ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Damnarexx 🌺
    21. Srpanj 2022. 15:04

Ja sam joj vitamin D davala do god i pol (jer je tad ukinula bocu) i kasnije kad bi se sjetila na zlicicu.
    Al ima neke slabasne kosti (dva puta vec istegla zglob rukice 😪) pa cu joj sad na jesen kupiti neki bolji.
    Zarice samo hrabro 💪 nadam se da ce bit sve ok sa nalazima... Ja sam dva puta u 4mj bila u bolnici s malcem po 5 dana. 😔
    Sto se tice ostananja solo s njih dvoje😭😂 tocno ova dva smajlica. Znaci njega u jednoj ruci s drugom se igram s njom..doslovno sam zonglirala izmedju njih dvoje. Cijeli 12mj nije isla u vrtic nego sam ih ujutro do 16h cuvala. Bilo je napeto, gledala bi na sat za  koliko on il ona idu spavati😂
    Srecom, on je takodjer bio dobar, vecinom spavao u gnijezdu na kaucu. Al imala sam oci i na ledjima.
    .
    Eo mi na moru. Tolko nam je dobro da smo skoro prvi dan pokupili stvari i otisli nazad😂😂 sad smo se vec uhodali pa je dobro. Jos 3,4 dana pa nazad.
    E nece u more, malo je hladnjikavo, T oce do trbuha😁 napunimo im bazencic pa se ipak brckaju.
    I tako... Fun life 🤭
    Mikio divim vam se.. nadam se da ce sa trecom godinom to olabavit malo.

• Zarica
    21. Srpanj 2022. 18:36

Losa, nismo strucni u tom, al na guglu mi prvo izbaci da je vitamin D povezan s kostima i rastom  To je bilo i jedno od prvih pitanja endikrinologa. Jel ga pio. 

Angelly, ma bio je bas agresivan, tukao me, bacao stvari, ne zna.m vise. Ne ide na seku, al ona je blizu mene pa je onda u ooasnosti Danas je skroz ok, druga prica. Cak smo uspjeli s njima obavit prijavu na opcini i neke stvari u gradu💪

Grizli
    21. Srpanj 2022. 22:43

Zarice bas mi je zao da imate problema i dalje s tim rastom i morate hodočastit po pretragama. Moguce da je zbog seke, ali i isfrustriran od pretrage. Meni M zna par dana iza kontrole kod nefrologa biti nemoguca. Ko da joj treba par dana da procesuira sto se to tamo zbilo iako vec prepozna ultrazvuk pa se sjeti sto ce joj raditi i tamo bude ok, al doma par dana poslije izbije cista bjesnoca iz nje. 
    Jel vasi imaju faze da bi malo bili bebe, a malo veliki. Mene ona izludi s time zadnjih dana. Kupa se u moru, skace,gradi kule od pjeska i onda odjednom ko da netko gumb stisne pocne cvilit da ju nosim kao bebu i to doslovno onako ko novorođenče da imam, da je ona beba da ne moze sama sjestit, hodat, piti, jesti... 😵‍💫🙄... 
    .
    Damnarexx nadam se da niste u Istri na GO. Kod nas je zrak blago receno uzasan od ovog pozara u Sloveniji, a vani temp pokazivala 39 na balkonu nasem. Katastrofa... M dosla doma iz vrtica sva zastopana. Kaze teta da su bili vani mozda 20 min danas i da su djeca sva redom pocela nakasljavat se i zaliti da ih boli grlo pa su pobjegli unutra. 

annika
    22. Srpanj 2022. 17:43

Cure mah mah svima 
    Damnarexx na slikama izgledate prekrasno, opušteno 😁 btw koji parni čistač imaš?
    Mi isto u koroni, svi osim kćerke. Muž je naravno na samrti, M super podnosi.
    Kuća se još radi a ja se pripremam za prijemni za novotovoreni fakultet kod nas. Uzbuđena sam jako ali me i trta hvata. Idući mjesec imamo zakazano kod logopeda jer mali gospodin i dalje štrajka s pričom

[iimg]

Grizli
    23. Srpanj 2022. 07:55

Annika prvo čestitam na hrabrosti za prijemni i 🤞🤞🤞 sretno! Zelim da sto prije ozdravite svi. Hoce onda ti M ici u vrtić kad krene fax ili?
    Zarice jeste dobili sto od nalaza krvi sto si rekla da je muz isao vaditi s malim? Nisam imala mira pa sam morala malo pregledat sto istrazivanja kazu o tome, ne da bi tebi bilo losije jer vjerujem da imaš grižnju savjest ako niste davali, svakome bi tako bilo i nemoj se sada gristi. Bitno da ste na vrijeme krenuli i obait ce pretrage oa ako treba sto uvijek se moze intervenirat. Uglavnom zadnja istrazivanja pisu da nedostatak D moze utjecat na rast u ranoj dobi jer se smanji razina kalcija u kostima pa nema pravilne mineralizacije kosti ne izgrađuju se kako treba ukratko. Dok kod starijih kosti postaju lomljive. Našla par studija u kojima cak i ako djete ima nedostatak hormona rasta da uz terapiju hormona je dobro uzimanje D u malim dozama da je bolji ucinak. Vecina navodi da ipak taj D u današnje vrijeme nije dovoljno osloniti se na boravak vani i imamo ga dosta. Poželjno je uzimat hranu obogacenu vit D ne samo nadomjestak. Ja bi isto kao Losa u vasem slucaju njemu sad svakako davala oleovit. Moja cijelo vrijeme dobiva po 2 kapi toga na jezik. Sad znamo tu i tamo preskočiti koji dan tek ovo ljeto, al inace smo bili bas azurni posebno nakon korone. I mislim da taj oleovit nije toliko los oblik D. Neke dane ako je puno jela recimo mlijecnog, pa one neke bombone koje imaju vit D ili gljiva i slicno procjenila bi pa joj dala samo 1 kap. 

Damnarexx 🌺
    23. Srpanj 2022. 11:51

Grizli ajme uzas!
    Nismo u Istri, u Dalmaciji smo 😊
    Annika Rovus parni cistac, prvo sam imala stariju verziju cim je izasao, pa onda sad noviju 😁 upgradeanu. Ako te sta zanima u vezi njega, pitaj tu il na IG. Bas sam zadovoljna 💯 kupila sam ga i mami nedavno...
    Drzite se 💪 cula sam da vecinom su sad laksi oblici korone.

annika
    23. Srpanj 2022. 12:50

Hvala cure♥️
    Grizli svakako M kreće u vrtić. Morao bi i zbog govora i druženja, a i da ne upadnem na faks, vraćam se na posao u siječnju. Faks je redovit pa ako upadnem, morat ću tražiti neplaćeno 

[iimg]

Red Fox
    23. Srpanj 2022. 12:53

Puno pozdava svima, mi smo se vratili s mora, bila sam tri tjedna bez interneta, nemrem vjerovati da je tolko los signal bio, nikad do sad nije tolko stekalo. Imala sam puno za popratiti tak da se ispricavam ak nisam sve pohvatala.
    Prvo Zarica cestitam na curici 😊 zelim ti brz oporavak i piši kak je sad sa dojenjem i ostalo. Za malca drzim fige da nalazi nisu zabrinjavajuci i da ce biti sve ok. Kaj se tice naseg zdravstva ja sam vec odavno naucila da moras ocito sve sam. 
    Mi smo se rjesili pelena sad na moru i nemamo nikakvih problema. Krece u vrtic u pon pa me malo prica od Mrgud zabrinula jer je isto tak tri grupe spojene, nepoznate tete… bumo vidjeli kak ce biti.
    I imam jos jednu vijest, ja se za more opremila uloscima i tamponima jer sam taman trebala dobiti u sredinu godisnjeg (to mi je najgore) i evo sve vracam doma 😂 danas je test pozitivan i nadam se da ce ovaj put biti sve ok. Bas ovaj put imam nekak dobar osjecaj. Mikio mozda se poklopimo i ovaj put.

• Zarica
    23. Srpanj 2022. 14:10

Red Fox, pa cestitam :)) Bas mi je drago:) Kaj se dojenja tice, mlijeko mi je doslo odmah, valjda drugi dan u bolnici. Mala je zgubila sve skupa 60 grama, i pocela odma dobivar na tezini. Molila sam ih tamo da joj ne daju ad da olaksam cicke :D Na pocetku je bas krenula navala mlijeka u cicama, al nekak sam izdrzala da ne izdajam i za dva tri dana se uskladila ponuda i potraznja.
    Grizli, ma hvala za info, kaj bi se ljutila :) Krv je ok, ima leukocite povisene al dr nije na to reagirao. Veli da ima kosti na razini tromjesecne bebe (na temelju onog rendgena). E tad smo jos ipak bili azurni oko vitamina D, i mjesecima kasnije, tak da nekak mislim da nije to triger, al vjerojatno pospjesuje. Dr nam je rekao da vit D sigurno nije uzrok, al treba ga davat jer je opet bitan za rast i kosti. Mi mu sad dajemo neki childlife, no ici cemo u laboratorij za 10 dana provjerit jel ima deficit vit D i fosfora pa cemo to znat sa sigurnoscu. Isto je dr rekao da ovo za sad jos ne znaci puno, sa moze to biti dosta individualno i da cemo pratit, imamo kontrolu na zimu. 

• Zarica
    23. Srpanj 2022. 14:24

Inace tam smo se mjerili i vagali. I dalje ima malo manje od 12 kg, nikako prec tih 12. Imam osjecaj da mu cijelu godinu ta kilaza stoji A visina mu je 85,5 cm. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.