Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MamaTroje
    04. Studeni 2017. 21:39

Orangina, prva je spavala s moje strane, do ruba, koji je imao pregradu neku pa nije mogla pasti s kreveta. Preporuka za zajedničko spavanje je da beba ne ide u sredinu. 
    Aymee, da u prvoj trudnoći mi dosta rano kolostrum krenuo. 
    Ninaleonita, da, stolica bude crna od željeza.

U vezi sterilizatora, ja sam za drugo dijete uzela, ali zato što je bio na antibioticima, pa sam se brinula da mu se ne nakalemi kakva bakterija usput. S prvim djetetom nisam koristila nego samo detergentom prala pod vrućom vodom.

Ne bih omekšivače koristila. Negdje sam čitala da je bebina koža puno, puno propusnija i da sve to upije.

Nego, bila sam u BIPI neki dan, i sada, i oni imaju baby club i tako. Prvo sam pomislila super, idem se učlaniti, ali kada vidim da traže bebino ime, prezime, datum rođenja, nekako ohladim. Previše mi je to privatnih podataka, a dobit ćemo samo neke uzorke i kreme. Što vi mislite?

TonkinaPrija
    05. Studeni 2017. 07:30

U cemu namjeravate stavljati bebu spavat? Tj sta joj obuci i  cime je pokrivati? Ja sam nekako zamislila bodi + jednodjelna pidzama + debela vreca bez rukava. Bez dekica i madraca. Temperaturu u sobi bi drzala na 20-23.

• Bubamara86
    05. Studeni 2017. 07:45

Tonkina prija, ja namjeravam isto tako. Samo se dvoumim izmedju laganih pamucnih pidjamica i onih debljih. Vidit cu kako ce beba reagirati, ako joj bude vruce u debljima, stavljat cu tanke. Ali isto tako samo u vrecu za spavanje bez rukava, i nikakve dekice ni pokrivaci (kao ni jastuci i slicno) nece ici unutra. Koliko sam citala, one nisu ni preporucljive zbog sindroma iznenadne dojenacke smrti..

Teddy Bear
    05. Studeni 2017. 08:07

Dobro jutro svima. Citala sam vas redovito ovih dana iako sam bas bila u guzvi na poslu.
    Ako se konzumira zeljezo,stolica je od toga tamna.
    Sto se tice spavanja bebica,moja starija kcerka je zimska beba i kad se rodila obukla bih joj bodic,carapice,ona gegica preko toga i ubacila bih u vrecu za spavanje,bilo mi je bitno da je sve od pamuka. Sobu nisam nikad pretjerano grijala,drzala bih temp oko 20°C. Nisam joj nikad kapice na glavu stavljala pri spavanju,rodila se sa puno kose,cak sam vrlo rano pocela joj kosu susiti sa fenom,i nisam imala problema sa tjemenicama. Ako Bog da i bude sve uredu budem tako i sa ovom bebom.
    Medjutim mojoj curici je vazda toplo,nikad se ne voli pretjerano oblaciti niti pokrivati. Tako da sam davno odustala od toga da se budim i pokrivam tijekom noci. Bila mi je zgodna ona vreca za spavanje sve dok je htjela spavati u njoj,ali od prosle zime,i ona joj je pocela smetati. 
    I sada spava sa nama u sobi,odavno nije u svome krevecu,ali meni to ne smeta,nas dvije imamo isti ritam,cijelu noc spava,i to mi je nesto najdraze kad je kraj mene,onako topla,mazna,rucicu mi da i zagrli. Nema mi vece srece. Mi smo njoj ovo ljeto napravili sobu njenu,ali samo po danu bi u njoj spavala,navecer ne zeli,i ne tjeram je. Budemo sad vidjeli kad se seka rodi kako ce izgledat to zajednicko spavanje😃,sve cemo u hodu rijesiti. Ne mogu da brinem unaprijed.

Teddy Bear
    05. Studeni 2017. 08:15

Meni je moja sestra posudila sterilizator na vodu,Aventov,u koji bih stavila mako vode,ubacila boce i dude i ukljucila u mikrovalnu,bilo je ekstra zgodno i prakticno. 
    Koristila sam tada tommy tippe boce a nukove dude. Sve mi je bilo odlicno. 
    Sad jos nista nisam gledala,sve kontam imam iskustva a kad prestanem raditi imati cu i vise vremena da vidim sta se sada nudi na trzistu🙄.

MamaTroje
    05. Studeni 2017. 08:38

TPrija, isto tako otprilike. Imam Obaibovu toplu pamučnu vreću koja će trajat do tamo negdje godinu dana kada dijete neće više htjeti biti u njoj.

TonkinaPrija
    05. Studeni 2017. 09:54

Drago mi je da se slazete. I ja sam to odlucila nakon dosta clanaka o SIDS-u i dekicama. Nabavila sam jednu super vricu u C&A s rukavicima koji se mogu skidati, ako bas bude hladno da ih nataknem. Imam jos jednu bez rukava od Nipcoma. Obe su od materijala kao tanki jorgan pa stvarno mislim da ce biti dosta. A po danu ako je kraj mene, u kolicima ili njihalici posluzit ce i dekice. Dakle, nista od 600kn/komplet posteljine. 🤗

LittleOne
    05. Studeni 2017. 10:06

Prija, kak je prosao pir, jesi uspjela sta pojest? :D

TonkinaPrija
    05. Studeni 2017. 11:24

Moram priznat ne bas bajno. Maticara sam prezivila, ali kad smo sili u restoran i kad su mirisi spize poceli dolazit do mene...katastrofa...nisam takla nista od straja da sve ne vratim po stolu. Bila uruipo, a onda mi mlada rekla da jesam li normalna, sta se mucim, da se kupim doma odma. Dosla doma, pojela svoj dvopek s abc sirom i slatko zaspala. 😅

Pixii
    05. Studeni 2017. 12:53

Isto planiram, obuci bebicu u bodi pa jednodjelnu pidamicu i u vrecu. Uzela sam iste te u c&a kojima se nogu skidati rukavi, odlicne su i djeluju toplo. Sobu cemo nocu grijati izmedu 18-20 pa joj nece biti hladno, a po danu oko 24c. Ostale gluposti kao jastucici, mekane ogradice, dekice i igracke ne dolaze u obzir za u krevetic prevelik rizik od SIDA.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.