ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LoSaLoSa
    19. Srpanj 2022. 16:38

Mi uvijek provjeravamo par puta gdje trebamo ici jer isto te setaju bez veze. I uvijek trazim na mail potvrdu narudzbe jer kad se telefonski naručim bude svašta. A ni oni više sami ne znaju kakve uputnice (ne)trebaju. No ako vise stvari obavljam u jednoj ustanovi moze pedijatar dati onu D ili po novom mislim A uputnicu i onda mozes sve obaviti preko interne uputnice ako te uputi specijalist iz te ustanove. Ne trebas xy uputnica.
    Mi smo bili kod pedijatrice, veli da nigdje ništa ne vidi. Samo ima temperaturu. Veli da moze svasta biti da cekamo jos dan-dva. Da neki imaju tako i temperaturu par dana prije kozica 🙄

Valkris
    19. Srpanj 2022. 17:59

miki0

Valkris moja mito brzo zaboravi 😏 a i ne zelim joj nudit "nagradu" za takvo ponasanje pa da misli ak krene radit sranja pa bude dobra nakon toga da ce dobit nesto.
    Bravo za trazenje wc-a! Drzim fige!
    Zarice ja sam ti krvarila 8,5 tjedana od poroda, dosta se to otegnulo. Al super da se osjecas bolje. Polako bude i ostalo, tek ti je 2.5 tjedna proslo… a vjerujem da je malac zahtjevniji 🙈 jel ljubomoran?
    E a to mi i muz govori da bude sigurno nakon 3.godine bolje, kao sad se mora ispucat 🙈 nadam se… ovo je bas hardcore. Jucer navecer sam prvi put vidla i mm da je puko skroz. N nam je pocela bacat i hranu sad iz tanjura kad joj ne pase, a znate da ne jede skoro nis, znaci sve joj ne pase. Samo uzme u ruku kaze bljak i baci iza leda u zrak 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ stalno neko veselje s njom.

Ne nagradu za zločesto ponašanje nego unaprijed kažem da ćemo kupiti bombone ako bude dobar ili se mirno vozio u kolicima itd j čim krene negodovanje kažem nema bombona. 
    A to za bacanje hrane je moj krenuo radit, i 10 puta ponovim sve glasnije da sam pocisti i taj 10ti put bude poviseni ton i pokupi sve i sve manje baca sad, skoro nikad.. 
    Inače u vrtiću ih kaznjavaju kad se opiru nekom pravilu, npr ako se prvi zbudi mora mirno ležati i igrati se s nekim tihim igračkama, ako prosipa hranu namjerno zadnji ide na presvlačenje, mora sjesti na stolac i sjediti mirno, zadnji ide van itd.. Pa možda da ti uvedes neku kaznu za nju, opirat će se par dana ali doći će na svoje.. 
    Joj super LoSa. Naručila sam se danas za cijepljenje protiv tih kozica nesretnih (za 2 tjedna imam termin) jer evo i mene copila temperatura 🙈

• LoSaLoSa
    19. Srpanj 2022. 18:11

Kod nas je slicno kao i kod Valkris. Ako se dogovorimo da nesto dobi ako bude dobar to ispostujem no nije da ga svaki puta nagradaujem. U trgovini nema rasprave i ide u kolica jer inace lunja okolo i ja nit mogu obaviti shoping nit je to za njega sigurno da si nest ne baci na sebe. Par puta se nesto bunio da ne ide u kolica pa sam rekla  da idemo doma, a to mu se neda 😆 Voli biti bilo.gdje osim doma, jedino mu je draze bit u doma nego u vrticu zadnjih dana. 
    Danas mi veli sestra kod doktorice da zasto ima carape, ja reko ne zeli van iz kuce bez carapa. A ona mi mrtva hlada veli- tko koga odgaja, vi njega ili on vas 🙄

Grizli
    19. Srpanj 2022. 23:15

Mikio jesi probala joj ponuditi da ona gura ona mala kolica i sudjeluje u kupovini. Kod nas u trgovinama je sad ludnica. Cekanje na blagajnama traje i po 20 minuta a sve otvorene da se razumijemo. Mrzim to al moram u kupovinu sta cu. Ja ju stavim u kolica ako je velika guzva bas ne ono sjedalo tamo nece nego kolica di su i onda idemo redom kao dam joj zadatak da trazi di je mrkva oa kad ju pokaze to je sve euforija pa bira koji ce paket. Pa di su gljive, pa ju dovezem blizu stalze di vidim da moze dohvatiti i kazem da brzo ukrca paket rize ili tako nesto. Pokazem joj 2 razlicita jogurta pa kojeg cemo kupiti. Dodajem joj stavari da ona slaze u kosaru u kojoj sjedi. Najvise voli ako kupimo paket mlijeka na kojem sjedi onda. Uglavnom dobi kao zadatke i onda je mir. Naravno nekad dodjem doma sa stvarima koje bas nisam mislila kupiti kao recimo margarin a ja joj rekla da uzme maslas al ko da ona zna sto je sto zapelo joj za oko neko sareno pakiranja i mozes se slikat. Ako nike guzva onda vozi mala kolica i onda je jos veci dozivljaj. Tada obilazimo stalaze sa staklemkama i bocama.
    Losa pa kakve veze imaju carape sa icim? Moja  je skoro stalno u carapa nosi ih ko svabi i na sandale na plaži. Sta ce mu se noge osusit ako ima carape. Mislim da su sasvim dovoljno veliko da kazu ili pokazu ako im je vruce i da bi skidao carape da mu ne pase. Glupost a komentar jos gluplji. Bar meni. 

Grizli
    19. Srpanj 2022. 23:16

Kod nas u vrticu isto tete imaju kao "kazne" ako bacaju hranu moraju pomoc teti pocistiti nakon rucka recimo. I onda moja M se ponudi svaki dan da ona odradi kaznu za druge jer joj se sviđa slagat tanjure i posude na ona kolica. Kad se probude moraju ostat lezati ili sjediti i dobe slikovnice ili za crtat. Tako imaju neke mjere bi ja rekla kako ih primiti. Al opet tetama je lakse jer mislim da je to drugi odnos nego sa roditeljima. Ja svoju kad je bas zlocesta kazem nema crtica ni parka 3 dana. I jednom zbilja nismo isli 3 dana u park niti crtice. Imala je sve igracke na raspolaganju derala se ko da ju gulimo, ali sad kad to somenem odmah sve može, sve se odradi. Doduše mislili smo poluditi od njenog ludovanja onda al pregrmili. Bojice kad je posara stol sama ih je morala odnjet u kantu, plakala za njima ko kisna godina. Drugi dan isle skupa kuoiti nove i sad ih pazi ko oko u glavi. Slucajno je pobojala rub stolica odmah je krpu trazila i rekla slucajno sam. Nekad mislim da sam prestroga al ne mogu dopustiti divljaštvo i njeme sulude ideje. Isto tako kad je dobra i poslusna, zahvalim joj ako mi pomogne, pohvalim je pred drugima i to joj odmah pase pa kad je zlocesta ju pitam se sjecas kako si bila ponosna na sebe i sretna lad sam te baki hvalila, a steta danas cu morati rec da si zlocesta. Plocu promjeni za 360. Kod nas to sve pali jako dobro sva sreca.

• Zarica
    20. Srpanj 2022. 01:01

E pa fakat nas je onda pulmologica mogla i narucit s tom D ili A uputnicom... ona nas je slala kod pedice da nam ona natipka uputnice. I bas sam si razmisljala kak je i to glupo vozanje iz jedne ustanove u drugu, umjesto da jednostavno kad krenes u bolnicu se sve i rijesi u njoj. A kaj se tice narudzbi dobili smo potvrde na mail al na njima nije pisalo za koje sve tocno pretrage, to im je onda ocito prekomplicirano popratit. Tipa za laboratorij smo trebali otic jednom i u susu izvadit milijun stvari... 

I kod nas u vrticu moraju spremat igracke koje razbacaju, spremat tanjure prljave itd. No ne gledam na to kao kaznu vec bas odgajanje, ucenje kulturi. Doma nije tako poslusan, ajmo rec pola pola Kaj se ducana tice on vise ne zeli sjedit u kolicima i mi ga nemremo prisilit. Tak da bude kaoticno povremeno, al izguramo nekak. Par puta je probao sakrit nesto ispod majce sto mu nebi htjeli kupit, ajme meni🙈

• Zarica
    20. Srpanj 2022. 01:14

mikio, trebala bi me uhvatit ta povisena naknada, al dok je ne vidim necu vjerovat. Prvo je ispalo da oni kojima ce roditeljski vec krenut (ili ce samo vec imati predan zahtjev za njega) u trenutku kada mjera krene biti na snazi nece biti njome obuhvaceni. Sada sam cula da se suska da bez obzira sto sada zakon stupa na snagu, da ce povisene isplate krenuti tek u sijecnju. Nije provjerena info al ko zna. Kad se sjetim samo kak je sve krenulo prije valjda godinu i pol s najavom da ce se kompenzirati cijela placa (bez limita)  

Simbalija
    20. Srpanj 2022. 07:45

Mora krenuti povišena naknada za kolovoz jer je sve isti zakon, samo će biti isplaćena u rujnu pa da se ne iznenadiš gdje je😁 inače direktiva propisuje minimalnih 10dana dopusta za očeve,  naravno da se ko pijan plota držimo tih 10dana...španjolska je stavila na primjer 30dana. Nije da je Plenki široke ruke kao što se prezentira u javnosti,  samo smo morali uskladiti naknade i prava prema europskom zakonodavstvu (najkasnije do 3.8.). Naravno mi donosimo odluku od 1.8.😁

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• LoSaLoSa
    20. Srpanj 2022. 09:13

Ma to novinari tako pompozno najavljuju no nikad bas nije bilo da je naknada 100% place, a nekom ce biti 100% tko ima placu manju od 7500 kn 😀 I u Austriji je mislim mjesec dana za oceve no nije uz punu naknadu. 

• Zarica
    20. Srpanj 2022. 10:39

ma da, znam da he zbog europske direktive. Al isto sam citala da tih 10 dana za oceve nece bit obavezno nego opcionalno. Citaj, ljudi ih nece smjet koristit. No ne znam, tolko dezinformacija u vezi toga svega se siri da velim, dok ne dozivim ne vjerujem.
    mikio, mi isto imamo foru sa tim pricama za laku noc kad ne slusa To mu je koma:)
    E cure moje, ja izasla i setnju s malom, pa sta je ovo vani. Kad me takne zraka sunca topim se

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.