Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    19. Rujan 2017. 20:32

Pixii

Mi smo danas isto 20tj :)
    Bila sam na 3D/4D uzv dr je radio anomaly scan i nas deckic je izgleda ipak curica. Sad vise u nista nisam sigurna iako vjerujem da se s 20tj i 3D/4D puno bolje vidi nego s 16tj na 2D.

Pixii vazno da je sve u redu. A moguce je da je ipak cura,jer na 2d se zna uciniti da je deckic, ali su to usne cure koje budu otecene,paa. 
    Al ajde na iducem pregledu ces sa sigurnoscu znati hehhe

Pixii
    19. Rujan 2017. 20:49

Da naravno najbitnije da je bebica zdrava :) 
    Jedino me malo frka za ogtt test trebam ga radit za par dana, guk mi je bio 5.2 nadam se da ce nalazi biti ok.

Teddy Bear
    19. Rujan 2017. 21:21

Pixii

Jedino me malo frka za ogtt test trebam ga radit za par dana, guk mi je bio 5.2 nadam se da ce nalazi biti ok.

Kad budes isla raditi ogtt test,pripazi da ne jedes iza 18h-19h treba biti nataste 12h prije nego se testiras. Dozvoljena je voda. Taj dan nemoj jesti pretjerano slatko,ili puno ugljikohidrata,pogotovo ispijati sokove,niti pretjerivati sa vocem, znaci lagano i umjereno u svemu. Bit ce to sve ok.
    Neka je bebica ziva i zdrava,kao sto i sama kazes. 

19. Rujan 2017. 21:41

Mela

Dalmatinka

Mela

Dalmatinka

Mela

Dalmatinka

Dalmatinka

Mela

Pozdrav curke,
    Kako se nosite sa kilogramima?

Ja iznenadjujuce dobro… +3kg

Tnx 😘
    Ako jedes normalno vjerojatno se "debljas" zbog vode, a u tom slucaju nemas razlog za brigu jer je normalno da se u trudnoci zadrzava 😉

Da, imaš pravo :-)
    Ne znam kako je kod vas, ali sam ja zadnji tjedan bas slabije osjetila bebicu, samo škakiljanje :-)

Koji si tt?
    Ja san 25+3 tt i poprilicno je osjecan da lupa cili dan…s tim da se zna desit 1 dan kad bude mirnija…mada mozda ona nije mirnija nego san ja preaktivna pa ne idem za tim..

Danas 20 tt, prva trudnoća :-)

To je ok.. za neka 3, 4 tj ces je stalno osjecat i puno jace nego sad. Meni se sad trese cili stomak od nje haha

Spomenem te za koji tjedan :-)

Haha 😆😘

19. Rujan 2017. 21:45

Marijana07

Dalmatinka

dea32

Dalmatinka

Mozda nemas lose iskustvo sa anesteziologom al definitivno postoje. Bar sta se tice Splita, a virujen i dalje… u svakom poslu imas strucnjake i one koji to nisu…
    Al ja cu svakako riskirat pa sta bude….

Dalmatinka, ako i postoji onaj neodgovorni treba ga prijaviti lijecnickoj komori i upravi bolnice, eventualno ministarstvu zdravstva. Za dozu ne mogu pogrijesiti, to je kao da ti vazes sastojke za kolac, imas tocan recept, tako i on ima protokol po kojem tocno zna koja kolicina kojeg lijeka ide. A za pikanje, rade to minimalno 5 puta dnevno, ne vjerujem da postoji netko tko nakon toliko puta moze pogrijesiti..

Mislim, nije da nagovaram. Samo zelim ukazat na to da nitko ne odreduje doze kako mu padne na pamet i ne pika na eci-peci-pec, nego da za sve postoje protokoli koji se prate. Sve ostalo je za obaveznu prijavu nadleznim tijelima.

Nije ovo Svicarska ili Njemacka pa se neodgovorni prijave nadleznima i dobiju otkaz .. i to u drzavnim poslovima di su svi zaposleni priko veze.. epiduralna nije bezopasna i lagana kao vadjenje krvi jer da je, ne bi se davala rodiljama na izbor. uostalom nije isto dat epiduralnu nekom ko ima skoliozu i nekom ko nema taj problem. Dobro san upucena u cilu pricu sa epiduralnom upravo zbog tog mog problema. Moja prijateljica je imala uzasno iskustvo sa epiduralnom (samo zbog anesteziologa) i pokajala se sta je uzela. Ja osobno san za epiduralnu. Al to je osobni izbor. Doktori dnevno porode more zena pa im se desava da im zene i dica zbog nemara umiru na porodu. Bar su se ti slucajevi vrtili na Provjerenom, Dnevniku i svim novinama. Ko je od njih kaznjen? Niko! U svakoj struci ima odgovornih i neodgovornih, pametnih i glupih. Slucajevi sa epiduralnom su mala beba za ovo drugo sta se desava…

Dalmatinka slazem se sa tobom u podpunosti…Nazalost tako je…a i nasa drzava je takva kakva je …rijetko tko odgovara za pogreske.

Pa da.. al sta je tu je... mi ka pojedinci tu bas ne mozemo puno pomoc...😔

19. Rujan 2017. 21:49

Teddy Bear

Pixii

Kad budes isla raditi ogtt test,pripazi da ne jedes iza 18h-19h treba biti nataste 12h prije nego se testiras. Dozvoljena je voda. Taj dan nemoj jesti pretjerano slatko,ili puno ugljikohidrata,pogotovo ispijati sokove,niti pretjerivati sa vocem, znaci lagano i umjereno u svemu. Bit ce to sve ok.
    Neka je bebica ziva i zdrava,kao sto i sama kazes.

Ja ga iden uj radit 😥
    Inace za ogtt je dovoljno 8 sati al eto svi kazu nemojte iza 19, 20 jest..  ja san danas jela sve ka i inace tako da mi pokaze pravo stanje 😁

Orangina
    19. Rujan 2017. 22:59

Dalmatinka

Ja ga iden uj radit 😥
    Inace za ogtt je dovoljno 8 sati al eto svi kazu nemojte iza 19, 20 jest.. ja san danas jela sve ka i inace tako da mi pokaze pravo stanje 😁

Tako i treba, dan prije jedes sve normalno kao i svaki dan samo pred spavanje ne jedes i ujutro. 
    Mislim da puno njih "vara" tako sto se paze sto jedu i piju pa im ne pokaze pravo stanje i moze biti opasno.

Ja sam obavila uzv danas, samo 2d nazalost a ne 4d pa su slikice nikakve, bas se nista ne vidi ali dr.kaze da je sve u redu, srce kuca 145 bpm, imamo 610g i beba je glavom gore, posteljica dobro pozicionirana.
    Slijedeci uzv za 9 tjedana, tko ce to docekati 😅

19. Rujan 2017. 23:18

Orangina

Dalmatinka

Ja ga iden uj radit 😥
    Inace za ogtt je dovoljno 8 sati al eto svi kazu nemojte iza 19, 20 jest.. ja san danas jela sve ka i inace tako da mi pokaze pravo stanje 😁

Tako i treba, dan prije jedes sve normalno kao i svaki dan samo pred spavanje ne jedes i ujutro.
    Mislim da puno njih "vara" tako sto se paze sto jedu i piju pa im ne pokaze pravo stanje i moze biti opasno.

Ja sam obavila uzv danas, samo 2d nazalost a ne 4d pa su slikice nikakve, bas se nista ne vidi ali dr.kaze da je sve u redu, srce kuca 145 bpm, imamo 610g i beba je glavom gore, posteljica dobro pozicionirana.
    Slijedeci uzv za 9 tjedana, tko ce to docekati 😅

I ja mislin da tako triba :)
    Popila san samo malo mlika jer nmg zivit od zgaravice..
    Zasto niste 4d? I kako tek za 9tj?
    Ma bitno da je sve uredu s bebom 😊

Orangina
    19. Rujan 2017. 23:48

A eto tu sam se narucila za uzv pocetkom mjeseca i tek poslije sam se na forumu raspitivala za 4D, kad se moze raditi i kad je najbolje....slijedeci cu ici na 4D. A zasto za 9tj neznam, koliko vama bude razmak izmedu uzv? Meni je bio 13.07.i sad 19.09.

Mela
    20. Rujan 2017. 07:42

Dazi

Cure evo ja dosla s pregleda. Sve je super, cerviks savrsen, dijamantic isto, ultra je ziva i jako duga,isto tako je i buca. Ima 800grama 🤗 i predivna je hehe
    Rekla je doktorica i da ce biti visoka, da je sve savrseno pa sam sada presretna 🤗🤗
    Mela sto se tice ogtt-a,rekla mi je da je vazno da je nataste dobar, a meni je 4,4 bio. A to sto mi se kasnije nije skroz vratio normalno, da samo malo pripazim.

Čestitamo, bude to sve uredu. Zaista se moramo pripaziti i čuvati, ipak smo mi, naše zdravlje i zdravlje naših mrvica najvažnije :-)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.