Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lillany
    19. Listopad 2015. 17:13

Mala77777

495 kn - krevetic
    249 kn - madrac 

Kao što rekoh nisam sigurna je li to financijski baš bilo mudro jer kada zbrojiš i madrac to je onda dosta para za nešto što ćeš koristiti samo 6 mjeseci a nakon toga i tako moraš kupiti krevetić.

Ali eto. Ja sam sebi u glavu zabila da ja želim to za zajedničko spavanje i kada sam vidjela hormoni su sami od sebe izvadili karticu i kupili to.

• mama@
    19. Listopad 2015. 17:43

Pozdrav. Eto i mene.

Sto se tice steznika... nisam ga nikad imala iako su ga hvalile mnoge. Stomacic mi se oba puta vratio u normalu. Mozda nesto kasnije nego nekome tko nosi steznik, al eto.
    Gledala sam da si kupim nesto cisto za potporu ovih zadnjih mjeseci jer zbilja nosim nisko. A tako cu taj isti 'nosac' imati i za poslije poroda.

Za kontracepciju... poslije prve T smo imali 'prekinuti s', a poslije druge T sam koristila tablete.  Ovaj puta cu vidjeti. U prvih nekoliko mjeseci necu da znam za ista takvo, a kasnije cu razmisljati.

Krevetic jos nisam kupila i bas me muci. Blizu nema trenutno nista da je prihvatljivo. Muci me, muci.

Bila jutros na pregledu. Zatvoreno totalke, sve super, beba okrenuta kako treba, teska cca 1300 g.
    A mama je dobila 1 kg , sad sam na +7,5kg

shimmer
    19. Listopad 2015. 18:10

nismo još ni rodile, a vi već o zaštiti 
    šalim se. kad govorite o spirali, mislite na onu bakrenu ili onu hormonsku - mirena?
    pilulu sam uzimala na faksu, kratko vrijeme. nije mi se svidjelo kako sam reagirala i ne bi mi bila izbor ni sad.
    ja sam s mužem isto pričala, kondomi nam nisu problem. mislim da će biti kombinacija kondomi i rikverc, kao i u vrijeme dok smo bili mladi i ludi 
    a drugu bebu planiramo odmah iza prvog rođendana  

što se tiče ovih prirodnih metoda praćenja sluzi i boje i čega sve ne,
    eno moja tetka troje djece tako uspjela napraviti. naravno, nijedno nije bilo planirano tj služili su se metodom da ne ostane trudna. pa je poslije prešla na pilule hehe
    ja isto imam duže cikluse i ovulacija mi šeta od 14 do 19 dana, a spermići su vrlo žilavi.
    sad dok planiram imati još djece bih se možda i igrala s tim. poslije, nema šanse.

steznik i ja sad razmatram s gaćicama, nakon što sam pitala par prijateljica.
    ispod njih se nose obične gaćice i mijenjaju se redovito, a ove od steznika idu samo preko njih, koliko kužim.

lillany, moja je nisko još od 26tt tj serklaža i baš je osjetim kad štuca skoro kod desnog kuka.
    a na jednom uzv se toliko ugnijezdila u zdjelici da joj nismo ni lice vidjeli.
    doduše, ne čini mi se da nosim nisko. ima još vremena da se zdeblja pa mi pretegne naprijed hehe

sonja, meni ovaj pojas izgleda ipak kao potpora trudničkom trbuhu.

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

Mrkvica2
    19. Listopad 2015. 18:32

Shimmer tako i moja.. ali moja stuca kod lijevog kuka a lice skroz zabila dolje.. kaze doktor da zato sto je toliko nisko jos pospjesuje to skracivanje cerviksa.

Iilany daj mi reci kad si se narucivala u TA jesi zvala ranije dosta ili? Jer ja bih nazvala sutra da me naruce za slj tjedan pa nezz jel mi rano mozda?

Pepita2109
    19. Listopad 2015. 18:36

Hahaha stvarno još nismo ni rodile mi o steznicima i o kontracepciji, ali razumljivo, o svemu treba razmišljati i informirati se
    shimmer ja sam mislila općenito na spiralu, svakako bih se posavjetovala sa ginekologom i po mogućnosti uzela onu sa manje hormona... s druge strane spirala zna imati nuspojave kao i pilule (debljanje, akne i sve te stvari koje zapravo već i imam) 
    a nešto ćemo svakako koristiti, samo znam da sam na kondom alergična koji god da je 

meni ginekolog nije ništa spomenuo da je beba nisko, iako joj je glavica doslovno toliko nisko da kad štuca kao da mi štuca u rodnici,mnoge govore o udarcima u rebra i želudac ja to nisam još osjetila, nogice su joj u razini pupka, možda trunčiću više.. ovako po trbuhu stvarno ne znam odrediti je li nisko ili nije, gledam i gledam ali ja to ne razlikujem

mama super za pregled 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Mrkvica2
    19. Listopad 2015. 18:41

Pepita bitno da je ona glavicom prema dolje okrenuta.. spustiti ce se polako.

Cure jel koja od vas ima osjecaj na trbuhu kao da joj je neki dio utrnuo. Ja neznam jel to zbog tolikog rastezanja koze ali iznad pupka kad se cesem kao da nije moj trbuh, jako slabo to osjetim bas kao da je utrnulo.. sa strana ne..

Pepita2109
    19. Listopad 2015. 19:06

Mrkvica ma ne brinem ja, samo ne znam kako da prepoznam  jer naime moj ginekolog ne priča puno hahah, isto tako do sada je pisao da je cerviks održan, ovaj put je napisao nešto što ne znam dešifrirati, ali ne piše isto što i do sad.. 

nemam iskustva s tim osjećajem, možda cirkulacija??

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Mia007
    19. Listopad 2015. 19:15

Evo cure, upravo mi je stigla torba i super je: http://www.ebay.com/itm/5-pcs-Baby-Changing-Diaper-Nappy-Bag-Tote-Mummy-Mother-Multifunctional-Handbag-/191296389237?var=&hash=item2c8a274075:m:m5XIWFb54NIfkQyoaF0d8cw

Mala77777
    19. Listopad 2015. 19:35

lillany hvala ti!a jel taj krevetić ima neki poseban naziv? Ne znam pod sta da ga tražim...je,dosta je to novaca al mogli bismo to naručiti kod nekog od familije kada budu pitali sta nam treba jer smo do sada sve kupili sami a sve me strah kada krenu donositi robicu i gluposti,bojim se da ce pola toga biti neiskorišteno...kolegica mi priča da ona od svog malog dan danas poklanja robu s etiketama kada ide nekom u babinje ili ročkas jer nije pola toga uspijela obuci malome 😂  
    Mene žgaravica ubija svaki drugi dan(mali mi glavom gura želudac)
    Ali mi dosta pomognu bademi tako da probajte s njima...a sto se tiče plinova.. S njima sam imala prva 3,4mj probleme.tj bila sam cijelo vrijeme napuhana..užas!a sada povremeno,ovisno sta jedem.ah,slatke muke ❤️ Jos samo mjesec dana ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.