Pozdrav svim trudnicama koje trebaju roditi ovu zimu. Jutros sam otkrila ovaj forum i moram priznati da nisam pročitala sve postove, 195 stranica mi se čini puno za nedjelju ujutro. Termin mi je 6.1. 2018. i nosim dečka :) :). Ovo mi je prva trudnoća i zasad sve prolazi u redu. Vidim da neke mame iščekuju OGTT. Bila sam prije nekoliko dana i preporučljivo je dan prije ne pretjerati u šećeru čisto zbog sebe da izbjegneš nepotrebno nepovoljan rezultat jer onda moraš svako malo na pregled. Preporuča se jesti kao inače, ne kasno navečer. Pregled traje dva sata i tri puta ti vade krv. Za to vrijeme ne smiješ ni jesti ni piti niti se kretati. Popiješ čašu glukoze koja je zaista preslatka. Pripremite se da nekoga ne iznenadi.
Kako vi napredujete s opremom, jeste li sve kupile, pripremile ili ćete zadnji tren? Mene sada robica najviše zanima, kako će to biti usred zime ne znam kakvi su bodići i odjelca potrebna, kakav poplun, kombinezon, dekica?
Zadranka dobro dosla!
Meni je plan pripremiti sve do 30tj, puno je lakse sada obilaziti ducane nego u kasnijoj trudnoci, a i za slucaj da nas iznenadi ranije. Vecinu opreme imamo od prve bebe, trebam kupiti samo nesto zimske toplije robice, vrecu za spavanje, dude, bocice i tako neke sitnice.
Cekam cetvrtak u lidlu za napad na robicu ;)
Bebu planiram oblacit u duge bodice i preko trenerkica ili kombinirat plisane tutice, za u setnje imamo medo odjelce.
Bili smo privatno na 4D, detaljan pregled od sat vremena, jako smo zadovoljni. S bebicom je sve super i definitivno je potvrdeno da ipak nije decko nego cekamo curicu :)
Hej zadranka dobro nam dosla ☺️
Paa osobno imam jaaaaaaako puno robice, sterilizator,izdajalicu, autosjedalica, nosiljku sa postoljem i takoo svasta nesto. Sestricna je prije godinu dana dana dobila curicu tako da sam puno toga dobila od nje. Moram jos kupiti krevetic,znam vec koji, i kolica i te neke popratne sitnice,kao sto su tetra pelene i te stvari. Ali to cu do pocetka 12.mj, necu jos ☺️
I sutra imate u Kauflandu akciju, tri tetra pelene 30kn. Bodici,carapice,...☺️
Pixii ti si htjela deckica ako se ne varam? Ma hajde biti ce iduce deckic heheh
Jako mi je drago da je sve super sa curicom 😊
Zadranka dobro nam dosla ;)
Pixii ;))) beba je zdrava i to je najbitnije ;)
Meni je isto plan sve rijesit do 30. tjedna, taman pada pred bozic ;) a oko blagdana i ne budem kupovala... kako ke krenulo mogli bi se kuglat sa mnom u iducoj god ;D
url=https://lilypie.com]
Mi imamo kuci vec jednog deckica, nije nam bio spol toliko bitan. Super nam je da je curka jer je prva u obitelji s mm strane u nazad par generacija tako da nam je zato bilo navjerojatno pa smo jedva cekali potvrdu :)
Bok curke... malo me brine sto sam se jako prehladila i kasljem, kisem, a danas u sopingu mi je malo i pozlilo( onak od iscrpljenosti kao da ti padne tlak). I sada naravno se brinem....kako to djeluje na bebu? To kasljanje, kihanje, zacepljen nos...jel to skodi bebi?
Zadranka dobrodosla..
Ja vecinu stvari imam od curke koja ima 2 god, trebam par zimskih stvari s obzirom da je curka ljetna beba. Obavezno trebam neko odjelce za izlazak u setnje, al to cu vjerojatno naruciti online s obzirom da moram mirovat..
Mirjanos i ja sam prehladena, kisem i kasljem.. Lijecim se cajem, medom i limunom. Meni to traje vec 2 tj i polako se smiruje. Bebi to nebi trebalo smetati pod toliko slojeva tkiva i u vodi. Moze se eventualno 'prodrmati' kao i kad bi skocile npr.. Meni je veci problem to sto se popiskim kad kihnem..
Sortiraj odgovore
Najstariji