ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    24. Srpanj 2022. 13:08

Mikio mi koristimo tutu baš zato da se može sam sjest, skužila sam da mi je puno praktičnije nego wc. A doma imamo u prizemlju najmanji wc na svijetu i onda nosim tutu jer se doslovno nemremo okrenut unutra,  dok na katu uvijek tuta stoji u kupaoni.On si sam skine hlače i gaće. Al on stvarno može i trpiti i zaustavit. Jučer smo navečer bili u šetnji selom kad je rekao da mora piškiti i kakat. I trebalo nam je 5 min do kuće, i trpio je bez problema i nije mu pobjegla ni kap. I onda je sve odradio na tutu. 
    Al zato noćna krcata. Prevruće nam je i budio se 2 puta pit vode i naravno puno piskio. Tak da to neću sad ni pokušavati maknut..

Grizli
    24. Srpanj 2022. 13:20

Očito te nocne su svima krcate. Imam osjecaj da moja osim nekih 10-tak dana nije imala nikad suhu pelenu, 9duvijek nocu piski jako puno. Logicno kad pred spavanje je pila po 2-3 dcl mlijeka, al sad pije vode, jogurt,lubenicu pojede i naravno da nocu je to krcato. 
    Mrgud bazencici su im na terasi koja je u hladu i spoje onda obe jaslicke skupine cca 18-24 djece bude, najmanje 3 tete, nekad i sve 4. To obicno imaju od 9.30 do rucka. Cak i vocnu marendu imaju vani na terasi u pauzi. Djeca rade doslovno sto hoce. Tete im jos daju ideje za gluposti. A voda u bazencicu je njima do gleznja. Nemaju leptirice ni nista i ja sam prvo bila malo prestrasena, al kad je teta poslala video svi roditelji su ostali odusevljeni. U neki kockasti bazen imaju vježbu da se legnu na trbuh i vjezbaju glavu gore i masu rukama i nogama ko da plivaju. M neki dan u moru u dubokom imala onaj pojas iz dechatlona sto ima leptirice spojene i pocela tako mahat kako vjezbaju i bas lijepo je plivala. Tako da je vjezba zapravo super. Drugi bazen su neke kantice i ostala plastika za poljevanje, taj sa toboganom i jednom su one kuglice plasticne. Uglavnom meni dodje da idem u vrtić. 

mrgud_zg
    24. Srpanj 2022. 13:36

Ma grizli vjerujem da im je super samo si uvijek razmišljam kolko moraš bit na oprezu. 
    Kaj se noćne tiče, nemam iskustvo ali moje prijateljice sa starijom djecom kažu da su one najčešće dizale djecu 2 puta tokom noći, pa 1 put, doslovno u polusnu ih stavljali na tutu da se popiske. To i ja planiram probat kad odlučimo ukinut. Al po ljetu se i ja često dižem tak da dok se tipke količine tekućine unose po ovim vrućinama neću ni pokušavati 🙈

Angelly
    24. Srpanj 2022. 14:01

Mikio ja sam dakle na moru zapocela odvikavanje od pelene, i piskio je i po plazi, u moru ma.posvuda 🤣i to svako malo...a kad smo dosli u app sam ga doslovno svakih pol h vodila piskit i uvijek je nesto popiskio...i mislila sam da ce bit kaos kad doma dodjemo (bilo 7 dana na moru) al kad smo doma dosli valjda se vec ispraksao i svega 1 se upiskio kad se zaigrao s novim bagerom, i vec bez problema moze drzat, tak da piski u prosjeku svakih sat i po do dva. Nocnu jos ima pelenu al mu je suha skroz tak da planiram probat i to skinut uskoro.

• Zarica
    25. Srpanj 2022. 01:24

Grizli, pa ovo s bazenom je top. Mislim da je klinicima ludnica :) Al da, ja da sam teta koja ih cuva nebi mi se svidjalo sigurno, cisto zbog straha s tolikom djecom u bazenu
    mikio, a da stavis stepenice za klince pored wca? Vidla sam da ima onakvih plasticnih sa dvije stepenice. Nama su tete u vrticu rekle da iz svog iskustva zakljucuju da lakse bude kad se odma nauce na wc. 
    Annika, nisam faks iskomentirala. Bas uzbudljiva odluka. Jel mozes rec koje podrucje? 
    Lavice, jeste vi imali vec koronu? Nekak mi se cini da jako strefi kod prve zaraze, a onda kasnija oboljenja budu blaza. Tako je nama bilo. Mm se cjepio pa se nije zarazio kad i ja prvi put, al kad je dobio mjesec dva kasnije i njega je dobro opralo, a meni tad nis. Al kao da se sjecam da ste vi vec imali, kaj ne? 

Ma da, zasad nasa situacija nije alarmantna. Vadili smo marker na hormon rasta koji je ok, sad cemo njega pratit. Ak ce vremenom padat moramo na detaljnije pretrage, ak ne onda bi trebalo bit ok. Kak su nam objasnili, za kosti neke djece kao da vrijeme sporije prolazi, al na kraju se razviju normalno samo kasnije.

Red Fox
    25. Srpanj 2022. 13:47

Annika sretno s faksom J i ja ti se divim kaj imaš volje i želje.
    Kaj se tiče pelena, kod nas je sve to nekak čudno krenulo. Prvo smo ga dva tjedna nagovarali da ima gaće, kupila sam sa bagerima i traktorima u h&m-u (i to mi se čini da mu se više sviđaju bokserice bego obične gaće) i nikak nije htio, imao je teoriju da bebe imaju gaće :/ I jednu subotu se taman spremamo na put od sat i pol i on izjavi „ja bi sad gaće“, a muž i ja smo samo imali panični pogled „kaj sad?“ i izdržao je cijeli put tak, a kad smo stigli bili smo u prirodi i imali smo bazen pa je pišao svugdje. Sad lijepo traži kad treba. Po noći mu stavim gaće (rekli su u vrtiću da mogu do 5.godine po noći imati gaće, al ne mislim tolko), kažem mu ta je to da popiški krevet, al je bolje da ide na wc. Neke dane se probudi sa suhom pelenom pa ide piškiti na wc, neke dane ima mokru pelenu. Problem koji mi imamo da neće ići u nijedan drugi wc osim doma, radije piški po vani. Čim uđemo u shoping centru ili u kafiću u wc odma je panika. Na moru mu je bilo fora piškiti u more.
    Grizli ja se ne brinem oko te noćne pelene, nekak mi se čini da smo već i s ovim napredovali. Mislim da je to samo stvar izbora, hoćeš odma maknuti noćnu pelenu ili još neko vrijeme ostaviti.
    Ovo s bazenom se čini super i ja bi u taj vrtić J
    Mi smo sad na moru bili na super bazenima za klince, Mon Perin kod Bala, u Istri. Napravljeno je kao paleopark, nema guže, bazenčići su super za ove kaj se uče plivati. Tak da preporučam ak je ko  u blizini.
    N ide sad u vrtičku grupu, mjenjaju i tete kak se čini i grupa će se malo izmjeniti. Dosta roditelja je upisalo djecu u englesku grupu tak da oni odlaze. Mi smo ga ostavili u redovnom programu.
    Lavica vama želim brzi oporavak, baš često čujem u zadnje vrijeme da opet hara korona.
    Mikio  mi smo tutu skroz izbacili. Muž je kupio u Bauhausu dasku za wc koja na sebi ima ugrađen nastavak za djecu, to nam je bila najbolja investicija ikad i ima stolčić u kupaoni pa se popne. Al nejde nikad sam, uvijek meni kaže da mu se piški.

Red Fox
    25. Srpanj 2022. 13:47

I još da se malo nasmijete kak smo super godišnjicu imali :D išli smo navečer prošetati do Rovinja i na pizzu i šetnja se malo odužila (morali smo gledati svaki brod u marini-mislim da si možete zamisliti), sjeli na pizzu koja je btw bezobrazno skupa da bi malo gospodin rekao da mu se piški (naravno, on je veliki pa smo išli s gaćama), došli do wc-a, nije htio ni ući unutra jer zuji svjetlo, ima pauk i tak. Vani nije htio pišati jer je mrak :/ i tak stigla pizza, narežemo mu da se hladi, on počne urlati da hoće doma (jer mu se piški) i tak mi potrpali tu vruću pizzu, pitamo ga jel hoće svoju pizzu, urla da neće, hoće ići doma. Muž uzme zadnji zalogaj, i onda kreće „ja bi pizzu, di je pizza“ i urlanje da nas je cijela terasa gledala. Pa smo u 11 navečer tražili pekaru koja radi i na kraju je u autu jeo Tuc krekere i rekao da hoće pelenu

• Zarica
    25. Srpanj 2022. 14:30

Red Fox, zvuci mi kao nas tipican dan kad sve oce pa nece pa opet oce i ukrug
    Kod nas po ljeti prakticiraju igre s vodom, pa treba nosit 100 kompleta za presvuc. Al kak mali ne ide sad u vrtic nije zapravo vidio taj dio.

Red Fox
    25. Srpanj 2022. 15:38

Mikio moj ti je sad po doma samo u gacama i majci pa se lakse skine. Bas sam danas zvala, ide na godisnji pa me narucila tek 24.8. Al danas je bila jako srdacna. Mislim da cu ipak ici privatno prije da budem mirna. Dugo mi je ovo cekati, onda ce mi biti skoro 10 tjedana

annika
    25. Srpanj 2022. 16:33

Zarice edukacijska rehabilitacija. Nije to još ništa sto posto jer prvo moram vidjeti s ravnateljicom hoće li uopće pristati na tako dugi neplaćeni- 3 godine 
    MikiO kuća je izvana gotova- osim cokla i pločica ali ostalo nam je još iznutra sve i dvorište- prilaz moramo riješiti prije useljenja jer ćemo inače gacati po blatu. Ja se optimistično nadam do kraja godine useljenju 
    M wc-u ni tuti ne želi ni primirisati, uopće ne pokazuje nito govori kad se upiški ( mislim općenito baš ne govori osim onog što želi taj tren), unatoć tome ja pokušavam, nudim wc, ali redovito nešto omete. Npr danas stao na osu. Na stopalo ne može, stavljaj obloge, tješi, nosi, drži...i propustim nutkanje.

[iimg]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.