Evo da se i ja javim iz prikrajka jer vas čitam već duže vrijeme. Ali priznam da sam ljena pisati..:-P
Uglavnom mi smo u 28.tj.,nosim curicu, prva mi je trudnoća i strah me poroda tj svega što može bit tokom…
Neko je pitao za rodiljni 45 dana prije, ali meni moja gin.kaže da se nakon komplikacija otvara rodiljni obavezno 45 dana prije termina. Ja mislim zatvoriti (prekinuti) komplikacije,iskoristit godisnji I nastaviti rodiljni.
pozdrav tetka!
pinky, kako misliš isplate li se više komplikacije ili porodiljni?
ako imaš plaću veću od 4250kn onda definitivno porodiljni jer ti se u trenutku otvaranja obračunava onaj prosjek plaće koji si predavala. zato sam ja i pitala svoju doktoricu kad ga najranije mogu otvoriti. svakako ću ovaj tjedan do hzzo-a pa pitam još službeno.
bebice rastu, i ja se veselim.
mi ćemo na sljedećoj kontroli raditi uzv pa ćemo vidjeti koliko smo se zdebljali
a govore li vama procjenu dužine bebe? meni su dva doktora rekla da ne jer je komplicirano za izmjeriti, a nije ni bitno za sam porod. mene baš i to zanima
i samo da napomenem - chicco uložaka ima u bipi. provjereno danas.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
Tetka Dobrodošla nam i cestitam na curetku.
Pinky ako si na komplikacijama onda obavezno moras otvoriti porodiljnji 45 dana prije. Osim ako ces prekinuti komplikacije i otici na npr.godisnji... onda mozes otvoriti porodiljnji 28 dana. Tako je meni receno. Valjda sam i ja dobro shvatila.
Ugl. meni ce knjigovoda izracunati sto mi se vise isplati i tako cu i napraviti. Ali cu to znati tek kad dode vrijeme za to.
pozdrav
Shimmer jel to Znaci da rodiljni moze biti veci of 4250??? Ja mislim da je to max.bez obzira jel se radi o bolovanju ili rodiljnom dopustu...
Pozdrav curke
Čula sam, ali ne znam gdje mogu provjeriti...sto u slučaju da ste 3 mjeseca na bolovanju, da imate pravo na još jednu placu...zna netko nešto o tome? Kome se treba javiti? Kada? E sad, ako je to tako, tu ce meni biti problem jer ce mi faliti 7 dana za 3 mjeseca (ako idem 45 dana ranije). Sestra mi je u gin ambulanti rekla da ja biram i da mogu i 28 dana prije poroda na porodiljni). U svakom slučaju, vise bi mi se isplatilo dobiti još jednu placu, nego tih 15 dana sto bih dobila punu placu...
Pozdrav novoj okruglici!
Da Shimmer,to sam i mislila jer sam čitala zakon i činilo mi se da je "plaća" na porodiljnom veća, tj. prema prosjeku plaća, a ne prema njihovoj naknadi od 4250 koliko imam sad na komplikacijama ali nisam bila sigurna zapravo. A vjerujem da imam pravo otvoriti porodiljni na 45 dana a ne čekati 28 jer imam i dokumentaciju da sam bila u bolnici itd. Nije mi plaća puno veća od tog,ali bih bila na gubitku da ostanem na toj naknadi još do 28 dana prije poroda. To se prvo javim svom ginekologu?
Mama@ nemam godišnji jer bi onda cura koja me mijenja ostala bez posla pa zato nisam ni preko ljeta prekidala bolovanje jer bi ona morala dobiti otkaz, ipak s djecom radim pa mi ni zbog njih nije svejedno tko je...
Sonja, ja sam mislim spominjala to za 3 mj. na bolovanju jer sam skoro bez toga ostala jer se nitko nije "sjetio" to mi spomenuti.
Dobila sam, samo sam se javila u računovodstvu na poslu i podsjetila ih na datum. Ništa više.
Sortiraj odgovore
Najstariji