnoce. Sad nisam sigurna dali bi porez trebao sada leci ili u iducoj godini?!?!
    Nalaz uzv je uredan!! 😊 rijesla sam i hzzo 😊 tete su bile bas super i ubacile me da dobijem novceke do 20og 😀
    Ugl bas sam si mislila kak mi dobro ide i onda moj trudnicki mozak zaboravi papire za hzzo 😁

Super za uzv i novcice. Drago mi je da su tete imale razumijevanja a mozda su se bojale da se ne rasplaces, 😉 

Sto se poreza tice, nama je npr. jucer na placi bio iako nekima isplate i na placi u sijecnju, odnosno za prosinac.. Tak da nisam pametna.. 

Aymee

• Aymee
    06. Prosinac 2017. 15:34

Mela

Aymee

A danas smo bili i na pregledu.. UK sterilna, ja dobila 1 kg u 3 tj.. Brine me samo to sto je bebac dobio malo u 3 tj. Dobio je 400 grama a kao trebao je bar oko 600. Pa je sad u 35 tt na 2400 a u 32 je bio 2 kg.. Pa je dr preporucila vise mirovanja, vise hrane i lezanja na lijevom boku.. Ostalo je sve skolski. Ipak me ovo brine ali vjerujem da ce biti ok..

Nemoj se brinuti, nadoknadi to beba sve. Drži se uputa doktorice i bude sve uredu. Svakako je težina na pregledu +500/-500 gr.
    Nego sada ti je dozvoljeno sve, samo jedi i odmaraj

Trudit cu se, ali moj karakter ne zna lezati..  🤐 samo radi bebe cu lezati vise.. Iako ovaj dio s hranom je genijalan.. Moram jesti vise,   😉😉😉

Aymee

LittleOne
    06. Prosinac 2017. 15:40

Ako ste bili i mjesec dana na komplikacijama tj porodiljnom trebali bi dobiti povrat poreza ovaj mjesec. Eventualno iduci. Cak i ako niste cijele godine u istoj firmi ili cak zaposleni, nema veze. To nije do firme nego do porezne i poreznog zakona.
    Takoder bi trebali dobiti bozicnicu jer se isplacuje svima u radnom odnosu (naravno ako firma isplacuje) , ali u to nisam 100% sigurna

Marijana07
    06. Prosinac 2017. 15:46

7 god sam radila u jednoj firmi i imala prijelaz u ovu od 1.4. ,na komplikacijama sam od 10.8..a porodiljni mi je poceo sad 26.11....

Marijana07
    06. Prosinac 2017. 15:47

I to za taj porez mi je prvi glas sada..

Marijana07
    06. Prosinac 2017. 15:55

Aymee

moj je sa 32+2 bio 1925..ja sam tad nisam nista dobila na kilazi nego izgubila 700g. Vazem se doma i kilaza mi je ista od tad..15.na kontrolu sad i mene brine da beba nije nista dobila..🤔 i jos me brine sto je rekao doktor da je glavica veca za cca tjedan dana..

LittleOne
    06. Prosinac 2017. 15:57

Sigurno ces onda dobit nesto, samo ne znam koliko, ima na internetu neko formule ali je meni to prekomplicirano. Ugrubo, ja sam dobila otprilike pola sveukupno uplacenog  poreza za vrijeme koje sam radila, na komplikacijama sam od 1.7. To je najbolje sto mogu objasniti :D

• Aymee
    06. Prosinac 2017. 16:07

Marijana07

Aymee

moj je sa 32+2 bio 1925..ja sam tad nisam nista dobila na kilazi nego izgubila 700g. Vazem se doma i kilaza mi je ista od tad..15.na kontrolu sad i mene brine da beba nije nista dobila..🤔 i jos me brine sto je rekao doktor da je glavica veca za cca tjedan dana..

Ne brini zbog toga, jer korelacija tvoje kilaze nema veze s bebinom. To znam 100% jer su meni ovo prvi kilogrami nakon 24 tjedna. Dakle, ja sam imala istu kilazu od 24 tt do 32 tt a beba je rasla. Ne znam da li si me shvatila jer kako sam malo poglupavila vise ne znam ni objasniti. A i moj bebo je dobio, samo po njoj nesto manje nego je trebao. Ne brini draga, svi smo drukciji tako da se zaista ne zabrinjavas.. 

Aymee

• Mirjanos
    06. Prosinac 2017. 17:07

Ja nista nisam dobila za Sv. Nikolu 🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.