jutro trudnice!
nadam se da se i kod vas lakše diše nakon kiše i zahlađenja.
mogla bih danas čak i usisati, da iskoristim polet
pokrete još ne osjetim, iako se ufilmam navečer kad ležim iza večere da tu i tamo osjetim neko gurkanje, ali poprilično sam sigurna da su ipak crijeva.
pregled imam krajem sljedećeg tjedna, iako bih trebala tek za dva tjedna, ali bit ću na moru.
ako sam dobro upućena, oko 20.tjedna se radi onaj anomaly scan?
je li to isto rutinski ili šalju samo po potrebi?
i ogtt očekujem tamo u kolovozu, taman fino po vrućinama
moram staviti na papir sve što trebam pitati doktoricu da ne zaboravim.
dotaknule ste se odnosa, kod nas sve normalno, kuc kuc.
neke poze izbjegavamo (ili prilagodimo ) jer mi nisu ugodne, ostalo po osjećaju.
imam sad jedno iznebuha pitanje za diilb, u vezi platnenih.
gdje i kako ispireš kakicu? (mislim na onu mekanu dojenačku )
mi u kupaoni imamo tuš kabinu i umivaonik. i wc.
e sad, umivaonik bi mi bilo najzgodnije, ali ne dolazi u obzir da kakica ide u taj odvod.
u tuš kabini se sva isprskam po nogama i već vidim da bih odustala nakon treće pelene,
a i opet - kakica u odvodu i svuda po kabini. i onda wc - nemam s čim isprati.
sigurno postoji neko rješenje koje ja početnik ne znam.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
anomaly scan je zapravo rutinska uzv pretraga. doktor detaljno gleda razvoj djetetovih organa, položaj istih, broji prstiće, i slično. moja doktorica to radi stalno. još mi pregleda i pupčanu.
nemaš brige što se tiče kakice dojenčadi. to lijepo ispereš u tuš kadi. i ja imam tuš kadu i sve radim u kadi. nekako mi je higijenskije od umivaonika. poslije lijepo oribaš kadu ako ima potrebe.
ako ti se to ne sviđa, uzmeš celulozne papiriće koje staviš u pelenu i nakon korištenja baciš u wc školjku. meni su ti papisići bili bačen novac, ali probaj pa vidi kako ti se to čini.
dillb moj dragi i ja redovno mazimo trbuh, i svaki put kad on makne ruku kao da se pobuni gdje je nestala ruka i tepa sa tatino zlato i tako, i to mi je baš slatko
Meni su poslale tu knjigu i ja je prelistala i imam spremljenu,ali je sada više ne mogu otvoriti iz neznam kojeg razloga :/
shimmer moja mama bi najprije uvijek namočila pelene u lavoru ili nečemu sličnom i tako malo isprala, pa tu vodu bacila u wc, ja se još nisam odlučila i vjerovatno neću,ali podržavam svačiju odluku i zašto ne tko želi i ima strpljenja
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
e da, papiriće isto planiram, iako sam pročitala dvojaka iskustva.
ali radije probam nego da unaprijed odbacujem.
imaju li oni smisla s tom kakicom u početku?
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
Moj plan za sada je koristiti platnene, na sestrinu preporuku. Ona koristi te papiriće i super su joj! Još sam poslije malo čitala iskustva drugih i imam dojam da se mame jednostavno u njih zaljube pa se nadam da ću i ja
Ispiranje kakice ne zvuči baš privlačno, ali nije to bilo čija kakica
juicyfruit, ostavljam i ja sebi prostora da mi se ne svidi ili ne bude dalo.
za početak ću kupiti rabljeni lot tako da mi neće biti žao novaca ako odustanem.
ali zasad me dovoljno privlači ideja. vidjet ćemo kako će ići u praksi
Pozdrav cure..nadam se da sve lakse disete uz ovo zahladjenje
sto se pelena tice ja cu isto pokusati s platnenim i nadam se uspjehu jer mi je nekako zao bebe u onim pelenama da bude po cijeli dan i to mi je jedini razlog zasto sam se odlucila...
ja se jos uvijek spremam na proucavanje kakve mi trebaju tako to..
Sad o tim papiricima sto pricate to je umetak koji dodje u pelenu i baca se poslije normalno? To sam nesto davno citala jos prije nego sam ostala trudna pa sam vec malo zaboravila
Ja recimo imam iskustva s time sa sekom, ne gadi mi se kakica ni ništa, jer namotala sam se pokakanih guza do sada, netko je i moju tako da ja to jedva čekam, samo eto i ja sam u fazi proučavanja zasad, ali nekako sumnjam da ću se odlučiti za to.. jedino ako uspijem naći jeftinije varijante jer mi sve preskupo da bih dala odmah...
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
meni su platnene pelene odlične i uopće mi ne oduzimaju puno vremena. imam posebnu kutiju za njih, isperem po korisštenju i perem svaka 2 dana. ne koristim nikakvu vodu niti eterično ulje. ljudi koji su me posjećivali su mi rekli da kupaona ne smrdi.
problem s papirićima je taj što nikad ne znaš kad će se beba pokakati. te dojenačke kakice su poprilično rijetke i nema ih u velikim količinama tako da ispiranje nije nikakav problem.
kao što rekoh, uzmeš papirić i staviš u pelenu. probaš i odlučiš se za način koji ti najbolje odgovara.
Sortiraj odgovore
Najstariji