Evo mene sa pregleda..
Koliko sam sretna jer u trudnickoj vise ne treba cekati satima kao prije (sad su uveli narucivanje, prije je bilo sjedi pa cekaj), toliko su me danas iznervirali sa brzinom pregleda, kao da smo roba na pokretnoj traci. Narucena sam bila u 11.10h, dosla u 10.50. Nisam stigla jaknu skinuti vec su me zvali u kabinu po trakicu za mokrenje, pa brzo mjeri tlak, pa brzo na pregled. S obzirom da sam hodala od tramvajske stanice do bolnice i onda sve na brzinu kod njih, tlak je naravno bio 135/90 i onda me napadaju kak nista ne trosim od terapije.. I nikako im objasniti da je to zbog zurbe i da nisam sjela ni na minutu..
Uglavnom, otvorena sam 1 prst do ovoja i glavice. U ponedjeljak imam kontrolu ako se do tad nista nece dogadati.. Tad ce mi raditi ctg i pregled..
Jojjj Dea vjerujem ti, ni ja en volim takav nacin. Ahhh. Ali ajde vazno da je sve u redu. ☺️
Mislim da je meni beba jos popreko na zadak u trbuhu jer me uzasno zulja s lijeve i desne strane, nadam se da ce se sto prije okrenuti glavicom dolje.
Da li vi planirate bebe voziti u AS tj jaje na kolicima? znam da pedijatri to nikako ne preporucaju do bebinih 4mj, ali razmisljam si da ce bit zima i necemo biti vani duze od 1 sat dnevno pa mi to ni ne izgleda tolko stetno. Kuci ce lezati u koljevci na ravnoj podlozi.
Stariji je bio u kolicima u kosari, ali bilo je ljeto i puno vise smo bili vani. Sad imam problem jer uz dvoje djece mi ne stane konstrukcija i kosara u prtljaznik
Ja cu za pocetak voziti u as, jer nemam kosaru. Preporuca se nakon 2h voznje napraviti pauzu od pola sata (kada je u pitanju voznja u autu). Tako da smatram da 1h nece biti dugo. Iako ja imam i elasticnu maramu u kojoj cemo se nositi u pocetku tako da mozda necu sa kolicima ni ici nigdje, pogotovo ako ce i curka bit a nama, lakse ce mi biti kontrolirat ju.. Kasnije cu naruciti nosiljku koja ide od mjesec dana starosti. Tako da razmisli i o nosiljkama
Dea gledala sam nosiljke zapikirala ergobaby adapt koji ide od rodenja, pa mislim da cemo to onda kombinirati. Gledala sam i nova manja kolica, ali sve to dode preskupo, a tesko je prodati rabljena jer obicno svi uzimaju na rate.
Meni je redovno tlak oko 130/80 i gin nista ne komentira, jedino kad mi je bio u prosloj trudnoci 150/90 su napravili dramu, a samo sam bila nesto u zurbi taj dan
Evo mene sa pregleda..
Koliko sam sretna jer u trudnickoj vise ne treba cekati satima kao prije (sad su uveli narucivanje, prije je bilo sjedi pa cekaj), toliko su me danas iznervirali sa brzinom pregleda, kao da smo roba na pokretnoj traci. Narucena sam bila u 11.10h, dosla u 10.50. Nisam stigla jaknu skinuti vec su me zvali u kabinu po trakicu za mokrenje, pa brzo mjeri tlak, pa brzo na pregled. S obzirom da sam hodala od tramvajske stanice do bolnice i onda sve na brzinu kod njih, tlak je naravno bio 135/90 i onda me napadaju kak nista ne trosim od terapije..I nikako im objasniti da je to zbog zurbe i da nisam sjela ni na minutu..
Uglavnom, otvorena sam 1 prst do ovoja i glavice. U ponedjeljak imam kontrolu ako se do tad nista nece dogadati.. Tad ce mi raditi ctg i pregled..
Draga Dea mogu mislit. Nažalost tako ponašanje mi nije strano, baš kao da smo na traci. Meni i oni sami svojim ponašanjem unesu još veću nervozu. Bitno je da je s vama sve uredu i da sada odmarate do ponedjeljka, ako ne bude iznenađenje do tada
Dea gledala sam nosiljke zapikirala ergobaby adapt koji ide od rodenja, pa mislim da cemo to onda kombinirati. Gledala sam i nova manja kolica, ali sve to dode preskupo, a tesko je prodati rabljena jer obicno svi uzimaju na rate.
Meni je redovno tlak oko 130/80 i gin nista ne komentira, jedino kad mi je bio u prosloj trudnoci 150/90 su napravili dramu, a samo sam bila nesto u zurbi taj dan
Ja cu naruciti Bazzinga nosiljku, zena ih siva doma od tkanih marama i kepera, na kopcanje. Cijena je oko 500-600 kn, ovisno o tome dal zelis nesto posebno ili ne. Tako da je puno povoljnije nego ergo kojem zapravo samo ime placas. Ukljuci se, ak si na fb-u, u grupu Nosenje beba (babywearing), imaju i svoju grupu sa oglasima u kojima se prodaju razne polovne nosiljke po povoljnim cijenama..
Mela, nazalost, oni to rade tako samo da nas se rijese cim prije. I to mi uzasno smeta, jer nismo predmeti vec ljudi i k tome jos i trudnice. Ali kome god to kazes, uopce im ne dode do usiju a kamoli do mozga da bi shvatili..
Dea najbitnije je da ste dobro i sve blize razdvajanju 😉 Koliko znam otvaranje ne mora biti brzo, tj bilo je zena koje su bile 1 prst i po tjedan dana... a ponasanje je obicno tako kad nesto promjene u protokolu 😁 mene to podsjeca na prvi kisni dan nakon dulje suse u prometu, kao da nitko vise ne zna vozit 🤣🤣🤣🤣
Meni je sve super, dobila sam uvz dojke da budemo sigurni, secer i krv za napravit. I narasla sam 9 kg u prvih 6 mjeseci... 🤔 ako tak nastavim nebu bas najbolje 😥 ali obzirom da smo dobro ne brinem.
Beba 760 grama, bila je napokon okrenuta prema gore pa sam vidjela glavicu 😍 aaaaa preslatka je!! Sad razmisljam da si priustim 3d jos jedan pa da imam za uspomenu ❤ dragi malo luduje... nisu mu jasni ti troskovi 😁
url=https://lilypie.com]
Dea najbitnije je da ste dobro i sve blize razdvajanju 😉 Koliko znam otvaranje ne mora biti brzo, tj bilo je zena koje su bile 1 prst i po tjedan dana… a ponasanje je obicno tako kad nesto promjene u protokolu 😁 mene to podsjeca na prvi kisni dan nakon dulje suse u prometu, kao da nitko vise ne zna vozit 🤣🤣🤣🤣
Meni je sve super, dobila sam uvz dojke da budemo sigurni, secer i krv za napravit. I narasla sam 9 kg u prvih 6 mjeseci… 🤔 ako tak nastavim nebu bas najbolje 😥 ali obzirom da smo dobro ne brinem.
Beba 760 grama, bila je napokon okrenuta prema gore pa sam vidjela glavicu 😍 aaaaa preslatka je!! Sad razmisljam da si priustim 3d jos jedan pa da imam za uspomenu ❤ dragi malo luduje… nisu mu jasni ti troskovi 😁
Super za bebicu, da je dobro i da ste ju uspjeli vidjeti.. A muskima nista nije jasno, ali lako za njih..
Ja sam u prvoj trudnoci bila otvorena 1 prst od 36tt, pa sam na kraju prenijela tako da to nista ne znaci. Iako me gin uplasio sa otvaranjem u 27tt, ocito sam previse mirovala..
Ma moj dragi sve usporeduje sa prvim djetetom koje ima 15 god... tad nije niti bilo nego 2d, pa je sve bilo u redu... kao da ja hocu da nije u redu 🤣🤣🤣🤣 nee ja hocu slikicu 😉
Mene je uplasila kilaza 😑 u pocetku sam malo dobivala i sad sam se opustila pa odmah 4 kg u mjesec dana 😁 kaj da sad radim?!? Tijelo trazi slatko a ako nastavim necu moci do bolnice pjesice 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
url=https://lilypie.com]
Sta se tice kilaze ja sam u prvih 6mj dobila puno i sad zadnjih mj dva skroz malo, a sve isto. Tak da ne brini oko toga :)
Ja mislim isto dosta nosit, nasljedila sam prakticki novu ergo tak da nemam opravdanja za kupovat novu ali inace bi gledala bazzingu ili zmajcicu. Za pocetak cu elasticnu maramu, sam ne znam koju, vidjet cu jos.
Sortiraj odgovore
Najstariji