ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LoSaLoSa
    20. Srpanj 2022. 12:27

mikio mi imamo u kuci svoju kantu za biootpad no u kuhinji ga drzim u kantici sa poklopcem u kojoj je i vreca za biootpad. Sad po ljeti vec nakon par sati popusti pa to nosim zajedno s tom kanticom van. Kupila sam je u Kik-u mislim. 
    Zarice pa da ne mogu stavit to obavezno jer neki ocevi mozda ne zele 10 dana biti doma ili ne mogu 10 dana ostavit firmu ako rade na takvim pozicijama. Evo recimo znam da moj frend koji ima svoju firmu to nebi koristio ker misli da ce firma bez njega propast. Niti godisnji ne koristi. 

• Zarica
    20. Srpanj 2022. 12:34

Ako netko zeli radit, radit ce i na porodiljnom i ocinskom. No ako netko zeli to iskoristit ovako ce biti upitno hoce li ga firma pustit. I u veci slucajeva vjerojatno i nece. Na zalost takvo smo drustvo. A to da ce biti obavezno su pricali to proslog tjedna kad se prvi put pojavila info da mozda nece biti. 

• LoSaLoSa
    20. Srpanj 2022. 13:26

Zarice meni se cini da ti poslodavci koji bas ne daju trositi godisnje i izrabljuju djelatnike polako dolaze na to da nemaju radnika kojih je ionako malo, posebno ako trebaju visokobrazovane. Recimo unazad 10 godina se u bransi mog muza (IT) dogodilo gotovo nezamislivo za pred 10 godina- moguc rad od doma, gdje hoces, kad hoces, 100% placen dopust za bolest djeteta, placanje vrtica, ekstra dani godišnjeg uključujući dva tjedna za rodenje djeteta te neku sumu novaca za rodenje djeteta, pokolone za bozic i sl.... To je postalo sve skoro pa standardno u tom sektoru. No naravno podrazumijeva se da obavis posao koji moras. Ima ljudi koji su mislili da im takva sloboda znaci da ne moraju puno raditi i rad od doma im je znacio bavljenje kucanskim poslovima. I da... dosta njih ne trosi pravo na dopust za rodenje djeteta zbog njima poznatih razloga, zato sam i komentirala da ne vidim razlog da bude obavezno. Moze biti obavezno za poslodavca da dozvoli na trazenje, no ako djelatnik ne zeli ne vidim smisao da bude obavezno. Mozda bi neke zene htijele da mizevi budu doma i pomognu, a oni ne zele (ima i takvih relikata). Tako je i sad s onih 2 mj ekstra za oceve ako zele rodiljni koristiti... realno to ih jako malo koristi. Isto ne smije poslodavac dati otkaz zbog porodiljnog zenama pa se opet događa to. Zato cekam vremena da poslodavci koji su takvi ostanu bez ljudi.

• Zarica
    20. Srpanj 2022. 20:24

Losa, ma da, kuzim kaj mislis.
    E ovaj mali nas je danas izmozdio do daske i jos nije gotov Rekao mi muz e odi napisi na onaj svoj forum da je 16puta gori postao Sve zbog male pretpostavljamo. Zabranili smo citanje prica do ponedjeljka u nadi da ce imat ucinka.
    Dobili smo i nalaze ono sto smo isli za visinu. Izgleda da mu se kostana i kronoloska dob ne poklapaju i nalaz nama kao laicima ne zvuci bas dobro no vidjet cemo jos na pregledu. Iduci korak je vjerojatno tjedan dana u bolnici na vadjenju hormona rasta

Valkris
    20. Srpanj 2022. 22:07

Vjeroja

Zarica

Losa, ma da, kuzim kaj mislis.
    E ovaj mali nas je danas izmozdio do daske i jos nije gotovRekao mi muz e odi napisi na onaj svoj forum da je 16puta gori postaoSve zbog male pretpostavljamo. Zabranili smo citanje prica do ponedjeljka u nadi da ce imat ucinka.
    Dobili smo i nalaze ono sto smo isli za visinu. Izgleda da mu se kostana i kronoloska dob ne poklapaju i nalaz nama kao laicima ne zvuci bas dobro no vidjet cemo jos na pregledu. Iduci korak je vjerojatno tjedan dana u bolnici na vadjenju hormona rasta

Vjerojatno je zbog male, ali trebali bi mu posvetiti vrijeme i promotriti ga, možda ne kažnjavati trenutno.. Šok je to za njega.. Bili ste mu na raspolaganju od 0 do 24 oboje, a sad je seka tu i uzela mu je pola svijeta, a mama mu nije dostupna svake sekunde (riječima psihologa) .. moj je bio strašno ljubomoran.. I danas imamo borbe ali je puno puno lakše i bolje.. 
    Tjedan dana bolnice za hormon rasta? O bože.. Držite se
    .. 
    Ove komentare pedijatrica neću komentirati uopće.. 

L je danas i kakao na wc 🎊🎊🎊 bilo je dreka posvuda i počeo je plakati da se boji dreka (??) ima netko savjet? Mi smo navijali i ohrabrivali ga itd no baš je počeo histerizirati skoro

• Zarica
    20. Srpanj 2022. 22:17

A vidjet cemo kak ce se situacija odvijat, al za stvari koje je danas izvodio ne citanje prica je nikakva kazna
    Cure jel vi dajete jos uvijek vitamin D klincima? I ako ne, do kad ste im davali? 

• LoSaLoSa
    20. Srpanj 2022. 23:51

Mi smo davali vitamin D do prve godine i sad me pred koji mjesec pitala pedijatrica jel dajemo. Ja reko ne... ona bila sva zacudena da neka dajem zimi. Zarice ako je nest kod vas sa slabijom rastom kostiju bolje da dajes. Inace, od frendice mala je bila na tom nekom snimanju sakice i imala kao manju dob kostiju od kronoloske. Isto su se kontrolirali no nije na kraju nikakve hormone koristila, malo je niža od vrsnjaka. Bolje da sve prekontroliraju. 
    Mi cemo vjerojatno ujesen ortopedu jer bas ima spustena stopala. Makar sam gledala na plazi klince ko on i svaki drugi ima spustena stopala i pete im van vire.

• Zarica
    21. Srpanj 2022. 00:37

Da to je ta pretraga na kojoj smo bili, rendgen sake. Mi zapravo nikad nismo bili azurni s vitaminom D pa se osjecamo krivi oko toga s obzirom da moze utjecat na rast. Na periode bi davali pa na periode zaboravljali. Zapravo mi je uvijek bilo sumnjivo jel on dobro polize te dvije kapi sa zlicice. U spreju nismo nikad nasli za tak male. Sad smo kupili neki kao bolji i pazimo na to, al ici ce mm sutra s malim u lab da vide jel mu fali vitamina.
    Losa, jel sad vec ta dob kad bi stopala trebala bit formirana? Nekak sam mislila da je normalno jos uvijek da budu spustena. 

Angelly
    21. Srpanj 2022. 10:59

N je isto bio ljubomoran, cak ne tolko u pocetku, al kuzis onda oni vide da ta beba nije dosla tu samo na koji dan...i kak su veci ipak i oni traze interakcije vise pa su borbe...al kak valkiris kaze ide na bolje, sad su si vec bolji, al to bude na dane...neki dan je bacio na njega ogromni bager 😒 sreca fulao ga...a na dane mu donosi igracke i zeli nesto s njime radit 🙃 al fakat sta je malisa napravio Zarice
    I evo N uspjeva u vrticu ipak obavljat nuzdu u wc 😎 bas sam ponosna, dogode se nezgode al to je ocekivano, cak nije nesto pogodjen spojenim grupama. I mislim da je spreman na skidanje i nocne pelene samo ja moram kupit nepropusne plahtice jos koji komad

• LoSaLoSa
    21. Srpanj 2022. 11:24

Zarice vitamin D utjece na gustocu, odnosno crvrstocu kostiju a ne toliko na rast tako da nije to do manjka vitamina D. Sad po ljeti ako su na suncu sami sintetiziraju vitamin D no zimi kad su vise unutra senpreporuca kao dodatak. Najvise do prve godine no moze i dalje. Koristan je i nama jer se sve vise povezuje i sa prevencijom nekih drugih nolesti i stanja nevezanih iz kosti.
    Nama je fizijatrica rekla da bi se oko 3 rodendana trebala popravljati ta spustenost stopala i ako nije ok da bi trebalo ici sa vjezbicama jer se tad puno lakse ispravi nego npr. u periodu predskle. To su neke jednostavne vjezbice dizanja na prste ili hvatanja igracaka nogicom. Sad nam je rekla da cim vise bos hoda doma po dvoristu, plazi i sl. gdje su neravnine.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.