Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pepita2109
    09. Srpanj 2015. 11:46

dillb hvaaaala ti puno na upustvima, uspjela si u tome da se zaljubim u platnene u roku par minuta hehe .. ja ću početi naručivati tamo u 8 mj ovisi kakva će biti financijska situacija nakon svadbe  hvala još jednom sada fino spremila potrebne linkove 

ko hoće neka pogleda 
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=cloth+diapers&rt=nc

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

dillb
    09. Srpanj 2015. 11:49

drago mi je ako nekome mogu pomoći. 

ja sam oduševljena i platnenim pelenama i platnenim jastučićima za skupljanje mlijeka (za cice) i platnenim menstrualnim ulošcima. 

• buffy
    09. Srpanj 2015. 11:51

Dillb hvala puno..nisi niti malo udavila..sigurno cu te bar ja jos ponesto pitat jer se s tim pelenama nisam susrela jos...jedino mama mi moze rec kako na onaj starinski nacin raditi ..

dillb
    09. Srpanj 2015. 11:54

buffy, moja sestrična je treće dijete motala isključivo u tetra pelene. imaš na netu jako puno filmića koji pokazuju načine motanja tih pelena. ja ih nisam uspjela pogledati jer na poslu imam zabranu, a doma sineka koji se voli maziti.

Pepita2109
    09. Srpanj 2015. 11:56

kod mene je jedini problem moj dragi, koliko god će ovo biti ispativije njemu će to biti tlaka sve, tako da ako njega uspijem nagovoriti da to nije strašno biti će super

🙏👸👸🙏❤️

dillb
    09. Srpanj 2015. 12:27

hm... moj se isto bunio na početku. pa jednokratne su jednostavnije, kupiš par paketa mjesečno koji koštaju kao 3 platnene.... 
    onda sam mu rekla da ćemo te pelene imati i za drugo dijete, pa je malo popustio. mijenjanje pelena mu nije bio problem jer sve imaju drukere pa se lako mijenjaju tako da je vrlo brzo prestao brundati. 
    koliko je sve skupa isplativije, ne znam. platnene su u startu skuplje, moraju se prati - košta deterdžent, struja....
    ali moja savjest je mirnija jer je to pelena koja je napravljena od prirodnih materijala, nema nikakvih kemijskih gelova u sebi, ne smrdi kad se dijete popiški kao jednokratna, kad se ofuca i ne bude za upotrebu - bacit ću je u peć...

shimmer
    09. Srpanj 2015. 13:38

ako dijete nosi pelene do 2 godine, i troši tri (?) paketa po 100kn/mjesečno - to je 300 kn mjesečno x 24 mjeseca = 7200 kn.
    a vi da kupite 20 najskupljih platnenih od domaćih šivalica = 2000 kn.
    otplatite ih u prvih šest mjeseci djetetovog života.
    a kasnije baš da svaki mjesec potrošite po 300kn na struju i prašak, ne vjerujem 
    s tim da onda dolazimo do toga da za sljedeće dijete imate spremne pelene i trošak je 0 kn 

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

dillb
    09. Srpanj 2015. 13:57

ja sam uvijek za prirodno i kvalitetno, pa makar me i koštalo kao sv. petra kajgana. 

nisam vjerovala kad su najavljivali zahlađenje, ali moram priznati da me iznenadilo. pepita, u Zg ljudi nose veste. 

Pepita2109
    09. Srpanj 2015. 14:31

dillb ja se ispričavam ako sam dosadna,ali nemam koga pitati, znam za ono kad je klasika u pitanju,ali ovo mi je novost.. znači zanima me kako funkcionira to mjenjanje pelena, da li se mjenja samo uložak ili se peru cijele? ako se moraju mjenjati svaka 2 do 3 sata po potrebi računala sam da je to otprilike oko 10-ak pelena dnevno opet ovisi možda i više , pa koliko mi tih pelena/uložaka treba?

da kaže mama da je ogromna razlika, a ja se tu kupam u znoju ma grozno hahaha

🙏👸👸🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.