Želim vam da čim prije skupa osjetite bebicu, jer to je nešto posebno tako sam bila sretna kad sam vidjela kako se moj mužić veseli. Osjeća se više kao tata sada
E žene, imate kakvu dobru knjigu za preporučiti, a da se odnosi na zadnje tromjesečje i pripremu za porod?
JuicyFruit i ja se nadam da bude i on uskoro jer vidim da je nestrpljiv i pomalo tužan hehe
ja nemam ali možda ima koja savjet :)
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
ja ne znam da li to bebe osjete, vjerojatno da, ali kad njegov tata stavi ruku na trbuh ili kad mu priča - on se umiri. čim ovaj makne ruku, mališa podivlja. pretpostavljam da mu paše tatin dodir. pa to i prakticiramo.
meni već i trbuh skače od frajerovih manevara. jedva čekam da se okrene naglavačke pa da udara po trbuhu, a ne po mjehuru i crijevima.
JuiciFruit, ja sam svakako za knjige od Ina May Gaskin i Michel Odent. Imaš i knjigu "Moja trudnoća" koju su napisale hrvatske primalje (Tisak, 39kn), a dosta je slična knjizi koju je napisala Ina May "Prirodni porođaj" koja se može i download-ati.
Hmm moram svratiti do Tiska bar po tu :P
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Pepita ne sekiraj se eto mi smo u par dana razlike a moj dragi je tek neku vecer osjetio malenu kako se rita.. prije ni ja nisam na van mogla osjetiti. Sad ce to sve brzo
Sto se tice knjiga citala sam samo ono krace sto izdaje roda i neke knjizice koje sam dobila kod ginekologa.. nisam nista kupovala dosad, ali mogla bih bar nesto skinuti s neta..
samo neka se tateki angažiraju. to je dobro za djetetov razvoj. neka pjevaju trbuhu i pričaju. to mi je super. kada tata priča, beba se umiri. a kad se tata makne beba lupa i traži još.
ima raznorazne literature. možete tražiti da vam cure s klokanice pošalju i knjigu "duhovni pristup rađanju" - malo drugačiji pogled na porod.
moje osobno mišljenje je da treba biti pripremljena za porod. naravno da neke stvari ne možemo znati dok ih ne iskusimo, ali bolje je ako znamo kakve položaje ili vježbe možemo primijeniti kako bi si olakšali porođajne "bolove". ja sam pročitala jako puno iskustava s poroda, i dobrih i loših. loši su me ohrabrili, a dobri oraspoložili. bitno je da možete popričati s nekim tko će vam reći nešto korisno. ja sam odmah eliminirala one osobe koje su priču svodile na to kako porod boli.
nakon prvog poroda znam da je moje tijelo sposobno samo poroditi dijete, jedini napor koji ja trebam učiniti je namjestiti se u najoptimalniji položaj i disati.
Sortiraj odgovore
Najstariji