Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Frau_Mund6
    15. Studeni 2017. 00:09

Meni je nevjerovatno da u danasnje vrijeme ne daju epi na zahtjev... pa gdje mi zivimo... kaj nije smisao da se zenama olaksa jedna od najvecih boli koja se treba prezivjeti... da taj porod postane nesto najljepse sto dozivljavas a ne jedna od gorih stvari..  

url=https://lilypie.com]

15. Studeni 2017. 00:20

Frau_Mund6

Dalmatinkaa

Frau_Mund6

Dalmatinkaa

dea32

Dalmatinkaa

Iman pravo izbora zato i je tesko donit odluku… pustit cu koji dan da se dojmovi slegnu pa cemo vidit.. sad trazin gin koji radi mjerenje zdjelice s obzirom da moj gin to radi "od oka" sta je meni neprihvatljivo s obziron da iman skoliozu i probl s desnim kukom.. muka ziva 🙉🙈

Ja nemam problema sa kraljesnicom, ali me poslije poroda znala boliti i to jako.. Ipak se zdjelica siri, pritisak je na lumbalni dio leda..
    Mozes li mozda dobiti kakvo misljenje od fizijatra ili neurologa (ne znam gdje se kontroliras) pa da onda na temelju njihove odluke odlucis da li ces probat vaginalno ili cr?
    Dijana, slobodno se pridruzis u tipkanju.. ako nista da se malo pojadas sa tegobama i da nam brze prode vrijeme..
    Frau, ne brini za predvidanje datuma, bilo bi fora da se poklopi, ali budimo iskreni ni dr ni uzv ne moze predvidjet tocan datum poroda, tako da..
    Caj je 100% suseni list maline, vrecica je od 50g, znaci ne filteri nego bas suseni proizvod. Ja sam kupila u Gardenu, ducanu zdrave prehrane, pa ako imas nesto slicno u blizini probaj se raspitati.

Draga, s tvojim problemima nije losa opcija da platis i da si mirna i ti i beba… nisam za opcije placanja kad imas prava na zdravstvo i kad placas sve doprinose… ali ako je to u tvoju korist i ako si sigurna u dobar ishod, a time izbjegavas opasnosti, samo naprijed, neke su svari neprocjenjive 😉

A nazalost kod nas je to tako.. imamo pravo i na besplatnu epiduralnu pa je opet ne mozes dobit dok je ne platis i to unaprijed.. splitsko rodiliste ima najnizu stopu poroda s epi.. cak 4 %… zalosno… kod nas se svi vode parolom "plati pa se rugaj".. svi sve rade na crnjaka… zalosno al istinito… zato i ne planiran puno trudnoca…

Hmhm pa jesi li razmisljala da dodes u zg? Sad ti je mozda kasno, ali ako vec imas takve probleme za drugu trudnocu razmisli… ako dogovoris carski u nekom odredekom terminu, mozda je isplativo. Jesi li krenula u bolnicu? Odabrala doktora?

Muz je jucer dosa na ideju da idemo u Podobnika haha.. ja ipak ne zelim toliku dramu... 
    Vodin privatno trudnocu. Pitat cu na iducem pregledu kako idu pregledi u bolnici. Cula san ovde od dosta cura da uopce ne idu u bolnicu ako privatno vode tr.. ja ipak bi.. da se upoznam sa svim..

15. Studeni 2017. 00:22

Frau_Mund6

Meni je nevjerovatno da u danasnje vrijeme ne daju epi na zahtjev… pa gdje mi zivimo… kaj nije smisao da se zenama olaksa jedna od najvecih boli koja se treba prezivjeti… da taj porod postane nesto najljepse sto dozivljavas a ne jedna od gorih stvari..

A eto nazalost tako je.. puno se stedi u zdravstvu na stvarima na kojima ne bi tribalo... i dozvoljeno je da se sve radi na crno..

Elena288
    15. Studeni 2017. 02:49

Dalmatinka pa da kuzim al i spinalnu isto daju anesteziolozi... isto u kraljeznicu, na to mjesto ... pa
    U cemu je razlika ta velika ne razumijem😐

Mela
    15. Studeni 2017. 08:14

Dea32– dječak – 04.12.2017
    Ninaleonita86– curica – 06.12.2017
    Elena 288- dječak - 25.12.2017
    IvaAvi- dječak . 30.12.2017
    Dalmatinka– curica – 31.12.2017.
    Dazi- curica – 07.01.2018
    Marijana07- dječak - 09.01.2018.
    Balda– curica – 11.01.2018
    Aymee- dječak - 12.01.2018
    Radosna055– curica – 15.01.2018
    Neo– dječak –17.01.2018
    Orangina– 17.01.2018.
    Dijana221 - dječak - 22.01.2018 
    Mlada mama– dječak – 26.01. 2018
    Nina- curica - 26.01.2018
    Teddy Bear– curica – 30.01.2018
    LittleOne- dječak – 17.01.2018
    Hip_Hopsica- curica - 01.02.2017
    MamaTroje- curica - 03.02.2018
    Mela- curica - 06.02.2018.
    Pixii– curica- 09.02.2018
    Bubamara86– curica - 12.02.2018.
    TonkinaPrija- curica - 23.02.2018
    MašaL - curica -   02.2018.
    Mirjanos- curica - 08.03.2018.
    Frau_Mund6– curica – 09.03.2018
    Sandra- curica - 13.03.2018.

Mela
    15. Studeni 2017. 08:17

@Dijana221, nadam se da sam točno podatke upisala 

Marijana07
    15. Studeni 2017. 08:50

Dalmatinkaa

Elena288

Dalmatinkaa i ja imam sskoliozu al mislim da nije tako strasan slucaj kao kod tebe. i ja bih na tvom mjestu latila carski pa si mirna.
    Kod nas u Mostaru nema epiduralna … tj lako je nju zbaviti al nema kadra, nemaju anesteziologa , dakle nema ti je tko dati. ako se netko kuzi u to nek mi objasni:.. a vecina carskih se rade na spinalnu anesteziju… koja je razlika i za to treba anesteziolog … koja je razlika izmedju te dvije.

Epi daju anesteziolozi, ugl budu u timu ali i ne mora.. Medjutim u St nazalost fali tih anesteziologa dok ih recimo u Zg ima dosta i zene epi dobiju bez problema ako ne dodju kasno.. u St na crnjaka platis anesteziologu.. glupo al sta je tu je… jer je po zakonu mozes dobit besplatno.. inace zene sa skoliozom mogu primit epi jer se ona daje u dio izmedju razmaka kraljesaka (potvrdio ortoped) ali u bolnici ugl zene odbiju zbog tog jer im se ne da zezat sa krivom kraljeznicom.. Spinalna se takoder daje u kraljeznicu i nju ugl preferiraju kod carskog jer je brzi oporavak od opce anestezije… razg san nedavno kod ortopeda na tu temu.. ugl nama skolioza nije zapreka ni za jedno ni za drugo ali to je tako ugl u teoriji.. praksa je ipak nesto dr…

Ma i tu u Zg ti isto epiduralnu daju ako imas srece..😒
    Bar tako cujem po pricama od kolegica koje su rodile tu..
    Moram se raspitati kad krenem na kontrole u bolnicu.
    Sto se tice Podobnika samo pohvale..tko god si moze priustit..zasto ne...
    Sto se tice farbanja..uglavnom svih tih tretmana uljepsavanja..idem na sve sto sam i do sad isla..jedino sam se solarija..saune odrekla..a sto se tice kose..noktiju..trepavica..lica..radim sve isto kao i prije..Naravno idem u iste salone uvijek i znam koje preparate koriste...provjerene😀

• Dijana221
    15. Studeni 2017. 09:16

Mela

@Dijana221, nadam se da sam točno podatke upisala

Jesi, jesi 

dea32
    15. Studeni 2017. 09:28

Razlika u spinalnoj i epiduralnoj je u mjestu davanja anestezije i ucinku anestezije na sam organizam. Nas zivcani sustav je graden od 3 sloja ovojnica iza kojih slijedi mozak. Epiduralna se daje u prvi prostor, odnosno ne probija tvrdu ovojnicu mozga i zato nema komplikacija, kad upiknu ostave nednu plasticnu cjevcicu kroz koji daju anestetik kad je potreban (ja dobila 3 doze), slicno kao i kad imate 'iglu' u veni za infuziju ali je ova cjevcica puno tanja i mekanija, oduzima samo osjecaj boli od struka na nize ali je motorika odrzana, tj moze se s njom hodati kao da je ni nema, nema nekog posebnog oporavka. Spinalna ulazi u prostor izmedu dvije tvrde ovojnice, ulazi u mozdanu tekucinu (zbog cega se javljaju glavobolje) i blokira sve-bol i motoriku i nakon nje se mora mirovati 24h u vodoravnom polozaju, cak i bez jastuka. Ona se pika jednokratno, znaci ubode se, da se anestetik i izlazi se van sa iglom. Prije obje se dobije lokalni anestetik.
    Razlika u tome sto ces na carskom dobit spinalnu je u tome jer je to operacija i anesteziolog MORA biti prisutan cijelo vrijeme, a kad je vec tamo svejedno mu je dati spinalnu ili opcu.
    Za porod pod epiduralnom ovisis o dobroj volji anesteziologa dal mu se da doci ili ne (ovo o tome kako ih nema je najcesce laz ali im dobro dode kao izlika).
    Te anestetike su unaprijedili tako da ne djeluju na bebu ni u kom smislu.
    Meni su je sami ponudili u rodilistu i moram priznat da sam htjela probat bez nje, ali sam se odlucila uzeti ju jer se otvaranje oduzilo, kao i silazak bebe u porodni kanal.
    Postoje i druge opcije protiv boli, a to su spasmex i dolantin koje daju kroz braunilu u ruci.
    A sto se tice ovog da trebate platiti, ja bi iskreno snimala razgovor i prijavila nadleznim sluzbama. Nece oni dobiti otkaz, da se razumijemo, ali od nekuda treba krenuti. Dok god mi okrecemo glavu od korupcije, lazemo samom sebi da 'to tako treba biti' nece nam biti bolje.. 

15. Studeni 2017. 09:31

Elenaa, da da tu su nase bebice hehhe 😊😊
    A cure nissm vam rekla najbitnije, mogu se kretati. Nisam vise na strogom mirovanju 😁😁😁😁
    I jutros sam sw probudila i isla se presvuci i imala sam sta vidjeti na potkosuljici, izgleda da je desna cica spremna za pahuljicu hahhahahah
    I bas mi je bilo lijepo kad sam to vidjela jer svaki dan ubijam svoje da mi nista nisu cice narasle, da hocu li ja uopce imati mlijeka (iako znam da velicina cice nije pokazatelj,ali..) hahhaha 😁 🍼🍼🍼🍼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.